در این فراخوان از دولت آلمان نیز خواسته شده که با در پیش گرفتن سیاست تحریم اقتصادی و سیاسی، رژیم ایران را برای رعایت حقوق بشر و به رسمیت شناختن حق تشکل سندیکایی، آزادی منصور اسالو و کلیه زندانیان سیاسی و توقف تجاوز و شکنجه در زندانها و توقف موج اعدام، تحت فشار قرار دهد.
به گزارش فعالان حقوق بشر در ایران، رهبران سندیکاها در آلمان نوشتهاند: ”بعد از تقلب انتخاباتی در خرداد ماه سال جاری که همچنان مخالفین در اعتراض و برای آزادی و دموکراسی در خیابانها تظاهرات برپا میکنند، رژیم ایران نیز میکوشد به وحشیانهترین روشها مردم را سرکوب نماید. تجاوز و شکنجه بازداشتشدگان به نمونهای از شکنجههای سیستماتیک مردان و زنان مبدل شده و دولتمردان تلاش میکنند با تصویب قوانینی به سرعت معترضین را طی 5 روز محکوم به اعدام نمایند. بدین ترتیب کارگران زندانی بازداشتشده نیز در امان نخواهند بود و خطر، جان آنان را تهدید مینماید.“
یادآوری می شود منصور اسالو از روز 21 بهمن ماه در ادامه فشار وسرکوب علیه زندانیان سیاسی به همراه یک زندانی سیاسی دیگر به سلولهای انفرادی زندان مخوف گوهر دشت منتقل شده است.
به گزارش سایت هرانا2اسفند، گزارشهای مستند سازمانهای حقوق بشری درباره سرکوب دولتی در ایران، مهمترین منبع موضعگیری اخیر سندیکاهای کارگری آلمان میباشد.
این ابتکار سندیکایی، اقدامی دیگر در دفاع از کلیه کارگران زندانی ایران و دور جدیدی از همبستگی بینالمللی با کارگران ایران محسوب میشود. منصور اسالو شناختهشدهترین کارگر زندانی ایران در سطح جهان است و به همین دلیل نیز این فراخوان، منصور اصانلو را نماد مقاومت و مبارزه کارگران ایران در راه تشکلیابی مستقل میشناسد. اما مهمتر اینکه نباید فراموش کرد دو اقدام اخیر فعالین سندیکایی ایران تاثیر بسزایی بر افکار عمومی داشته و خواهد داشت.
گزارش ارسالی خطاب به شورای حقوق بشر سازمانملل و همچنین اقدام مشترک 4 تشکل کارگری در آستانه سیویکمین سال قیام 57 در اعلام منشور مطالبات حداقلی کارگران ایران نشان میدهد 4 سال بعد از اعتراض بزرگ کارگران شرکت واحد در 8 بهمن 84 ، فعالین جنبش کارگری همچنان برخواست و مطالبات کلیه کارگران ایران تاکید داشته و به فعالیت ادامه میدهند.
لازم به ذکر است که منصور اسالو از رهبران سندیکای کارگران شرکت واحد اتوبوسرانی تهران و حومه (شرکت واحد) و فعال سندیکالیست ایرانی است که بارها بدلیل مبارزات کارگری و تلاش برای احقاق حقوق کارگران شرکت واحد و اتوبوسرانی، توسط دستگاه امنیتی تحت بازجویی قرار گرفته و زندانی شده است. اصانلو کماکان بر حق قانونی داشتن اتحادیهای مستقل و غیردولتی، به صورت کاملا قانونی اصرار میورزد.
ابتدا او را در دی 1384 و در پی اعتراضات کارگری دستگیر و به مدت 8 ماه بازداشت کردند. در مدت این 8 ماه، حدود 3 ماه آن را در انفرادی سپری کرد.
وی در مرداد 1385 با قید وثیقه سنگین آزاد شد ولی بعد از آزادی تا ماهها بعد تحت کنترل قرار داشت تا اینکه مجدداً در 28 آبان 1385 در خیابان و در حالی که با ابراهیم مددی نایب رئیس هیئت مدیره سندیکای شرکت واحد به اداره کار میرفتند تا به وضعیت کارگران اخراجی رسیدگی کنند، مورد ضرب و شتم قرار گرفت و ربوده شد و بعد اعلام کردند که اوسانلو در زندان اوین به سر میبرد، وی یکماه بعد از این تاریخ مجدداً با قید کفالت آزاد شد.
بعد از این اتفاقها اسانلو دیگر چهرهای شناخته شده در سطح ایران و جهان و در مجامع کارگری بود و فشارهای وارده بر او و سندیکای تحت رهبری او اعتراض گستردهای را در سطح ایران و جهان در بر داشت و بر همین اساس سندیکای اتوبوسرانی شرکت واحد به عضویت رسمی و دائمی اتحادیه بین الملل کارگران حملونقل و تحت حمایت سازمان جهانی کار، قرار گرفت و در پی این عضویت از آقای اسانلو به عنوان نماینده سندیکای اتوبوسرانی ایران برای شرکت در اجلاس سالیانه (اتحادیه بین الملل کارگران حمل و نقل) که در لندن و در تابستان سال 1386 (2007 میلادی) برگزار شد دعوت به عمل آمد.
آقای اسالو در این اجلاس شرکت و ضمن ابراز نقطه نظرهای سازنده در ارتباط با وضعیت کارگران اتوبوسرانی ایران و وضعیت معیشتی آنان، مسائلی را پیرامون حل مشکلات کارگران ایران بیان کرد.
دو هفته پس از بازگشت از اجلاس لندن، ماموران امنیتی برای بار سوم او را در خیابان و در حالی که به منزل خود باز میگشت مورد ضرب و شتم قرار داده و ربودند تا فصل دیگری را در زندان اوین تهران بگذراند. اسانلو، در دادگاه به 5 سال زندان محکوم شد.
در پی دستگیری اخیر اسالو، اتحادیههای کارگری و نهادهای بینالمللی به دستگیری او اعتراض کردند و اصانلو تبدیل به نماد مبارزات کارگری در ایران و جهان شد. کنفدراسیون جهانی کارکنان و کارگران حمل و نقل که در سراسر جهان 5 میلیون عضو دارد و 681 اتحادیه کارگری از 148 کشور جهان عضو آن هستند، روز 6 مارس 2008 میلادی (16 اسفند 1386)، روز جهانی راهآهن را، به عنوان روز ”اقدام جهانی در همبستگی با منصور اسالو “ اعلام کرد.