کنفرانس ژنو: بان کی مون؛ امریکا و اتحادیه اروپا مسئول فاجعه انسانی قریب الوقع در اشرف

آفیشال وایر 31 شهریور درمقاله ای تحت عنوان: کنفرانس ژنو: بان کی مون؛ امریکا و اتحادیه اروپا مسئول فاجعه انسانی قریب الوقع در کمپ اشرف.
اپوزیسیون تهران خواستار استقرار تیم ناظر ملل متحد در کمپ اشرف – دخالت امریکا برای تضمین امنیت تیم ناظر ملل متحد شد.

مریم رجوی: استقرار یک تیم ناظر دائمی، شناسایی موقعیت پناهندگی همه ساکنین، و فشار به دولت عراق برای لغو مهلت 2011، سه گام ضروری برای حفاظت از اشرف هستند
کنفرانسی که توسط کمیته سویسی دفاع از اشرف برگزار شد وظیفه اظهار نظر جمعی مبنی بر نیازهای عاجل یک کمپ پناهندگی در 60 مایلی شمال شرقی بغداد در تلاش برای پیش گیری از یک فاجعه انسانی را داشت.


"دبیر کل، یونامی و کمیسر عالی حقوق بشر اشرف را تحت نظارت دائمی با استقرار یک هیات ناظرین در کمپ قرار دهند در حالی که موقیت پناهندگی همه ساکنین را به رسمیت می شناسند – ایالات متحده در تضمین حقوق و حفاظتهای تصریح شده توسط کمیساریا که قبلا آمده شرکت کند".
سخنرانان در کنفرانس شامل خانم مریم رجوی، رییس جمهور منتخب شورای ملی مقاومت ایران در تبعید، آقای رودی جولیانی، شهردار سابق نیویورک، ادوارد رندل، فرماندار سابق پنسیلوانیا و رییس سابق حزب دمکرات، قاضی موکیزی، دادستان کل سابق امریکا، جان بروتون، نخست وزیر سابق ایرلند و سفیر اتحادیه اروپا در امریکا، ژنرال جیمز کانوی، فرمانده تفنگداران امریکایی و فرمانده تفنگداران امریکایی در عراق، لویی فری، مدیر اف.بی.آی، گونتر ورهوگن، کمیسر اروپا و معاون سابق وزیر خارجه آلمان، سفیر میچل ریس، رییس توسعه استراتژی وزارت خارجه امریکا، و تعدادی از پارلمانترهای اروپایی منجمله ژان شارل ریل، اریک وروز، اریک برتسات (سویس)، سناتور جورجیو بورناچین (ایتالیا)، دکتر ماتیو افورد (انگلستان)، رمی پاگانی عضو شورای اداری ژنو بودند.


کنفرانس تاکید کرد که در حالی که رژیم ایران به جد در حال کار است و زمینه را برای یک حمله دیگر به اشرف آماده می کند، بسیار فوری است که تلاشهایی برای تضمین امنیت ساکنین کمپ و پیشگیری از یک بحران انسانی دیگر صورت گیرد.
همچنین مسئولیت اولیه این تراژدی بی عملی توسط سازمانهای مربوطه بین المللی، امریکا و اتحادیه اروپا در برخورد با این مساله را برجسته کرد.
شرکت کنندگان از فرار از مسئولیت امریکا نسبت به تراژدی که ابتدائا بخاطر دخالت امریکا در عراق و به خطر انداختن امنیت کمپ با قول حفاظت از ساکنین که به آن عمل نشد انتقاد کردند.


شرکت کنندگان در کنفرانس تصریح کردند که امریکا مسئولیت کامل در صورتی که کشتار دیگر و حمام خون دیگری در کمپ صورت گیرد را دارد.
کمپ اشرف محل سکونت 3400 عضو جنبش اصلی اپوزیسیون ایرن، مجاهدین خلق است که حدود 1000 نفر از ساکنینش زن هستند و یک سوم زندانیان سابق سیاسی در ایران بوده اند که از حکومت ترور رژیم ایران جان بدر بردند و در آن طرف مرز پناهگاه امنی یافتند. در جولای 2004، آنها بعنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون چهارم ژنو شناخته شدند.
مجاهدین بزرگترین عضو شورای ملی مقاومت ایران، پارلمان در تبعید ایران است. آنها در سال 1986 که عراق در جنگ با ایران بود چندین پایگاه در عراق ایجاد کردند
امروزه در حالی که عراق هر چه بیشتر به ایران نزدیکتر می شود، مجاهدین با تهدید به نابودی خانه موقت عراقیشان در کمپ اشرف مواجه هستند.