نیمی از فارغ‌التحصیلان دکتری بیکارند

گسترش بی ‌رویه آموزش عالی در کشور همچنان ادامه دارد و نتیجه آن افزایش آمار دانش‌آموختگان بیکار است. مهم‌ترین علت بیکاری نیز مرتبط نبودن رشته‌های دانشگاهی با بازار کار و نیاز صنعت است.

به نوشته روزنامه حکومتی همشهری در تاریخ 21 آبان 1390 مسئولان وزارت علوم میخواهند به هر ترتیبی شده  جذب دانشجو در دوره دکتری را تا حداکثر ظرفیت افزایش دهند و برای رسیدن به این هدف، بروز بحران فارغ‌التحصیلان دکتری بیکار در کشور را نادیده می‌گیرند؛ البته تاکنون که ظرفیت این دوره محدود بوده نیمی از فارغ‌التحصیلان دکتری بیکار هستند.
معاون آموزشی وزارت علوم، آذر‌ماه سال۸۹ در حاشیه همایش معاونان آموزشی دانشگاه‌ها در زاهدان گفته بود: فرصت‌های شغلی منطقه‌ای متناسب با خروجی دانشگاه‌ها نیست. ضروری است برای جلوگیری از بیکاری دانش‌آموختگان دانشگاهی بین مراکز آموزش عالی و بخش صنعت (خصوصی و دولتی) تعامل بیشتری به‌وجود‌ آید تا هم بخش‌های مختلف تولیدی از نیروهای متخصص و مرتبط بهره‌مند شوند و هم از شمار بیکاران تحصیلکرده کاسته شود. جالب اینکه وی پس از گذشت یک‌ سال باز هم سخنان پیشین خود را تکرار می‌کند و ظاهرا طی این یک سال هیچ تغییری در این زمینه
رخ نداده، البته بر تعداد دانش‌آموختگان بیکار یقینا افزوده شده ‌است و چه‌بسا سال آینده نیز همین سخنان تکرار شود.
حسین نادری‌منش، معاون آموزشی وزیر علوم گفت: «اگر دانشجویان را خوب تربیت کنیم آنان خود  کارآفرین می‌شوند».
جالب توجه اینکه این مزدور خائن به منافع ملت ایران  برای چندمین بار است که اینچنین سخن می‌گوید ولی هیچگاه به‌طور صریح نگفته تربیت دانشجوی خوب برعهده چه سازمانی است، و آیا وزارت علوم در این کار مهم نقشی ندارد.