معترضین همچنین دولت اوباما را به خارج کردن مجاهدین خلق، گروه وابسته به این تبعیدیان، از لیست سازمانهای تروریستی خارجی وزارتخارجه فراخواندند.
معترضین گفتند، این نامگذاری به دولت عراق بهانهیی برای اذیت و آزار ساکنان در کمپ اشرف میدهد.
کمپ اشرف از نیمه سالهای 1980 در 40 کیلومتری شمال بغداد قرار داشته و بیشتر شبیه به یک شهر کوچک است.
حامیان [مجاهدین خلق] از منطقه واشنگتن و سراسر کشور گفتند، نیروهای عراقی اجازه ورود دارو به مجتمع 10 مایل مربعی اشرف را نمیدهند و از ژوئیه 2009 تاکنون به 2 حمله علیه ساکنان غیرمسلح آن دستزده و 45تن را کشته و صدها تن را مجروح کردهاند.
بسیاری از معترضین میگویند آنها نگران وقوع یک قتلعام در آنجا بعد از خروج نیروهای آمریکایی از عراق هستند .
امیر عمادی، یک دانشجوی فارغ التحصیل از ساندیاگو گفت، هرگاه آمریکا میگوید این افراد را اعدام نکنید یا آنها را به ایران بازنگردانید، آنها (مقامات عراقی) میتوانند بگویند چرا نه؟ ما داریم تروریستها را برای شما میکشیم. عمادی گفت، والدین و 19تن از خویشاوندان او در اشرف زندگی میکنند.
طبق یک گزارش وزارتخارجه در سال 2007، مجاهدین خلق در سالهای 1960 برای سرنگونی شاه، که تحت حمایت آمریکا قرار داشت، تأسیس شد و در سالهای 1970 چندین پرسنل نظامی آمریکا و شهروندان آمریکایی که در تهران کار میکردند را به قتل رساند. این گزارش گفت، مجاهدین خلق از تسخیر خشونتبار سفارت آمریکا در تهران در سال 1979 نیز حمایت کرد.
این گروه در نیمه سالهای 1980 به عراق جابهجا شد و در آنجا به رژیم صدام حسین در جنگ عراق علیه ایران کمک نمود.
پس از حمله آمریکا به عراق در سال 2003، آمریکا موافقت نمود که از این گروه به ازای تحویل دهی تسلیحاتشان حفاظت کند. آمریکا کنترل اشرف را در سال 2009 به عراق منتقل کرد. دولت عراق، با مدنظر قرار دادن وابستگی پیشین مجاهدین خلق به صدام حسین، برای اجبار ساکنان اشرف به ترک [این کمپ] تلاش کرده است.
مقامات دولت اوباما گفتهاند که مجاهدین خلق، مستقر در پاریس، بهدلیل تاریخ خشونت بارش از سال 1997 بهعنوان یک سازمان تروریستی خارجی نامگذاری شده است.
گزارش وزارتخارجه میگوید، رهبری و اعضای مجاهدین خلق در سراسر جهان، ظرفیت و اراده انجام اعمال تروریستی در اروپا، خاورمیانه، آمریکا، کانادا و فراتر از آن را دارند .
چندین معترض، همراه با تام ریچ وزیر پیشین امنیت داخلی گفتند، اتهامات اخیر در مورد توطئه ایران برای کشتن سفیر سعودی در واشنگتن نشان میدهد که دولت اوباما باید مشی سختتری اتخاذ کند.
ریچ در برابر تشویقها، کوبیدن بر طبلها و شعارهای مجاهدین آری. ملاها نه! آنها تروریست هستند. باید بروند! اعلام نمود، شما نمیتوانید با ایران مذاکره کنید!
معترضین گفتند، مجاهدین خلق از هنگام رد خشونت در سال 2001 به هیچ حملهیی ربط داده نشدهاند.
ریچ وزیر امنیت داخلی گفت، او روزانه لیستی از تهدیدات تروریستی دریافت میکرد. او خطاب به جمعیت گفت، من هیچگاه تهدیدی از جانب افراد کمپ اشرف علیه مردم آمریکا مشاهده نکردم.
اعتراض مشابهی در ماه اوت در مقابل وزارت خارجه، هزاران تن را به خود جلب کرد. معترضین روز شنبه در خیابان پنسیلوانیا، در عین نگاههای کنجکاوانه توریستها، پرچمهای زرد را برافراشته و میگفتند، مجاهدین خلق را از لیست خارج کنید و از اشرف حفاظت کنید.
این تظاهرات توسط متخصصین و محققان ایرانی آمریکایی در مریلند ترتیب داده شد.
رهبران این تظاهرات گفتند، آمریکا باید با نیروهای خودش از اشرف حفاظت کند یا از نیروهای امنیتی سازمان ملل بخواهد که تا هنگام جابهجایی این تبعیدیان، از آن حفاظت کند.
رندل گفت، ما قول دادیم از این افراد حفاظت کنیم.
مجید صادق پور، یک دارو فروش که در فالس چرچ (falls church) زندگی میکند گفت، برادر وی در سال 1989 پس از زندان شدن بهخاطر حمل روزنامه مجاهد اعدام شد. او گفت، لیستگذاری مجاهدین خلق بهعنوان یک گروه تروریستی، کار آنهایی که میخواهند شاهد حکومت یک دولت دموکراتیک سکولار در ایران باشند را تضعیف میکند.
صادق پور گفت، وقتی سازمانیافتهترین و مستعدترین مقاومت ما برچسب تروریست میخورد، ما نمیتوانیم این کار را انجام بدهیم.