فراخوان برای تعویق موعد بستن اشرف

تعدادی از مخالفان ایرانی روز سه‌شنبه از جامعه بین‌المللی خواستار فشار به عراق برای به تأخیر انداختن بستن کمپی که محل سکونت هزاران تن از ایرانیان ناراضی است، شدند.
مریم رجوی رهبر سازمان مجاهدین خلق برای یک اقدام بین‌المللی فوری ”جهت لغو ضرب‌الاجلی که دولت عراق برای بستن این قرارگاه مشخص کرده است“ فراخوان داد.

سایت الجزیره نت 28 مهر گزارش داد، رجوی قبلاً گفته بود ” برای جلوگیری از وقوع یک فاجعه انسانی سازمان ملل‌متحد بایستی دخالت کند“ وی خواستار آن شده بود که ”جهت تضمین سلامت ساکنان“تیم ناظر هیأت همیاری ملل‌متحد و اتحادیه اروپا به‌طور دائمی در این قرارگاه مستقر شود.
هاوارد دین کاندید پیشین ریاست جمهوری دموکراتها گفت ”آمریکا در قبال ساکنان قرارگاه اشرف که اکنون با اخراج در پایان سال مواجهند مسئولیت اخلاقی دارد.
ماه گذشته کاترین اشتون رئیس دیپلوماسی اتحادیه اروپا یک مشاور برای کمک به حل این موضوع منصوب نمود. این قرارگاه در آوریل گذشته مورد حمله نیروهای امنیتی عراقی قرار گرفت و 34تن کشته شدند.
باز اسکان
به‌دنبال درگیریها، واشنگتن پیشنهاد باز اسکان ساکنان اشرف در مکانی که دولت عراق انتخاب کند را ارائه داد، به‌ویژه‌این‌که آمریکا بر اساس توافقنامه امنیتی سال 2009 مسئولیتش را به عراق تحویل داده است.
اما دولت عراق که به تهران نزدیک است، این گروه ایرانی را یک سازمان تروریستی می‌داند و برای تخلیه این قرارگاه تا پایان سال 2011تلاش می‌کند.
قابل ذکر است که قرارگاه اشرف که در 65کیلومتری بغداد قرار دارد، مقر گروه مجاهدین خلق ایران، اپوزیسیون که واشنگتن آن را سازمان تروریستی قلمداد می‌کند، می‌باشد، درحالی‌که اتحادیه اروپا در سال 2009این گروه را از لیست سازمانهای تروریستی حذف کرد.
اتهامات به دولت عراق مبنی بر نقض کنوانسیون‌های ژنو در رابطه با رفتار با ساکنان این قرارگاه که در آن افراد سازمان مجاهدین خلق در نزدیکی مرز ایران قرار دارند، افزایش یافته است.
از این پیشترکمیته حقوق‌بشر پارلمان عراق، دولت این کشور را متهم کرد که ساکنان اشرف را که پناهندگان ایرانی مخالف دولت ایران در آن سکونت دارند از نیازهای حیاتی روزانه محروم کرده است. این کمیته طی بیانیه‌یی گفت، این رفتار روی شهرت دولت در سطح بین‌المللی تأثیر می‌گذارد.
دولت عراق بیش از شش ماه است از ورود مواد غذایی، دارویی و سوختی به قرارگاه اشرف خودداری کرده است.
درحالی‌که زمان خروج نیروهای آمریکایی از عراق فرامی‌رسد، موضوع این قرارگاه به پیچیده‌ترین و آزاردهنده‌ترین موضوع آمریکاییها تبدیل شده است، و آن را از جمله قسمت‌های جنگ عراق می‌پندارند که هنوز فروکش نکرده است .
دولت نوری مالکی متعهد شده است که این قرارگاه را با زور تا پایان سال جاری ببندد.