رفسنجانی در مجلس خبرگان شرایط فعلی رژیم را آرامش قبل از توفان خواند

رفسنجانی روز سه شنبه 4 اسفند در جلسه افتتاحیه خبرگان از موضعی بالاتر از خامنه ای و به عنوان مدافع اصلی نظام و اصل ولایت فقیه, با انگشت گذاشتن بر شکستها و ناکامیهای سیاستهای ولی فقیه در عرصه داخلی و بین المللی, ضمن طلبکاری از خامنه ای به نصیحت وی پرداخت. 
رفسنجانی با اشاره به انزوای بی سابقه رژیم در سطح منطقه ای و بین المللی گفت: «حرف‌هایی زده شد که سابقه نداشت و نشنیده بودیم که تا آن روز بگویند ایران به سمت دیکتاتوری نظامی می‌رود و این حرف مهمی بود که آن‌ها زدند».
وی همچنین به گزارش «بسیار تلخ» آژانس بین المللی انرژی اتمی در افشای فعالیتهای رژیم برای دستیابی به بمب اتمی اشاره کرد و گفت: «درست در همین زمان‌ها که بر اساس تبلیغات دشمنان ایجاد شده بود، گزارش بسیار تلخ و منفی مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی ارایه شد. ما سابقا از آقای البرادعی گله‌مند بودیم که چرا آن‌طور گزارش‌های خود را ارایه می‌کردند، ولی این آقا همه‌ آن‌چه که ادعای غرب درباره‌ برنامه هسته‌یی ایران بود به صورت کاملا رسمی در گزارش خود آورد و صریحا اظهار کرد که ما نمی‌توانیم به صلح‌آمیز بودن برنامه‌ هسته‌یی ایران مطمئن باشیم».
رفسنجانی در سخنان خود شکستهای رژیم و افزایش فشارهای بین المللی بر روی رژیم را به رخ خامنه ای کشید و به آثار مرگبار تحریمهای فلج کننده یی که در انتظار رژیم است اشاره کرد و شرایط کنونی را «آرامش قبل از توفان» برای رژیم پا به گور ولایت فقیه خواند و گفت: «دولت‌های غربی که انگار خود را آماده کرده بودند، از این گزارش استقبال کردند و نشان دادند چه چیزی پشت این قضیه است. بر همین اساس تعبیرهایی مانند اجرای تحریم‌های فلج‌کننده علیه ایران را به کار بردند و سیاسیون می‌دانند که تعبیر تحریم فلج‌کننده به چه معنی است. این فضاحت تبلیغاتی که در این چند روز دیدیم هیچ وقت به این شکل ندیده بودیم که رفتار کنند. البته با دیدن موج حضور مردم در ایران به ظاهر فروکش کرده ولی نمی‌توانیم مطمئن باشیم که این آرامش قبل از توفان نباشد».
رفسنجانی بار دیگر با اشاره به فشارهای خردکننده بین المللی بر روی رژیم گفت: «روزهای اخیر 30 نفر از اعضای کنگره‌ آمریکا به صورت جدی مطالبه‌هایی را از وزارت خارجه مطرح کردند که همان حرف‌های اتحادیه اروپا بود و مسائلی از این دست را مطرح کردند که ایران اکثریت یعنی حدود دو سوم موجودی اورانیوم خود را به آ‌ن‌ها تحویل دهد تا شاید آن‌ها بعدا اورانیوم 20 درصد به ما تحویل دهند. این شرارت‌ها را می کنند و الان هم بر روی همین شرارت‌ها حرف می‌زنند و ما هستیم که باید ببینیم در مقابل چه‌کار باید کنیم.»
رفسنجانی در زمینه گسترش روزافزون مقاومت علیه نظام ولایت فقیه در جامعه گفت: «مهم‌ترین کاری که ما می‌توانیم بکنیم همدلی و وحدت و تقویت آن در کشور است. من نمی‌گویم همدلی نیست، اما عده‌ای هستند که از ابتدا, انقلاب و اصل نظام را قبول نداشتند که این‌ها زاد و ولد کرده‌اند و بیشتر هم شده‌اند. خارجی‌ها هم هیچ‌وقت با ما نبودند. عده‌ای هم فریب خوردند».
رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خود خامنه ای را به رعایت قانون اساسی ولایت فقیه فراخواند و گفت: «قانون اساسی ما که یادگار علمای صدر انقلاب است؛ سند محکمی برای نیروهای داخلی و وفاداران است. در این قانون اساسی اسلام، ولایت فقیه و رهبری محور است و ممکن است کسانی باشند که این را قبول نداشته باشند، اما اکثریت جامعه این را قبول دارند و ما باید سعی کنیم این محورها را حفظ کنیم و با مسائل خرد و خاص ـ که مربوط به مباحث دیگری است ـ کاری نکنیم که تیرهایی که نباید به سمت رهبری هدف گرفته شود، به این سمت سوق پیدا کند».
در بخش دیگری از سخنان خود, رفسنجانی رسوایی کهریزک را نیز به رخ خامنه ای کشید و به او یادآور شد که او نمی خواهد سر این موضوع داغ را باز کند, بنابراین بهتر است خامنه ای به توصیه های او عمل کند و حرفهایی نزند که مرزهای او (رفسنجانی) را با ساختارشکنان و با کسانی که «با اصل ولایت فقیه و رهبری مخالف هستند» مخدوش کند. رفسنجانی گفت: «رهبری در تمام این مدت تلاش داشتند که نگذارند این صحنه داغ شود و روی کسی فشار بیاید. مسائلی که در کهریزک پیش آمد و دلجویی‌های ایشان از کسانی که در این قضایا آسیب دیدند و یا آزادی بسیاری از افرادی که دستگیر شده‌ بودند در این راستا بوده است. البته من نمی‌خواهم بیشتر، این مسائل را باز کنم ولی الان هم ایشان مواظب است که طغیان نشود، ما باید روی این اصول بایستیم. مرز، بین وفاداران به انقلاب و نظام و ساختارشکنان ـ که با اصل ولایت فقیه و رهبری مخالف هستند ـ وجود دارد و غیرواقعی نیست. نباید حرف‌هایی بزنیم که این مرزها مخدوش شود». در این رابطه وی خامنه ای را مستقیماً مخاطب قرار داد و او را مسئول اختلافات و شکاف موجود در نظام دانست و گفت: «برای وحدت و متفرق نکردن این مردم وفادار و جلوگیری از افراط و تفریط باید تلاش و فعالیت کنیم. من کسی غیر از رهبری را نمی‌شناسم که بتواند محور همراهی و همدلی باشد. البته دیگران هم موثر هستند اما با اراده و راهنمایی‌های ایشان ان‌شاءالله خبرگان که میان مردم موثر هستند، فعالیت می‌کنند».