فلیپ دوست بلازی، معاون دبیرکل ملل متحد، وزیر خارجه فرانسه 2005ـ 2007
وزیر همبستگی 2004ـ 2005
وزیر فرهنگ 1995ـ 1997
وزیر بهداشت 1993ـ 1995
و مشاور ویژه و معاون دبیرکل ملل متحد
اگر امروز در کنار شما هستم به این دلیل است که به عنوان معاون دبیرکل ملل متحد، نمی توانم بپذیرم دولت عراق به اعمال فشار برای اخراج ساکنان اشرف ادامه دهد. به این دلیل که این دولت در همه تلاشهای کمیساریای عالی پناهندگی و یونامی برای حل این بحران و جلوگیری از یک فاجعه جدی انسانی سنگ اندازی میکند. اگر امروز با شما هستم برای یادآوری وضعیت است
زمان آن فرا رسیده است که از اینجا در پاریس بگوییم:
اولاً، هرگونه جابجایی غیر قابل قبول است، مگر تحت حفاظت کلاه آبیها
ثانیاَ، همچنان که دبیرکل سازمان ملل متحد اخیراً یادآوری کرد، هیچ تصمیمی بدون توافق ساکنان اشرف و نمایندگان آنها نباید گرفته شود.
ثالثاَ، ثبت همه ساکنان اشرف از سوی کمیساریای عالی پناهندگی باید حتماً در داخل اشرف و نه در خارج از آن صورت بگیرد.
در این روز جهانی حقوق بشر، من بیش از هر زمان دیگر در کنار شما هستم. در کنار دلیران و قهرمانانی که شما ـ خانم رجوی ـ میگفتید، آنهایی که برای دموکراسی، برای آزادی و برای صلح مبارزه می کنند. بله در کنار کسانی که علیه دیکتاتورهای تشنة جنایت و شکنجه فیزیکی و روانی، پیکار می کنند.
من حضور خواهم داشت که به دبیرکل ملل متحد بگویم در عزمش برای این امر مهم تردید نکند، چرا که ما در کنارش هستیم.
متن کامل سخنرانی آقای فلیپ دوستبلازی، معاون دبیرکل ملل متحد، وزیر خارجه فرانسه 2005 ـ 2007با تشکر
خانم رجوی،
آقای نخست وزیر،
ژنرال،
خانمها و آقایان نمایندگان پارلمان،
و به خصوص دوستان عزیز،
اگر امروز بعد ازظهر، اینجا با شما هستم، به این دلیل است که کمتر از 21 روز به پایان موعد اعلام شده غیرقانونی و ناعادلانه برای بستن اشرف باقیمانده است. اگر امروز در کنار شما هستم به این دلیل است که به عنوان معاون دبیرکل ملل متحد، نمی توانم بپذیرم دولت عراق به اعمال فشار برای اخراج ساکنان اشرف ادامه دهد. به این دلیل که این دولت در همه تلاشهای کمیساریای عالی پناهندگی و یونامی برای حل این بحران و جلوگیری از یک فاجعه جدی انسانی سنگ اندازی میکند. اگر امروز با شما هستم برای یادآوری وضعیت است، و بالاخره برای درخواست از مطبوعات تا به جنایتی که زیر چشم ما انجام میشود توجه کنند.
بله، ساکنان اشرف پذیرفته اند که در کشورهای ثالث مستقر شوند و طرح پارلمان اروپا را قبول کرده اند. بله در سال 2011 ساکنان اشرف درخواست پناهندگی بین المللی و شخصی خود را برای تأیید مجدد موقعیت پناهندگی شان به کمیساریای عالی پناهندگی داده اند. بله، در تاریخ 13سپتامبر 2011 کمیساریای عالی پناهندگی اعلام کرد کلیه ساکنان اشرف به عنوان پناهجو شناخته میشوند و این را به صورت بین المللی به رسمیت شناخت و آنها را مورد حفاظتی قرار داد که دولت عراق باید به رسمیت بشناسد.
در همینجا میخواستم به شجاعت دوستمان گوترز ـ مسئول کمیساریای عالی پناهندگی ـ درود بفرستم. بله کمیساریای عالی پناهندگی اخیراً درخواست کرده است که ضرب الاجل به 6ماه دیگر تمدید شود، برای اینکه ساکنان اشرف بتوانند توسط کمیساریای عالی مصاحبه شوند.
بله، اگر امشب در کنار شما هستم، برای کمک به باز کردن چشمان جهانیان در مورد خطر جابجایی ساکنان اشرف در داخل عراق است.
نه، جهان نمی تواند یک چنین جابجایی را بپذیرد. چرا که این جابجایی نه تنها موجه نیست، بلکه غیرقانونی نیز هست.
پراکنده کردن ساکنان در کل کشور به معنی ممانعت از هر گونه ارتباط آنها با جهان خارج است و ما چنین چیزی را نخواهیم پذیرفت.
و اگر امشب اینجا هستم، ژنرال، برای یادآوری این است که وقتی ایالات متحده در سال 2009 حفاظت اشرف را به دولت عراق سپرد، آنها با صدای بلند و علنی اعلام کردند دولت عراق به آنها تضمین کتبی برای حفاظت از حقوق بنیادین ساکنان اشرف داده است.
پس، بله، اگر با شما هستم، برای این است که بگویم، همان طور که دو قتل عام ژوئیه 2009 و آوریل 2011 گواه آنست، دولت عراق به تعهداتش عمل نکرد.
اگر کنار شما هستم، همچنین برای این است که من یک پزشک هستم و به نظرم فضاحت بار و ضد حقوق بشر است که از ورود پزشکان متخصص به کمپ اشرف برای درمان بیماران ممانعت شود. یا از خروج بیماران از کمپ جهت درمان ممانعت به عمل آورند. امری که باعث جان باختن تعدادی شد، در حالیکه اجتناب پذیر بود. این یک عمل ضدانسانی است. و امروز، به عنوان روز جهانی حقوق بشر، باید این را علناً اعلام کنیم که این یک عمل غیرانسانی است.
دوستان من، زمان آن فرا رسیده است که از اینجا در پاریس بگوییم:
اولاً، هرگونه جابجایی غیر قابل قبول است، مگر تحت حفاظت کلاه آبیها
ثانیاَ، همچنان که دبیرکل سازمان ملل متحد اخیراً یادآوری کرد، هیچ تصمیمی بدون توافق ساکنان اشرف و نمایندگان آنها نباید گرفته شود.
ثالثاَ، ثبت همه ساکنان اشرف از سوی کمیساریای عالی پناهندگی باید حتماً در داخل اشرف و نه در خارج از آن صورت بگیرد.
چهارم، هر گونه انتقال هر یک از اشرفیها باید حتماً پس از ثبت نام توسط کمیساریای عالی پناهندگی باشد.
و پنجم، اتحادیه اروپا، دولت فرانسه و همچنین دولت آمریکا، باید برای ممانعت از جابجایی ساکنان به دولت عراق فشار بیاورند. برای تمدید ضرب الاجل، برای اینکه کمیساریای عالی پناهندگی بتواند کار خود را به طور طبیعی در کمپ تحت حفاظت جامعه بین المللی انجام دهد.
خانم،
دوستان عزیز،
در این روز جهانی حقوق بشر، من بیش از هر زمان دیگر در کنار شما هستم. در کنار دلیران و قهرمانانی که شما ـ خانم ـ میگفتید، آنهایی که برای دموکراسی، برای آزادی و برای صلح مبارزه می کنند. بله در کنار کسانی که علیه دیکتاتورهای تشنة جنایت و شکنجه فیزیکی و روانی، پیکار می کنند.
من حضور خواهم داشت که به دبیرکل ملل متحد بگویم در عزمش برای این امر مهم تردید نکند، چرا که ما در کنارش هستیم.
با تشکر