توطئه بزرگ رژیم ایران در شهر سامرا

نیویورک تایمز 3  اسفند 88؛ بهقلم تیموتی ویلیامز (Timohy Williams)- هر روز اتوبوسی مملو از زائرین ایرانی به زیارتگاه امام عسگری این شهر وارد می شوند. این شهر یک مقدسترین معابد اسلام شیعی می باشد که به شدت در اثر بمبگذاری 4 سال پیش آسیب دید و به انتقام و کشتار منجر شد و کشور را به مرز جنگ داخلی کشاند.
این شهر که تا همین سال پیش, محل تیر و تیرکشی بین سربازان آمریکایی و شورشیان سنی بود اکنون معمولاً در صلح و آرامش به سر می برد, و به عنوان نمونهیی از همسازی و همنوایی در جاهای دیگر کشور که خشونت وجود دارد مدل برداری شود.
نوری مالکی نخست وزیر که خود برای انتخاب مجدد در انتخابات شرکت می کند گفته است که نیروهای امنیتی عراق قادر هستند بدون نقش آمریکا صلح در عراق را میسر سازند. اما در سامراء, فرماندهان محلی هیچ کاری بدون چک با نیروهای نظامی آمریکاییها نمی کنند, و این نگرانی را مطرح کردهاند که بعد از رفتن نیروهای رزمی در پایان اوت و خروج تمامی نیروهای آمریکا از در عراق در پایان سال چه خواهد شد.…
اما سامرا مدت زمان زیادی را از هنگام وقوع خشونتهای افسارگسیخته  سپری کرده که از نظر بسیاری از عراقیها می تواند در نهایت نمونهیی برای ساختن مابقی کشور باشد.
یک توافقی بین نیروی نظامی آمریکا و دولت عراق وجود دارد که سامراء بایستی موفق از آن بیرون بیاید, و این در صورتی است که عراق قرار است بدون درگیریهای مرگبار قومی به سمت آینده پیش برود.…
به گفتة مقامات امنیتی عراقی در سامراء, سربازان آمریکایی همچنین به مسئولیتهای حمله, با و بدون شرکت یا اطلاع همتایان عراقی خود ادامه می دهند. که به نظر می رسد که این ناقض توافقنامة سوفا می باشد که  فعالیتهای نیروهای آمریکا و نهایتاً خروج آنها از عراق را کنترل می کند.
بسیم مجید جعفر معاون پلیس شهر سامراء اظهار داشت, “آنها عملیاتهای زیادی را در داخل و بیرون شهر انجام می دهند که ما اطلاع نداریم. هرکاری که آنها میکنند ما اطلاع نداریم. لیکن به آنها اعتماد داریم و روابط ما خوب  می باشد.”
سامرا شبیه به پایگاهی مسلح و زنگ زده  می باشد.
این شهر توسط 3000 نیروی امنیتی عراقی اداره می شود که به همین میزان از اعضای شورای بیداری آن وجود دارد.…
در حالی که بسیاری از سنیها این زیارتگاه شیعی را به دیدة احترام می نگرند, لیکن بسیاری هستند که به آن با خشم نگاه می کنند. آنها می گویند که این سمبلی از استیلای ایران در این شهر می باشد و توجه و پول زیادی از دولت به این شهر نسبت به دیگر شهرهای سنی به خود جلب می کند.
شیخ خالد فلاح (Sheik Khalid Fla), رهبر شورای بیداری گفت تلاش کرده است تا آن چه که از نظر وی تسلط شیعی ها به شهر است را متوقف کند.
وی گفت, «ایران یک توطئة بزرگ در سامراء می باشد. ایرانیها خانهها را از صاحب آنها با پیشنهاد  4 برابر قیمت  می خرند. اما ما اجازه نخواهیم داد مردم خانههای خود را به ایرانیها بفروشند. وی گفت قبلا می ترسیده است که این عمل موجب کاهش خرید و فروش خانه خواهد شد…».