'احمد رنجبر' روز چهارشنبه درگفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا اظهارکرد: ”ازمبلغ باقی مانده مطالبات، 10 میلیارد تومان از سوی معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری مصوب شده ،اما تاکنون به حساب چایکاران واریز نشده است. “
وی با بیان اینکه برداشت اول برگ سبزچای از10 اردیبهشت ماه امسال آغاز شده بود، افزود: از میزان 50 میلیارد تومان ، تا زمان حاضر مطالبات برداشت اول و نیمی از برداشت دوم به میزان 25 میلیارد تومان آن تامین اعتبار و به حساب چایکاران واریز شده است.
رنجبر افزود: امسال قیمت خرید تضمینی برگ سبز چای درجه یک 600 تومان، درجه دو 300 تا 330 تومان در برداشت اول، دوم، سوم و چهارم تصویب و به سازمان چای کشور ابلاغ شده بود اما از نرخ 330 تومان خرید تضمینی برگ سبز درجه دو از چایکاران، مبلغ 30 تومان آن محاسبه نشده است.
رییس هیات مدیره تعاونی چایکاران شمال کشور می گوید:حدود 100 درصد برگ سبز چایکاران شمال کشور در برداشت اول و دوم درجه یک بوده اما در خرید تضمینی چای تنها 16 درصد آن به عنوان برگ سبز درجه یک خریداری شده است.
رنجبر افزود: به دلیل مرغوبیت برگ سبز چای شمال کشور در برداشت اول و دوم، این چای پس از فرآوری و استحصال به کشورهای جهان صادر می شود.
وی ادامه داد: برداشت چهارم برگ سبز چای حداقل تا 30 مهر ماه سال جاری ادامه خواهد داشت و کارخانجات استحصال برگ سبز چای نیز باید تا 15 آبان ماه جاری فعالیت داشته باشند در حالی که بیشتر کارخانجات چای در شمال کشور تعطیل شده اند.
وی با بیان اینکه کارخانجات چای شمال کشور دلیل عدم خرید برگ سبز چای را نامرغوب بودن برگ سبز عنوان کرده اند ، اظهارداشت: در زمان حاضر کارخانجات چای، برگ سبز را خریداری نمی کنند و این محصول روی دست چایکاران باقی مانده که امر نارضایتی چایکاران را فراهم کرده است.
رنجبر در ادامه افزود: امسال بیش از 40 کارخانه استحصال چای در شهرستان های لاهیجان و آستانه فعال بوده اند اما هم اکنون از مجموع این تعداد تنها هشت کارخانه به اندازه ظرفیت خود برگ سبز چای خریداری می کنند.
وی یکی از دلایل مشکلات چایکاران شمال کشور را ناتوانی و عدم مدیریت صحیح سازمان چای کشور دانست و تاکید کرد: هم اکنون برداشت برگ سبز چای برای چایکاران شمال کشور غیرممکن شده است.
بازرس اتحادیه چایکاران شمال کشور در ادامه به آغاز فصل به زراعی باغات چای اشاره کرد و افزود: هم اکنون باید وام های کوتاه مدت برای احیاء باغات چای به کشاورزان پرداخت شود اما سازمان چای یک ماه قبل از فروردین ماه به تشکیل پرونده برای عملیات به زراعی باغات چای اقدام می کند که آن زمان برای احیاء و برطرف کردن مشکلات باغات چای دیر است.
رنجبر افزود: اکنون هزینه هرس هرهکتار باغ چای یک میلیون و 300 هزار تومان می شود که کشاورزان توان مالی پرداخت این مبلغ را برای احیاء باغات خود ندارند.
وی در خصوص بیمه باغات چایکاران شمال کشور گفت: در زمان حاضر حدود 40 درصد باغات چای شمال کشور بیمه شده اند.
بازرس اتحادیه چایکاران شمال کشور افزود: قرار بود با همکاری سازمان چای کشور و تعاونی ها چایکاران تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار بگیرند اما تاکنون این امر محقق نشده است.
رییس هیات مدیره تعاونی چایکاران شمال کشور افزود: تاکنون 128 هزارتن برگ سبز چای از چایکاران خریداری و برای انجام فرآیندهای استحصال به کارخانجات چای منتقل شده است.