در آغاز جلسه، استرون استیونسون، طی گزارشی از آخرین تحولات و فعالیتهای بین المللی در مورد وضعیت اشرف گفت: مهمترین تحول هفتة پیش برگزیدن سفیر ویژه برای اشرف از جانب خانم اشتون بود که بیانگر توجه خاص رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا نسبت به وضعیت اشرف است.
وی افزود: اخیراً 2 برج مخابراتی جدید در اطراف اشرف نصب کرده اند که برای شنود ارتباطات و مختل کردن آن استفاده میشود. سازمان ملل متحد بسیار نگران این وضعیت است.
ما بعد از حمله 8 آوریل به عراق سفر کردیم و با بسیاری از مقامات بالای دولت عراق و سازمان ملل متحد ملاقات کردیم و نگرانیهای عمیق خود را ابراز داشتیم و به آنها خاطرنشان کردیم که بعد از 2 قطعنامه جدی پارلمان اروپا که در آن بر عدم استفاده از خشونت علیه ساکنان اشرف تاکید شده، این کاملا غیر قابل قبول است که باز هم حکومت مالکی به تهدیدات خود ادامه بدهد.
دکتر آلخو ویدال-کوآدراس نایب رئیس پارلمان اروپا در سخنانش گفت: آّنچه که ما از کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد خواسته ایم، استقرار یک تیم ناظر دائم در اشرف است. حال با شروع مأموریت سفیر دو رویت، باید سرعت فعالیتها را بالا ببریم.
جیم هیگینز، عضو هیئت رئیسه پارلمان اروپا گفت مساله مهم، جهانی کردن موضوع اشرف است. من سالها وزیر بوده ام و میدانم که سازمان ملل متحد دراین زمینه مسئولیت دارد. موضوع مهم این است که ضرب الاجل غیرقانونی دولت عراق برای بستن اشرف باید لغو شود.
تونه کلام Tunne Kelam, نماینده پارلمان اروپا از استونی گفت: من بسیار خوشحالم که این جلسه این میزان توجه از همه جناحهای سیاسی پارلمان را به خود اختصاص داده است. همین بیانگر احساس مسئولیت انسانی در همه ماست. دیگر نباید صبر کرد و باید وارد عمل شد.
پیتر استاسنی نماینده پارلمان اروپا از اسلواکی در سخنانش از طرح پارلمان اروپا در مورد ضرورت حل قطعی مسئله اشرف با کمک کشورهای اروپایی حمایت کرد و نقش پارلمانهای اروپا را در حل این مسأله بسیار مهم توصیف نمود.
ویتاتاس لندسبرگیس: Vytuatas Landsbergis , رئیس جمهور پیشین لیتوانی گفت:خانم اشتون باید به همه جوانب تحولات آینده توجه کند. رژیم ایران به دنبال افزایش هژمونی خود در خاور میانه است و عراق در حال تبدیل شدن به بخشی از حاکمیت رژیم ایران است. حال باید پرسید وزارت خارجه آمریکا چه علاقه ای به رابطه با این رژیم دارد ؟ وچرا وقتی دادگاه فدرال آمریکا حکم داده که لیست گذاری مجاهدین قانونی نبوده وباید بازبینی شود، وزارت خارجه حاضر به اجرای حکم دادگاه نیست؟
ادوارد کوکان Eduard Kukan وزیر خارجه پیشین اسلواکی ونماینده کنونی این کشور در پارلمان اروپا، ضمن تشکر از فعالیتهای نمایندگان برای حفاظت از اشرف گفت: الان موضوع اشرف بین المللی شده و درصدرمسایل سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا قرار گرفته و این امر نتیجه همین تلاشهاست. ما باید با جدیت به فعالیت هایمان برای حفاظت از اشرف ادامه بدهیم. زیرا نباید وقت را از دست داد.
دیوید کمپل David Campbell, نمایندة پارلمان اروپا از انگلستان گفت: ساکنان اشرف پناهندگان واقعی و شایسته هرگونه حفاظت هستند. باید موضوع اشرف و اهمیت و تاریخچه آن بیشتر شناسانده شود تا افکار عمومی به ضرورت اقدام برای حفاظت از اشرف آگاهی یابد.
دراجلاس پارلمانی استراسبورگ، آقای پرویز خزایی نمایندة شورای ملی مقاومت ایران در کشورهای نوردیک نیز سخنانی ایراد کرد و در بخشی از اظهاراتش دربارة بسیج رژیم آخوندی علیه اشرف و مقاومت ایران گفت: بر اساس گزارشهای سالانة ارگانهای امنیتی بسیاری از کشورهای اروپایی، فعالیتهای وزارت اطلاعات رژیم ایران اساسا روی جاسوسی و شیطان سازی علیه مقاومت ایران و تلاش برای ایجاد محدودیت واعمال فشار علیه جنبش مقاومت و مبارزان اشرف متمرکز است. به خصوص که این رژیم بحران زده، در برابر وضعیت انفجاری جامعه، مهمترین تهدید موجودیت خود را درمقاومت سازمانیافته مردم، می بیند.