ایلاف 27 مهر نوشت: آنان افزودند که تحریمها بدون قرارگرفتن در کنار اپوزیسیون، تأثیرات ناچیزی دارند. این ضرورت حفاظت قرارگاه اشرف در شمال بغداد که مهمترین فاکتور برای مقابله با دیکتاتوری دینی و تروریستی است که به سمت دستیابی به بمب اتمی حرکت می کند را مضاعف کرده است. در عین حال دفاع از اشرف، در راستای ارتقا دموکراسی و حقوق بشر و دفاع از بهار منطقه است.
در این کنفرانس علاوه بر رجوی استرون استیونسون، پرزیدنت گروه روابط با دولت عراق در پارلمان اروپا (ارائه کننده طرح اروپا برای حل بحران اشرف)؛ ریچارد چارنسکی، نماینده پارلمان اروپا؛ پیتر فان رمپوی، سناتور و رئیس هیات رابطه با عراق در سنای بلژیک؛ سناتور جرالدکیندر مانس، دیوید کلارینوال نماینده پارلمان بلژیک و شهردار. همچنین شخصیتهای برجسته آمریکایی و اروپایی ازجمله هوارد دین، رئیس حزب دموکرات آمریکا (2005 تا 2009) و کاندیدای ریاست جمهوری آمریکا؛ تام ریچ، اولین وزیر امنیت داخلی آمریکا (2003-2005)؛ مایکل موکیزی، وزیر دادگستری آمریکا (2007تا2009)؛ ژنرال جیمز کانوی، فرمانده نیروهای تفنگداران دریایی آمریکا (2006 تا 2010 ، نونتومبی توتو، فعال حقوق بشر و دختر اسقف دزموند توتو و سرهنگ وسلی مارتین، فرمانده سابق ضد تروریسم اتئلاف در عراق و فرمانده حفاظت آمریکا در اشرف سخنرانی کردند.
مریم رجوی، «رئیس جمهور برگزیده» اپوزیسیون ایران، در سخنرانی خود ضمن تأکید بر اینکه ادامه سیاست کنار آمدن با رژیم آخوندها فقط فاجعه میآفریند، گفت: «اکنون که اختاپوس تروریسم ولایت فقیه دست خود را تا واشینگتن دراز کرده است، ایالات متحده از این واقعه مهم، باید درس بگیرد».
او توضیح داد که «درس اول، عبرت گرفتن از خطای بزرگی است که با انحراف از مبارزه ضدتروریستی صورت گرفت. به نحوی که به جای رژیمی که بانکدار مرکزی تروریسم است، اپوزیسیون آن را هدف قرار دادند وراه رشد تروریستهای واقعی را باز کردند»
. وی گفت: اگر ایالات متحده جمعبندی صحیحی از این تحول داشته باشد، باید از مردم ایران به خاطر این لیست گذاری که مشارکت در سرکوب است، عذرخواهی کند. درس دوم این است که «این رژیم هرگز از تروریسم دست برنمیدارد. و اگر به داخل مرزهای ایران محدود شود، از درون فرو میریزد. اما، سومین درس در پیش گرفتن مماشات در مقابله با دیکتاتوری تروریستی مذهبی هست».
رجوی اشاره کرد که «نیروی تروریستی قدس، برای عملیات گسترده خود در واشینگتن از کسی جز ولی فقیه رژیم دستور نمیگیرد». و تأکید کرد که خامنهای باید به جرم جنایت علیه بشریت در یک دادگاه بینالمللی محاکمه شود». او همچنین به ایالات متحده و اروپا هشدار داد که اشتباهات سه دهه گذشته در برابر تروریسم رژیم آخوندی را تکرار نکنند.
در همین رابطه به ارجاع پرونده تروریسم و نقض حقوق بشر این رژیم به شورای امنیت و توقف سوخت رسانی به ماشین تروریسم و سرکوب این رژیم از طریق تحریم نفتی شد. مریم رجوی تأکید کرد که «زمان آن است که مقاومتی را که قربانی کنار آمدن دولتهای غرب با این رژیم است، از لیست تروریستی خارج سازید».
رجوی آمریکا و اتحادیه اروپا را به خاطر دست روی دست گذاشتن در قبال یک قتل عام دیگر که با ضربالاجل دولت عراق برای بستن اشرف در پایان سال جاری تدارک دیده شده، مورد انتقاد قرار داد .و به آنها هشدار داد که «اگر امروز جلوی سرپیچی دولت عراق از قوانین بینالملی و قصد آن برای نابودی ساکنان اشرف را نگیرند، فردا خیلی دیر است».
وی فاش کرد که مقاومت ایران به اسناد و اطلاعاتی از درون رژیم دست یافته که نشان میدهد بر اساس دستور خامنهای، دولت عراق به بهانه ضربالاجل بستن اشرف، در تدارک انجام حمله به اشرف است. وگفت «بر این اساس دولت عراق در تلاش نهادهای ملل متحد برای حل مسأله اشرف کارشکنی میکند. از جمله فشارهایی را اعمال میکند تا کار کمیساریای پناهندگان ملل متحد برای تعیین استاتوی ساکنان اشرف را مختل کند».
او اشاره کرد که روابط گسترده سیاسی، امنیتی، و اقتصادی با عراق، دولتهای غرب را قادر میسازد که عراق را به پیروی از قوانین بینالمللی وادار کنند. و تأکید کرد: «زمان آن است که دبیرکل ملل متحد و کمیسر عالی حقوق بشر هر چه زودتر برای استقرار ناطران ملل متحد در اشرف اقدام کنند. و این ضربالاجل سرکوبگرانه را لغو کنند، همچنین زمان آن است که دولتهای غرب درکنار مقاومتی قرار گیرند که خواستهای مردم ایران یعنی آزادی، دموکراسی، جدایی دین و دولت و برابری زن و مرد و یک ایران غیر اتمی را نمایندگی میکند».
نخست وزیر عراق نوری المالکی جمعه گذشته در یک اظهاراتی مطبوعاتی تأکید کرد که به سازمان مجاهدین خلق تا پایان سال جاری مهتل داده است و بعد از آن عراق در اتخاذ تصمیمی که حضور آنرا در خاک عراق از طریق بستن قرارگاهش اشرف در شمال شرق بغداد پایان دهد، آزاد است.
سازمان مجاهدین خلق در سال 1965 با هدف سرنگونی رژیم شاه سابق تأسیس شده و بعد از انقلاب اسلامی در سال 1979 با رژیم اسلامی مخالفت کرده و خیلی از افرادش در دهه هشتاد طی جنگ ایران وعراق در سالهای 1980 تا 1988 به عراق پناه بردهاند.
این سازمان جناح مسلح شورای ملی مقاومت ایران که مقرش در فرانسه هست بشمار میرود اما دست کشیدن خود از خشونت را در ژوئن 2001 اعلام کرده است و قرارگاه اشرف را دارد که 3400 تن از افراد آن منجمله هزار تن از کودکان وزنان را در برمیگیرد و دولت عراق برای بستن آن در پایان سال جاری مصر است.