توکل عبدالسلام کارمن نویسنده و رئیس سازمان روزنامهنگاران بدون مرز یمن و از شخصیتهای سیاسی برجسته یمن است که نقش زیادی در قیام یمن دارد و اغلب بهعنوان سخنگوی انقلابیون یمن در تلویزیونها مصاحبه میکند. رئیسجمهور سابق لیبریا و اولین رئیسجمهور زن در قاره آفریقا و لیما گبوای نیز یک مبلغ صلح اهل لیبریا است. این موضوع در کنفرانس مطبوعاتی مسئولین مؤسسه نوبل در اسلو اعلام شد. هر سه برنده صلح زن هستند و این نکته در کنفرانس مطبوعاتی مورد تأکید قرار گرفت.
الجزیره بلافاصله با توکل عبدالسلام کرمان مصاحبه کرد که وی گفت که از موضوع خبر نداشته و این جوانان انقلابی یمن هستند برنده جایزه صلح شدهاند. و بر استمرار قیام تا سرنگونی نظام حاکم بر یمن تأکید کرد. وی گفت که پروژه ما صلح است و انقلابهای مسالمتآمیز عرب تنها راهحل است و ما تحت هیچ عنوان آن را ترک نخواهیم کرد.
توکل کارمن زن فعال یمنی، چهره برجسته قیام مردم یمن
گزارشگر تلویزیون سی ان ان محمد جمجوم در برنامه تلویزیونی به تاریخ 15مهر چنین گفت: کارمن، وی یک فعال درسطوح مختلف در یمن است و او بهعنوان شاخی در پهلوی حزب حاکم و رئیسجمهور علی عبدالله صالح توصیف شده است، وی یکی از اولین چهرههایی بود که با انقلاب یمن آمیخته بود، وی درحقیقت برای چندین روز در اواخر ژانویه در زندان بود، زمانی که جنبش تظاهرات در یمن شروع شد. برای اینکه واکنش سایر فعالین در یمن را بدانیم، میخواهم واکنش یک زن فعال برجستهی یمنی که بر روی اینترنت فعال است را برایتان بخوانم، وی میگوید، ”من واقعاً نمیتوانم باور کنم که این قطعاً جایزهای برای یمن است، و این جایزهای برای تمام زنان یمن است و این نشاندهنده حمایت بینالمللی و همبستگی با جنبش صلحآمیز در این جاست، و این شیوهای است که سایر فعالینی که من با آنان صحبت کردم به آن مینگرند.
مردمی که در میدان تغیر بودند، آنها اکنون بسیار خوشحال هستند، آنها میگویند این بهرسمیت شناخته شدگی بینالمللی برای انقلاب مسالمتآمیز انهاست، که به مردم انگیزه داد و آنها را به مقابله با بسیاری چالشهایی که دریمن در پیش رو داشتند فراخواند.
همچنین میخواهم این تصویر را به شما بدهم که توکل کارمن چقدر فعال است، نه فقط در رابطه با موضوع زنان نه فقط در رابطه با انقلاب آنجا، در سپتامبر2010 زمانی که من در آنجا بودم ما با توکل در مورد آزادی مطبوعات صحبت کردیم، و اینکه این کار برای روزنامهنگاران چقدر انجام کار خبرنگاری دریمن سخت است، دو روزنامهنگار متهم به همکاری به تروریزم شده بودند، که در بازداشت بودند، او به ما در مورد اینکه خبرنگاری در آنجا تا چه میزان کار دشواریست توضیح داد، این نکاتی است که وی به آن اشاره کرد:
توکل کارمن برنده جایزه نوبل (مصاحبه انجام شده با وی درماه سپتامبر2010 دریمن) : آنچه که برای روزنامهنگاران اتفاق افتاده است همان چیزی است که برای همه مردم اتفاق افتاده است، برای همه سیاسیون، و برای تمامی موضوعات سیاسی در یمن، که دولت آنها را متهم به مخالفت نموده و به اتهام میزند که آنها تروریست هستند و آنها از القاعده میباشند.
محمد جمجوم: به این موضوع که چرا توکل کارمن شاخی در پهلوی نظام و شاخی در پهلوی علی عبدالله صالح است ازجنبه دینی نیز نگاه میشود، کسی که حتی قبل از اینکه جنبش اعتراضی در یمن ریشه دواند، فردی بود که بهوضوح منتقد رژیم بود که شرایط را برای ابراز نارضایتی مردم و شرایط را برای زنان جهت درخواست حقوقشان، سخت نموده است و او کاملاً علنی و بهوضوح در چالشهایی که زنان با آن مواجه بودند، حضور داشت. … .
مجری : ما ممکن است به اینکه از یک طرف این زنان، برای گرفتن پوشش خبری برای بهار عرب و آنچه که درآفریقای شمالی گذشته جنگیدهاند و از طرف دیگر جنگی که آنان برای دموکراسی و حقوق مردم انجام دادهاند، کم بها داده باشیم. ولی پیامی که جایزه صلح نوبل میفرستد این است که این زنان که از این کشورها میباشند، بخشی از جهانی هستند که حقوق زنان در آنها مشخص نبوده، این زنان بهخاطر کاری که انجام دادهاند معروف شدهاند و این کار شجاعانه ایست که آنها روزانه انجام میدادند.
محمد جمجوم: کاملاً در ست است، آنچه که در یمن اتفاق افتاده چشمگیر است، توکل یکی از زنان یمنی است که به هزاران زن دیگر برای اینکه به خیابانها بروند انگیزه داده است، یمن کشوری محافظهکار است، کشوری است که برای زنان برای اینکه به خارج از خانه بدون نفر همراه یا یکی از اعضای خانواده خود بروند، خطرناک است. ما در ابتدای سال شاهد بودیم که علی عبدالله صالح داستانی بهراه انداخت که از زنان جنبش اپوزیسیون بهخاطر اینکه به میادین عمومی رفته و با مردان قاطی شدهاند انتقاد کرده بود و گفته بود که این کار غیراسلامی است، موکل یکی از اولین زنانی بود که بعد از این اظهارات علی عبدالله صالح، از رئیسجمهور خواست که به واقع از تمامی زنان یمن عذرخواهی کند و گفت شرکت زنان در تظاهرات برخلاف هیچ یک از قوانین اسلامی نیست، وی بسیار بر سر آن معترض بود، از آنزمان شاهد بودیم که زنان بیشتری به خیابانها میآمدند، و گاهاً میدیدیم که حلقهای از مردان حفاظتشان را تأمین میکردند که مطمئن شوند که مورد آزار و اذیت نیروهای امنیتی قرار نگیرند… . و او واقعاً چهرهای قابل تحسین در یمن بود که نشان میداد نقش وی تا چه حد در قیام مهم بوده و تا چه حد نقش وی برای زنان یمن انگیزاننده بوده است.
اوباما: برندگان نوبل، نشان از ضرورت قدرت بخشیدن به زنان است
روز جمعه، اوباما 3 زن ”جالب توجهی ”که بهطور مشترک جایزه صلح نوبل را دریافت کردند ستود و این جایزه را، یادآور نیاز و ضرورت قدرت بخشیدن به زنان دانست...