ضرب الاجل 31دسامبرنه معقول است، نه واقع گرایانه+فیلم

تأکید معاون نخست وزیر و وزیر خارجه بلژیک بر راه حل پایدار برای اشرف براساس نان رفولمان و همبستگی بین المللی

ضرب الاجل 31دسامبرنه معقول است، نه واقع گرایانه، برای رسیدن به یک راه حل پایداردیپلماسی بلژیک فعال باقی می ماند

در جلسه عمومی مجلس سنای بلژیک به تاریخ 24 نوامبر 2011برابر3آذر1390 به دنبال سئوال سناتور ژرار دوپرز وزیر و معاون پیشین نخست وزیر، حول اشرف،  استیون واناکر معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه  بلژیک به او این چنین پاسخ داد: 

http://www.youtube.com/watch?v=krPeWTJ0ntg


- سؤال شفاهی آقای ژرار دوپرز Gérard Deprez از معاون نخست وزیر و وزیر امورخارجه و اصلاحات ساختاری درباره «حفاظت از کمپ اشرف» (شماره 300-5)

 

سناتور ژرار دوپرز، وزیر  و معاون پیشین نخست وزیر
« کمپ اشرف در تاریخ 8 آوریل 2011 هدف یک حمله مرگبار، از سوی نیروهای عراقی، قرار گرفت. ده ها تن کشته و صد ها تن مجروح شدند. این حمله خشم و انزجار بین المللی را برانگیخته و از سوی وزارت خارجه آمریکا، وزارت خارجه انگلستان، خانم کاترین اشتون، کنگره آمریکا و چندین سازمان بین المللی مدافع حقوق بشر نظیر عفو بین الملل محکوم گردیده است. در مقابله با این موج انزجار، نخست وزیرعراق تصمیم گرفته کمپ اشرف را پیش از پایان سال 2011 ببندد.
به موجب برخی اطلاعات و اخبار، کمیساریای عالی ملل متحد برای پناهندگان امکان و توان دسترسی به کمپ جهت مصاحبه با اشخاص و اینکه مشمول استاتوی پناهندگی می گردند را دارا است، اما دولت عراق بوضوح با دسترسی کمیساریا به کمپ مخالفت می کند. این موضوع از سوی سفارت عراق در بروکسل به پارلمان اروپا اطلاع داده شده است.
آیا به نظرشما تاریخ تعیین شده توسط نخست وزیر عراق برای بستن کمپ یعنی 31 دسامبر 2011 معقول است؟ با توجه به اینکه کمیساریا برای مطالعه پرونده های 3400 شخص ذینفع جهت تایید استاتوی پناهندگی نیاز به وقت دارد؟


آقای استیون واناکر Steven Vanackere، معاون نخست وزیر و وزیرامورخارجه و اصلاحات ساختاری:
«من پیش از این در تاریخ 10 نوامبر در جلسه عمومی سنا و در تاریخ 8 نوامبر در کمیسیون پارلمان، به چندین پرسش مربوط به کمپ اشرف پاسخ داده ام. بنابراین تمام مطالبی را که در تاریخ های مزبور گفته ام، دیگرتکرار نمی‌کنم. همچنین درباره اعتقاد عمیق دیپلماسی بلژیک به وخامت وضعیت، نگرانی ما و تعهدی که مایلیم  در جهت ارتقای یک راه حل پایدار برعهده بگیریم، حرف بیشتری  ندارم.
تاریخ 31دسامبر برای به نهایی شدن اقدامات لازم، به نظر من نه معقول است ، نه واقع گرایانه. من این نکته را پیش از این در جلسه کمیسیون پارلمان هم گفته ام.
دیپلماسی بلژیک دراین پرونده همچنان فعال باقی می ماند و  انتصاب آقای ژان دو رویت به عنوان فرستاده ویژه خانم آشتون گواهی بر این مدعا است. از سر تصادف نیست که از یک بلژیکی خواسته شده این مأموریت را برعهده بگیرد. من باز هم با همکارانم در شورای وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست اول دسامبر 2011که این پرونده در دستور کار آن قرار دارد، در این باره رایزنی خواهم کرد.

ادامه پاسخ استیون واناکر وزیر خارجه و معاون نخست وزیر بلژیک در سنا:
تا آنجا که به ما برمی گردد، ما کاملا با اصل نان رفولمان موافق هستیم و باید این اصل محترم شمرده شود. روشن است که یک راه حل پایدار، ازطریق همبستگی بین المللی قابل اجرا خواهد بود. تا  آنجا که به بلژیک برمی گردد، من تصریح می کنم که ما از وظیفة خودمان به ویژه وقتی که یک راه حل جمعی با همکاری دیگر کشورها از جمله یک کشور بزرگ خارج از اتحادیه اروپا مطرح باشد، هرگز کوتاهی نکرده ایم و بازهم کوتاهی نخواهیم کرد.