ضرب الاجل و جابجایی اشرف هیچ ربطی به حاکمیت عراق ندارد به عکس، این نقض حاکمیت عراق و محصول فشار رژیم ایران است
هر راه حل انسانی با لغو ضرب الاجل و با مردود شناختن جابجایی شروع میشود و رهبران و پارلمانترهای العراقیه بارها بر آن تاکید کرده اند
حفاظت بین المللی از اشرف و استقرار نیروهای سازمان ملل از مداخلات و فشارهای خارجی بر عراق جلوگیری میکند و به نفع مردم عراق است
اصرار دولت بر ضرب الاجل و گردنکشی آشکار در برابر قانون بین المللی موضعگیری شفاف ملل متحد و یونامی مبنی بر لغو ضرب الاجل و ممنوعیت جابجایی و ضرورت شروع کار کمیساریا را ایجاب میکند
عالیجناب مارتین کوبلر
نماینده ویژه دبیر کل ملل متحد و رئیس یونامی
30 نوامبر 2011
مایلم در آستانه سفرتان به اروپا، نکاتی محوری و مهم را در خصوص پرونده اشرف از بابت تأکید، به عنوان دبیر کل تجمع آینده عراق که از فراکسیونهای تشکیل دهندة العراقیه است و همچنین از جانب ائتلاف العراقیه یاد آوری کنم.
1-در پایان سال 2011، با توجه به فشارهای رژیم ایران بر دولت عراق برای بستن اشرف، این پرونده به نقطهیی رسیده که نیاز به راه حل بین المللی و دخالت مستقیم ملل متحد برای تضمین اصول انسانی دارد.
2-شکی نیست که نیت واقعی رژیم ایران برای اشرف انهدام آنهاست، درحملات سالهای 2009 و 2011 با وجود بر جای ماندن خسارتهای گسترده انسانی، این هدف در سطح مورد نیاز رژیم تهران برآورده نشده و از این رو اجرای طرح مورد نظر از طریق جابجایی اجباری دستور کار قرار گرفته است.
3-برای قبولاندن این طرح به طرفهای بین المللی و منجمله ملل متحد، از دادن تضمینهایی برای برخورد انسانی و پذیرش ناظران ملل متحد وامثال آن میشود که تماماً حلقاتی از سناریوی رژیم ایران برای برچیدن اشرف است و بیانگراین که چرا دولت عراق از شروع کار کمیساریای عالی پناهندگان برای ثبت نام ساکنان اشرف ممانعت می کند.
4- فشار برای جابجایی یا بستن اشرف و اصرار بر ضرب الاجل، هیچ ربطی به حاکمیت عراق ندارد، به عکس، این کارنقض حاکمیت عراق و محصول فشار رژیم ایران است. هر راه حل انسانی و مسالمت آمیز، با لغو ضرب الاجل و با مردود شناختن جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق شروع میشود و این چیزی است که رهبران ملی و پارلمانترهای العراقیه، بارها بر آن تأکید کردهاند.
5-هیچیک از جریانهای سیاسی عراق (به استثنای یک جریان مشخص) خواهان خونریزی در اشرف برای رضایت رژیم ایران نیستند. موضعگیری رئیس فراکسیون ائتلاف کردی و شمار زیادی از پارلمانترهای این فراکسیون و همچنین طیف گسترده یی از شخصیتهای عراقی و نیز بیانیة یک میلیون شهروند در سراسر عراق طی هفته اخیر، بر یک راه حل انسانی و بین المللی و برتأمین حفاظت از سوی ملل متحد تأکید کرده است.
6-در یک برخورد واقع بینانه، و با توجه به فشارهای سیاسی موجود برای سرکوب پناهندگان بدون دفاع در اشرف، تنها تضمین یک راه حل انسانی، قرار دادن اشرف تحت چتر ملل متحد و حفاظت نیروهای کلاه آبی ولو برای مرحله انتقالی به کشورهای ثالث است. این راه حل، هر چند ساده نیست اما به یگانه راه حل برای یک بحران پیچیده تبدیل شده و همزمان بیانگر ارادة بین المللی برای تسلیم نشدن در برابر نقض حقوق بشر و بی اعتنایی به قوانین بین المللی و فشارهای رژیم ایران در عراق است.
7- حفاظت بین المللی ازاشرف و استقرار ناظران سازمان ملل، همزمان از مداخلات و فشارهای خارجی بر روی دولت عراق در این خصوص جلوگیری میکند که در بردارند منافع مردم عراق است.
8-در پایان مایلم تأکید کنم که دولت عراق طی دو ماه اخیر طی موضع گیریهای متعدد، بر ضرب الاجل خود اصرار ورزیده که در برابر این گردنکشی آشکار موضع گیری روشن و شفاف ملل متحد و یونامی مبنی بر لغو ضرب الاجل و ممنوعیت جابجایی و ضرورت شروع کار کمیساریای عالی پناهندگان را بیش از هر زمان دیگر ضروری می سازد.
آقای نماینده ویژه، شما را از ابراز احتراماتم مطمئن میسازم.