موسسه مطالعاتی لگاتوم طی گزارشی رتبه ۱۱۰ کشور جهان از جمله ایران را بر پایه شاخصی به نام شاخص رونق اعلام کرده است.
منظور از رونق در این شاخص صرفا رونق اقتصادی نیست بلکه کیفیت زندگی مردم و سطح رفاه آن ها نیز اساس این شاخص را تشکیل می دهند. بر این اساس کشورهایی که در راس رتبه بندی شاخص رونق لگاتوم قرار دارند کشورهایی هستند که علاوه بر داشتن تولید ناخالص داخلی بالا دارای شهروندانی شاد، سالم و آزاد هستند.
به گزارش رسانه حکومتی فارس18آبان،فاکتورهایی که بر پایه آن ها نمره هر کشور در شاخص رونق تعیین شده است عبارتند از: اقتصاد، فعالیت های شرکتی، نحوه اداره حکومت، آموزش، بهداشت، امنیت و ایمنی، آزادی فردی و سرمایه اجتماعی.
در میان کشورهای جهان نروژ دارای بیشترین رونق شناخته شده است و پس از این کشور به ترتیب دانمارک و استرالیا قرار گرفته اند. آمریکا در این رده بندی رتبه 10 و بالاتر از کشورهای اروپایی مثل انگلیس، آلمان و فرانسه قرار گرفته است. جمهوری آفریقای مرکزی نیز در انتهای این رده بندی قرار گرفته و زیمبابوه و اتیوپی نیز به ترتیب رتبه های 109 و 108 را به خود اختصاص داده اند.
بر اساس این گزارش ایران با سقوط ۵ پله ای نسبت به سال قبل در رتبه 97 جهان از نظر شاخص رونق قرار گرفته است. ایران در سال گذشته رتبه ۹۲ و در سال ۲۰۰۹ نیز رتبه ۹۳ را در شاخص رونق بدست آورده بود.
بدین ترتیب رتبه ایران فقط از ۱۳ کشور یعنی کشورهای رواندا، کامرون، اوگاندا، زامبیا، کنیا، موزامبیک، نیجریه، سودان، یمن، پاکستان، اتیوپی، زیمبابوه و جمهوری آفریقای مرکزی بالاتر بوده است.
لگاتوم همچنین کشورهای مختلف را بر پایه فاکتورهای تشکیل دهنده شاخص رونق رتبه بندی کرده است. ایران از نظر کیفیت اداره حکومت، آزادی های فردی و سرمایه اجتماعی پایین ترین رتبه یعنی رتبه ۱۰۷ را بدست آورده است. رتبه ایران از نظر رشد اقتصادی نیز ۷۶، فعالیت های شرکتی ۸۸، آموزش 64، بهداشت 61، و ایمنی وامنیت 100 اعلام شده است.