به گزارش آسوشیتدپرس از واشنگتن 11آبان، یک پنل مجلس در روز چهارشنبه (2نوامبر) ، به اتفاق آرا تصویب مجازات های شدیدتر علیه ایران را تصویب و استدلال کرد که تهران از لحاظ اقتصادی ضعیف در دنبال کردن سلاح های هسته ای با مشکل مواجه خواهد شد.
با رای زبانی، جمهوری خواهان و دموکرات ها در کمیته امور خارجه مجلس نمایندگان دو لایحه که تحریم های فعلی را تقویت می کند در حالی که لیست شرکت ها و افراد مشمول مجازات را گسترش می دهد پیش بردند. قانونگذاران به ادعاهای اخیر طرح ایران برای ترور سفیر عربستان سعودی در ایالات متحده اشاره کردند و اصرار کردند که چنین رفتار گستاخانه عواقب خود را می طلبد.
این قانون روی تحریم ها که اکثریت کنگره به تصویب رساند و رئیس جمهور آمریکا ، باراک اوباما ، در سال گذشته امضا کرد استوار شده است. آن مجازاتها صادرات بنزین و دیگر فرآورده های تصفیه شده نفتی به ایران را هدف قرار داده و بانک های ایالات متحده از انجام کسب و کار با بانک های خارجی که به ارائه خدمات به سپاه پاسداران ایران مشغولند ممنوع می کند. سازمان ملل متحد و اتحادیه اروپا نیز تحریم هایی را بر ایران تحمیل کرده اند.
نماینده ایلینا رز لهتین (جمهوریخواه- فلوریا) ، رئیس کمیته گفت: آخرین قانون "برای تحریم های جدید و سخت تر در بخش انرژی ایران طراحی شده است، که چنانچه رژیم حاضر به توقف برنامه تسلیحات اتمی خود نشود، موجودیت آن را تهدید می کند". او بخش انرژی ایران را پاشنه آشیل کشور نامید.
ایالات متحده بارها و بارها تلاش کرده است ایران را به مذاکرات بین المللی با ایالات متحده، روسیه، چین، بریتانیا، فرانسه و آلمان بر سر برنامه هسته ای آن کشوربکشاند. ایران ادعا می کند که برنامه هسته ای آن برای تولید برق طراحی شده است نه ساخت سلاح.
از جمله مقررات جدید، لایحه مجلس شرکتهای تابعه خارجی شرکت های آمریکایی را از انجام کسب و کار با ایران محدود می کند که شامل مبادله کالا در بین فعالیت هایی است که می تواند تحریم شود و آمریکایی ها را از انجام معاملات تجاری یا مالی با سپاه پاسداران منع می کند.
با جهت دادن خشم خود به سمت سوریه و کره شمالی نیز، یکی از مفاد منع اعطای حق ورود و لنگرگیری در ایالات متحده به کشتی هایی است که در دو سال گذشته به ایران ، کره شمالی و یا سوریه تردد داشته اند.
نماینده ویلیام کیتینگ، دمکرات از ماساچوست گفت که دولت سوریه ، که به طور گسترده ای برای سرکوب تظاهرکنندگان مورد انتقاد قرار می گیرد، کمک های سیاسی و مادی از ایران دریافت می کند.
این کمیته، با رای زبانی، الحاقیه دموکرات ارشد این کمیته، نماینده هوارد برمن از کالیفرنیا، را به تصویب رساند که که از رئیس جمهور می خواهد تا ظرف مدت 30 روز تعیین کند آیا بانک مرکزی ایران از برنامه سلاحهای شیمیایی، بیولوژیکی یا هسته ای یا موشکی حمایت می کند، یا خرید سلاح های پیشرفته متعارف را تامین مالی می کند، از سپاه پاسداران حمایت می کند و یا به حمایت ایران از تروریسم بین المللی می کند.
اگر رییس جمهور چنین تشخیصی بدهد، دولت ملزم است مجازاتهایی اعمال کند که هر بانک خارجی را که به داد و ستد قابل توجه با بانک مرکزی ادامه می دهد را از فعالیتهای اقتصادی در امریکا ممنوع می کند.
برمن گفت : "امید ما، با تمام تحریم های ما، این است که ایران از لحاظ اقتصادی به چالش کشیده شده پول کمتری برای خرج در سلاح های کشتار جمعی، تروریسم و سایر فعالیت های نابکار خواهد داشت".
تحریم ها به نظر می رسد روی تهران اثرش را دارد. درست همین هفته، رئیس جمهور محمود احمدی نژاد اذعان کرد که مجازاتهای فعلی کار موسسات مالی ایران را آهسته کرده و گفت ، "بانک های ما دیگر نمی توانند معاملات بین المللی بکنند".
این کمیته همچنین الحاقیه ای توسط نماینده تد پو، جمهوریخواه از تگزاس ، را تصویب کرد که برای محافظت از چندین هزار ایرانی در تبعید که در کمپ اشرف ، در شمال شرقی بغداد، عراق زندگی می کنند طرح شده است. این کمپ توسط سازمان مجاهدین خلق ایران ، یک گروه مقاومت در برابر رژیم آخوندی تهران که منتقد سخت نوری المالکی، نخست وزیر عراق است، اداره می شود.
این کمپ قبلا توسط ارتش عراق مورد حمله قرار گرفته و ده ها نفر کشته شدند، و بغداد قصد بستن این قرارگاه را دارد.
مفاد این لایحه از دولت می خواهد بر عراق فشار بیاورد تا از رفاه ساکنان کمپ اطمینان یابد. این اقدام همچنین خواستار جلوگیری از بازگشت غیرداوطلبانه ساکنان کمپ به ایران و به تأخیر انداختن بسته شدن کمپ تا زمانی که کمیساریای عالی سازمان ملل متحد برای پناهندگان بتواند ساکنان را در یک کشور دیگر اسکان دهد، می باشد.
پو هشدار داد : "اگر تاریخ راهنما باشد، آن یک قتل عام دیگر را خواهد دید".
رز لهتینن ابراز امیدواری کرد که رهبری مجلس بتواند به سرعت برای این قانون، که دارای 343 حامی مشترک است پیش برود.
او گفت می خواهد لایحه آماده برای امضای رئیس جمهورباشد که "به رژیم ایران یک هدیه خوب تعطیلات بدهد".