روز24آبان90، جلسه استماع لئون پانتا وزیر دفاع آمریکا و ژنرال دمپسی رئیس ستاد مشترک در کمیته نیروهای مسلح درسنای ایالات متحده آمریکا انجام گرفت.
رئیس کمیته نیروهای مسلح :لازم است دولت آمریکا مراقب و آماده بماندتا دولت عراق به تعهدات خود عمل کند و امنیت ساکنان کمپ اشرف را تا زمانیکه راه حل برای موقعیت آنان بدست آید تأمین کند
از جانب تمام کنگره و بصورت کاملاً روشن میگویم دولت عراق را کاملاً مطمئن کنید درصورتیکه تعهدی را که به ما داده اند نقض کنند تأثیر به شدت منفی بر روی روابط شان با کنگره خواهد گذاشت
وزیر دفاع لئون پانه تا: به شما اطمینان میدهم سفیر جفری به صورت رسا و روشن این موضوع را به عراقیها منتقل کرده است
سناتور مک کین کاندیدای ریاست جمهوری در سال2008: میدانم که دربارة کمپ اشرف وزیر خارجه به این موضوع میپردازد. امیدوارم به ما تصویری بدهید که وضعیت چگونه خواهد بود؟
سناتور لیبرمن: ما اعضای هر دو مجلس نگرانی مان را نسبت به امنیت ساکنان اشرف ابراز میکنیم ما داریم به دیپلوماسی اتکا میکنیم اما دیپلوماسی بدون نیروی نظامی پشتیبان، مانند موسیقی بدون ساز است
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح: ما در نگرانی شما سهیم هستیم لوید آستین نگران است، سفیر جفری هم در این نگرانی سهیم است
ما از هیچ اقدام دیپلوماتیک برای ترغیب دولت عراق مضایقه نمیکنیم تا از حفاظت ساکنان اشرف اطمینان حاصل کنیم
وزیردفاع :آخرین چالشی که در مقابل عراق است تلاش رژیم ایران برای تأثیرگذاشتن بر آینده عراق و پیشبرد جاه طلبیهای منطقه یی این رژیم است
اَعمال بی ثبات کننده همراه با توان فزاینده موشکی رژیم تهران و پیشبرد برنامه اتمی تهدیدی مهم برای عراق، منطقه و آمریکا ایجاد میکند.
ما بیش از 40هزار نیروی آمریکایی داریم که در منطقه خلیج فارس باقی میمانند ما به هیچ جا نمیرویم و به مطمئن کردن شرکایمان ادامه میدهیم
http://www.youtube.com/watch?v=_iPHCK3xjcw
سناتور لوین، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا: موقعیت ساکنان اشرف از گروه ایرانی مخالف، مجاهدین خلق، حل ناشده باقی مانده است. در حالیکه ضرب الاجل دسامبر 2011 در حال نزدیک شدن است، لازم است دولت آمریکا مراقب و آماده بماند تا دولت عراق به تعهدات خود عمل کند و امنیت ساکنان کمپ اشرف را تا زمانیکه راه حل برای موقعیت آنان بدست آید، تأمین کند... دولت عراق را کاملاً مطمئن کنید که چنانچه تعهدی را که به ما داده اند نقض کنند، تأثیر به شدت منفی روی روابط شان با کنگره خواهد گذاشت، این را از جانب تمام کنگره و به صورت کاملاً روشن می گویم
لئون پانه تا وزیردفاع آمریکا: سناتور، میخواهم به شما اطمینان بدهم که سفیر جفری به صورت رسا و روشن این موضوع را به عراقیها منتقل کرده است
سناتور مک کین: درباره کمپ اشرف، میدانم که وزیر خارجه به این موضوع میپردازد، اما در حال حاضر نیروهای آمریکایی هستند که از آنها حفاظت میکنند. امیدوارم به ما تصویری بدهید که وضعیت چگونه خواهد بود؟ افراد درخطر هستند.
سناتور لیبرمن: ما اعضای هر دو مجلس، سنا و کنگره، نگرانی مان را نسبت به امنیت ساکنان کمپ اشرف ابراز میکنیم. ما داریم به دیپلوماسی اتکا میکنیم، «چه خواهد شد، اگر» حملاتی همراه با قربانی گرفتن علیه کمپ اشرف صورت بگیرد؟ دیپلوماسی بدون نیروی نظامی پشتیبان، مانند موسیقی بدون ساز است.
ژنرال دمپسی، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا: ما در نگرانی شما سهیم هستیم، لوید آستین نگران است، سفیر جفری هم در این نگرانی سهیم است و ما از هیچ اقدام دیپلوماتیک مضایقه نمیکنیم که عراقیها را به کاری که فکر میکنیم در این رابطه درست است، تشویق کنیم و از حفاظت آن دوستان در کمپ اشرف اطمینان حاصل کنیم.
لئون پانه تا، وزیردفاع آمریکا:آخرین چالشی که در مقابل عراق است تلاش رژیم ایران برای تأثیرگذاشتن بر آینده عراق و پیشبرد جاه طلبیهای منطقه یی اش میباشد. اعمال بی ثبات کننده همراه با توان فزاینده موشکی رژیم تهران و پیشبرد برنامه اتمی، تهدیدی مهم برای عراق، منطقه و آمریکا ایجاد میکند. ما بیش از 40هزار نیروی آمریکایی داریم که در منطقه خلیج فارس باقی میمانند. ما به هیچ جا نمیرویم و به مطمئن کردن شرکایمان ادامه میدهیم
سناتور لوین، رئیس کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا:
موقعیت ساکنان کمپ اشرف از گروه ایرانی مخالف، مجاهدین خلق، حل ناشده باقی مانده است. در حالیکه ضرب الاجل دسامبر 2011 در حال نزدیک شدن است، لازم است دولت آمریکا مراقب و آماده بماند تا دولت عراق به تعهدات خود عمل کند و امنیت ساکنان کمپ اشرف را تا زمانیکه راه حل برای موقعیت آنان بدست آید، تأمین کند. لازم است ما برای دولت عراق روشن سازیم که یک درگیری مرگبار دیگر مانند آنچه که در آوریل گذشته توسط نیروهای عراقی علیه ساکنان اشرف شروع شد، نمیتواند بار دیگر تکرار شود.
یک چالش دیگر، تلاشهای رژیم ایران برای نفوذ بر اوضاع سیاسی و امنیتی در عراق است. رژیم ایران به تأمین مالی، آموزشی و تجهیزاتی گروههای افراطی ادامه میدهد، گروههایی که نیروهای آمریکا را در عراق هدف حمله های مرگبار قرار داده اند. امیدوارم شهود ما امروز در مورد توانایی نیروهای امنیتی عراق و میزان تمایل دولت مالکی برای مقابله قوی با حملات این گروهها که توسط رژیم ایران پشتیبانی میشوند، پس از خروج نیروهای نظامی آمریکا از عراق، صحبت کنند.
سناتور لیندزی گراهام: در نهایت شمار نیروی ما در آنجا به صفر می رسد، آیا فکر میکنید ساکنان کمپ اشرف کشته میشوند؟ چه اتفاقی برای آنها خواهد افتاد؟
ژنرال دمپسی: همانطور که میدانید، سناتور، وزارت خارجه در حال انجام اقداماتی است که اطمینان کسب کند که عراقیها ....
سناتور مک کین:مایلم نکته یی در باره موضوع کمپ اشرف بگویم. میدانم که وزیر خارجه به این موضوع می پردازد اما در حال حاضر نیروهای آمریکایی هستند که از آنها حفاظت میکنند. امیدوارم به ما تصویری بدهید از اینکه وضعیت چگونه خواهد بود؟ فکر میکنم خیلی روشن است که این افراد در معرض خطر هستند.
سناتور لوین:در مورد این موضوع که شما (سناتورمک کین) آن را بصورت سئوال مطرح کردید، شاید لازم باشد ژنرال از شما سئوال پرسیده شود. روشن است که خطر بزرگتری این دوستان را در آنجا تهدید میکند، مگر اینکه عراقیها به تعهد خود وفادار باشند. چکار میتوان کرد تا اطمینان حاصل شود که تا آنجا که به توانایی ما مربوط است، آنها به تعهد خود عمل کنند؟ در مورد خارج کردن سازمان آنها از لیست چطور؟ ما همه نگران این موضوع هستیم.
ژنرال دمپسی:ما در نگرانی شما سهیم هستیم، لوید آستین نگران است و میدانم که سفیر جفری هم در این نگرانی سهیم است و ما از هیچ اقدام دیپلوماتیک مضایقه نمیکنیم که عراقیها را به کاری که فکر میکنیم در این رابطه درست است، تشویق کنیم و از حفاظت آن دوستان در کمپ اشرف اطمینان حاصل کنیم. اما در حال حاضر در واقع گاردهای امنیتی عراق در کمپ اشرف با کمک گروه مشورتی ما هستند. بنابراین وقتی که ما این موقعیت را ترک کنیم، این نگرانی واقعی است. اما در حقیقت فکر میکنم ما باید روی دولت عراق به لحاظ دیپلوماتیک فشار بگذاریم تا به نتیجه یی که فکر میکنیم درست است منجر شود.
سناتور لوین:فقط لطفاً به آنها (دولت عراق) اطمینان دهید که در محیط اینجا یک احساس واقعاً قوی وجود دارد که اگر تعهدشان را نسبت به حفاظت این افراد نقض کنند، با فرض بر اینکه هنوز آنجا باشند و از لیست خارج نشده باشند تا محل دیگری را پیدا کنند، چنانچه عراقیها تعهدی را که به ما داده اند نقض کنند، تأثیر به شدت منفی روی روابط شان با کنگره خواهد گذاشت، فکر میکنم بتوانم از جانب کنگره این حرف را بزنم، فکر میکنم نگرانیهای زیادی در کنگره در این رابطه وجود دارد. از نظر من تاثیر به شدت منفی روی روابط شان با کنگره ایالات متحده خواهد گذاشت، بگذارید که به اینصورت کاملاً روشن این را بگویم.
لئون پانتا و زیردفاع آمریکا:سناتور، میخواهم به شما اطمینان بدهم که سفیر جفری به صورت رسا و روشن این موضوع را به عراقیها منتقل کرده است.
سناتور لیبرمن:آقای رئیس متشکرم، میخواهم نکاتم را به این موضوع اضافه کنم. فکر میکنم شما میتوانید از جانب کنگره صحبت کنید، اعضای هر دو مجلس سنا و کنگره، نگرانی خودمان را نسبت به امنیت ساکنان کمپ اشرف ابراز میکنیم. این یکی از مجموعه مواردی است از آنچه که من آنرا «چه خواهد شد، اگر» می نامم که پاسخهای متفاوتی میتواند داشته باشد. حالا ما با یک حاکمیت مستقل در عراق سر و کار داریم، و ما داریم به دیپلوماسی اتکا میکنیم، فکر میکنم جدای از اینکه ما نیرو در عراق داشته باشیم یا نداشته باشیم، یا خارج از آن یا در همسایگی آن نیرو داشته باشیم، حالا ما داریم روی دیپلوماسی اتکا میکنیم. « چه خواهد شد، اگر» حملاتی همراه با قربانی گرفتن، علیه کمپ اشرف صورت بگیرد؟ «چه خواهد شد، اگر» اگر مقتدا صدر همانطور که گفته است، بخواهد به سفارت ما حمله کند؟ «چه خواهد شد، اگر» درگیری بین کردها و عربها ایجاد شود و سایر موارد دیگر... از فردریک کبیر نقل قول میکنند که ”دیپلوماسی بدون نیروی نظامی پشتیبان، مانند موسیقی بدون ساز است“.
لئون پانتا:آخرین چالشی که در مقابل عراق است تلاش رژیم ایران برای تأثیرگذاشتن بر آینده عراق و پیشبرد جاه طلبیهای منطقه ای اش میباشد. رژیم تهران به دنبال تضعیف عراق بود، تلاش برای تضعیف پروسه های سیاسی آن و همانطور که گفتم با ایجاد تسهیلات برای خشونت علیه غیرنظامیان بیگناه عراقی و علیه نیروهای آمریکایی. اعمال بی ثبات کننده همراه با توانایی فزاینده موشکی رژیم تهران و اقدامات برای پیشبرد برنامه اتمی، یک تهدید مهم را برای عراق، فراتر از آن، برای منطقه و منافع آمریکا ایجاد میکند.. ما کاملا روشن ساختیم که مانع رژیم ایران از دستیابی به سلاح اتمی شویم. در حالیکه روابط امنیتی خودمان را در منطقه طی سالهای اخیر، تقویت کرده ایم، فعالیتهای بی ثبات کننده رژیم تهران، تنها این رژیم را بیشتر منزوی کرده است. بنابراین همانطور که وارد فاز جدید میشویم و به روابط خودمان با عراق استحکام می بخشیم، رژیم ایران بیش از هر زمان دیگر در منطقه به حاشیه رانده میشود و برای تأثیرگذاری بر پروسه سیاسی عراق ناتوان میباشد. شراکت امنیتی دراز مدت ما با عراق بخشی از یک تعهد وسیع تر ایالات متحده به صلح و امنیت در سراسر منطقه است. پیام ما به متحدانمان، به دوستانمان و به دشمنان بالقوه مان بسیار روشن است. ما بیش از 40هزار نیروی آمریکایی داریم که در منطقه خلیج فارس باقی میمانند. ما به هیچ جا نمیرویم و به مطمئن کردن شرکایمان ادامه میدهیم که مهاجمان را از اقدامشان باز داریم و با آن دسته که به دنبال ایجاد بی ثباتی هستند مقابله کنیم.
15 نوامبر2011 - 24 آبان 1390