نگاهی به مطبوعات سوئد پیرامون بحران اتمی رژیم ایران

روزنامه  داگنز نی هتر:  بحران برنامه  انرژی اتمی ایران بعد از گزارش بازرسان سازمان ملل که برای اولین بار اعلام کردند که نمونه و شواهدی از تلاش ایران برای تهیه کلاهک هسته موشکی وجود دارد، روز به روز  بدتر میشود و این باعث  درگیریهای بیشتر بین ایران و بقیه دنیا شده است.
در هفته گذشته خانم کلینتون گفت که ایران  در راه تغییر  از یک حکومت مذهبی به یک حکومت دیکتاتوری نظامی است. در روز یکشنبه نیز مشاور امنیتی اوباما "جیم جونز" گفت که تحریمهای شدید علیه ایران میتواند باعث تغییر رژیم درتهران بشود.
درحاضر  در واشنگتن کسی نیست که فکر کند که راه حل دیپلماتیک میتواند رژیم ایران را تسلیم کند. امروز فردی مانند جیم جونز از تغییر رژیم صحبت کرده و خواهان سرنگونی آن میباشد مشکل به نظر میرسد که بتوان همزمان با این رژیم دیالوگ کرد.  تحریمهای سازمان ملل اولین قدم و فشار بزرگی بر علیه رژیم تهران خواهند بود.
واکنش وزیر امور خارجه روسیه بعد از گزارش آژانس انرژی اتمی بسیار تند بود. او گفت " ما نگران هستیم و نمیتوانیم ایرانی  که از همکاری با اژانس اتمی سرپیچی میکند,  را قبول کنیم." این به این معنا نیست که موضع روسیه  مانند چین نبوده و  آماده باشد که رای مثبت تحریمهای جدید شورای امنیت سازمان ملل علیه رژیم تهران  بدهد.
خیلیها هنوز شک دارند که تحریم علیه ایران صورت بگیرد. آن سه تحریم قبلی سازمان ملل هم به مقاصد و اهداف خود نرسیده اند. در واقع در یک ارزیابی ابتدایی در واشنگتن، ریسک و خطر حمله نظامی افزایش پیداکرده است.  این آن چیزی است  که اوباما هم گفته است که گزینه نظامی هم روی میز است.
 به گفته رابرت گیتس یک حمله نظامی همه منطقه را بی ثبات خواهد کرد و این درحالی است که سربازان امریکا در عراق و افغانستان در معرض(خطر)  هستند. در وهله بعد این به این معنی است که ایران انگیزه بیشتری برای تهیه سلاح اتمی خواهد داشت. بعلاوه باید حمله ای باشد که چندین سال بمب هسته ای ایران را به تاخیر بیندازد. اینجاست که این سوال بسیار مهم مطرح میشود  که ایا شروع یک جنگ جدید خطرناکتر از زندگی کردن با  یک ایرانی با سلاح اتمی است؟
روزنامه داگنز نی هتر شنبه 20فوریه، در مقاله دیگری نوشت:
این بسیار خوب  است که سازمان ملل, سپاه پاسداران ایران را مجازات میکند. سپاه پاسداران یک دولت در دولت است.
در اینده نزدیک شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد یک تحریم جدید علیه ایران تصمیم میگیرد. این تحریم توجه  مستقیم خود را به  سپاه قدرتمند،  سپاه پاسداران ایران میدهد.
در قسمت دیگری از این مقاله آمده است:دنیا منتظر جواب در مورد سلاح  اتمی است.
روسیه صدای خود را علیه ایران بلند میکند. وزیر امور خارجه روسیه درخواست کرده است که رژیم ایران با سازمان انرژی اتمی همکاری بیشتری  بکند.
سخنگوی وزارت خارجه اندری نسترنکو دررابطه با گزارش آژانس سازمان انرژی اتمی گفت” که این اولین گزارشی است که بسیار تیز وتند نسبت به گزارشهای قبلی داده شده است, او هم چنین گفته باید رژیم با  همکاری بین المللی اعتماد جلب کند.“
خامنه ای دررابطه با تحریمها گفته است که برای ما چنین چیزی قابل قبول نیست و این باراین امریکا است که میخواهد تحریمات مستقیما علیه سپاه پاسداران صورت بگیرد . چین هنوز نظری نداده و باید درنظر گرفت که دارای حق وتو در شورای امنیت است. تجارت بین دوکشور  چین وایران بر274 میلیارد کرون بالغ میشود.