او این هفته به ستون سفارت گفت : "آمریکا بزرگترین درهم و برهمی را که تا کنون دیده ام، برجای می گذارد" در حالی که او در مورد تصمیم پرزیدنت اوباما برای بیرون کشیدن نیروهای آمریکایی تا پایان سال، شکایت می کرد.
آقای استیونسون ، یک بازدید کننده مکرر از عراق، گفت که دولت ضعیف است، تنش های فرقه ای بالا هستند و ایران به نوبه خود آماده است عراق را به یک کشور وابسته به خود تبدیل کند.
با این حال، او در مورد سرنوشت 3400 تن از مخالفین ایرانی خلع سلاح شده که در یک اردوگاه نظامی سابق حدود 40 مایلی شمال بغداد زندگی می کنند، نگران است.
نخست وزیر عراق نوری المالکی تبعیدیان را تروریست نامیده و دستور داده کمپ تا پایان سال بسته شود.
آقای استیونسون ، رئیس هیئت پارلمان اروپا برای روابط با عراق، و بیش از 120 عضو دیگر از بازوی قانونگذار اتحادیه اروپا این هفته از سازمان ملل متحد و ایالات متحده خواستند آقای المالکی را وادار کنند که بسته شدن قرارگاه اشرف را به تاخیر بیندازد.
آقای استیونسون گفت : نمایندگان سازمان ملل متحد نیاز به زمان بیشتری برای آماده شدن برای انتقال تبعیدیان ایرانی به کشورهای دیگر دارد، و ترس داشت که آقای المالکی ، آنها را به ایران دیپورت کند، که اعدام خواهند شد.
آقای استیونسون گفت: "این افراد قتل عام خواهند شد"
تبعیدیان، جناح نظامی مقاومت ایران را تا زمانی که نیروهای آمریکایی آنها را در سال 2003 پس از حمله آمریکا به عراق خلع سلاح کردند تشکیل می دادند.ایالات متحده و سازمان ملل متحد نیز تبعیدیان را به عنوان افراد حفاظت شده تحت کنوانسیون ژنو برای جلوگیری از اخراج آنها به رسمیت شناختند.
این بیانیه بعد از اینکه نیروهای آمریکایی کنترل قرارگاه اشرف را در سال 2009 به دولت عراق منتقل کردند بی معنی شد.
آقای استیونسون همچنین به هیلاری رودهام کلینتون وزیر امور خارجه فراخوان داد.
او گفت : "ما از او می خواهیم یک بیانیه عمومی منتشر کند، از المالکی انتقاد کند و بگذارد سازمان ملل کار خود را بکند".
آقای المالکی در توجیه خود برای بستن کمپ ، از نامگذاری ایی که وزارت امور خارجه به عنوان تروریست برای تبعیدیان انجام داده، استفاده کرده است.
تبعیدیان، معروف به سازمان مجاهدین خلق ایران - در سال 1997 به لیست تروریستی وزارت امور خارجه برای برآورده کرده یک تقاضای کلیدی ایران به عنوان پیش شرط برای باز کردن مذاکرات با ایالات متحده افزوده شدند.
آقای المالکی به رویترز گفت : "آنها یک سازمان تروریستی بدون هیچ پایگاه حقوقی هستند" "آنها به ایران حمله می کنند."
نیروهای عراقی به ساکنان بی سلاح قرارگاه اشرف، چندین بار حمله کرده، و در آخرین حمله به کمپ در آوریل گذشته 31 کشته و 320 مجروح برجای گذاشتند. .
وزارت امور خارجه مقاومت را به قتل آمریکایی ها در سالهای 1970 به عنوان بخشی از قیام علیه شاه ایران متهم کرده است.
حامیان مقاومت شکایت کردند که وزارت امور خارجه حکم دادگاه ایالات متحده برای بازبینی موقعیت مقاومت ایران را نادیده می گیرد، در حالی که اتحادیه اروپا این گروه را از لیست تروریستی خود حذف کرده است.
با این حال ، این گروه حمایت گسترده ای در کنگره، که در آن اعضای بسیاری از آنها خواستار آن شدند که از لیست تروریستی حذف شود بدست آورده است.
همچنین ، بسیاری از مقامات سابق از دولت های جمهوری خواه و دموکرات به دفاع مجاهدین آمده اند. آنها عبارتند از تام ریج ، که وزیر امنیت داخلی در زمان ریاست جمهوری پرزیدنت جورج دبلیو بوش بود، و هاوارد دین، که رئیس سابق کمیته ملی حزب دموکرات است.
هواداران روز جمعه مجمعی سازماندهی کرده اند که راه هایی برای جلوگیری از آنچه که آنها "قتل عام قریب الوقوع" در قرارگاه اشرف می نامند را به بحث بگذارند.
سخنرانان عبارتند از دل دیلی، هماهنگ کننده وزارت امور خارجه برای مبارزه با تروریسم زمان آقای بوش، ژنرال بازنشسته ارتش هیو شلتون، رئیس ستاد مشترک ستاد در زمان ریاست جمهوری پرزیدنت بیل کلینتون و ژنرال بازنشسته ارتش ویلیام والاس، که مسئول قرارگاه اشرف بعد از حمله به عراق بود.