آسوشیتدپرس:دولت اوباما از مخالفان ایران خواست میانجیگری سازمان ملل برای انتقال به لیبرتی را بپذیرند

آسوشیتدپرس: برای پرهیز از یک درگیری قهرآمیز دولت اوباما از مخالفان رژیم ایران خواست میانجی گری سازمان ملل را برای انتقال از اشرف به لیبرتی  بپذیرند.

مذاکرات در مورد انتقال به کمپ لیبرتی ( آزادی ) بین آمریکا و سازمان ملل وعراق و بین نماینده ویژه دبیرکل با مجاهدین خلق ادامه دارد

مقامات آمریکایی گفتند: نامحتمل خواهد بود که حتی درصورت یک توافق بتوان همه ساکنان را در زمانی که به پایان ضرب الاجل باقی مانده  به کمپ آزادی منتقل نمود

آسوشیتدپرس- 19دسامبر2011- واشینگتن- دولت اوباما روز دوشنبه برای پرهیز از یک درگیری قهرآمیز از ایرانیان مخالف در کمپ اشرف در عراق خواست میانجی گری سازمان ملل متحد با مقامات عراقی را  برای انتقال به مکان دیگری بپذیرند.
در حالیکه ضرب الاجل31 دسامبر دولت عراق برای بستن کمپ اشرف فرا میرسد، مقامات ارشد آمریکایی گفتند ضروری است حدود 3 هزار عضو سازمان مجاهدین خلق ایران کمپ را ترک و به یک پایگاه موقت در جنب فرودگاه بغداد  منتقل شوند. به اغلب احتمال، این همان کمپ لیبرتی (آزادی) است که اخیرا توسط ارتش آمریکا تخلیه شد و جایی است که پروسه انتقال آنها به کشورهای ثالث از اینجا انجام میشود. 
مقامات آمریکایی گفتند مجاهدین خلق در مقابل ایده انتقال مقاومت میکردند اما علائم اخیر از جانب این گروه (پس از گفتگوهایی که در جریان است) آثاری از امید ارائه میدهد که این انتقال را بپذیرند .
 مقامات آمریکایی همچنین به گروه در مورد تهدید به مقاومت و درگیری هشدار دادند و از مجاهدین خلق خواستند که «واقع بین باشد» و در اعتراض های خود  به استفاده از زبان «ماکزیمالیستی» (حداکثر طلبانه) خاتمه دهند.
مقامات آمریکایی که در یک کنفرانس تلفنی با رسانه ها صحبت میکردند، اصرار کردند اسامی آنها در گزارششهای خبری در مورد تلاشهای دولت آمریکا منتشر نشود.
مذاکرات در مورد جابجایی بین آمریکا، سازمان ملل  وعراق و هچنین بین فرستاده سازمان ملل مارتین کوبلر با مجاهدین خلق ادامه دارد.
 کمپ اشرف در شرق عراق مأوای ایرانیانی است که متعهد به سرنگونی رژیم ایران هستند
از سال 2003 این تبعیدیان به یک موضوع آزار دهنده برای دولت عراق که درصدد بهبود روابط خود با رژیم ایران است، تبدیل شده است.
یک حمله خونین نیروهای عراقی در ماه آوریل به این کمپ، انتقادهای بین المللی در مورد  نحوه برخورد بغداد با این گروه را برانگیخت.
شاهین قبادی، یک سخنگوی مطبوعاتی  مجاهدین در پاریس گفت: از هیچ توافقی استقبال نخواهد شد مگر اینکه تضمینهایی در مورد حفاظت دریافت شود و ساکنان اشرف آنرا بپذیرند. چیزی که هنوز رخ نداده است.
قبادی گفت:«سازمان ملل صراحتا به رهبری اشرف و نمایندگان اشرف در خارج از عراق گفته است بدون توافق ساکنان و رهبری آنها چیزی را با دولت عراق امضا نخواهد کرد». اما« تا این ساعت حداقل تضمینهای ضروری داده نشده و هر گونه جابجایی از اشرف به آزادی، بدون توافق با این حداقل تضمین ها، به معنی جابجایی اجباری و زندان‌سازی برای ساکنان اشرف و بنابراین غیر قابل قبول است».
مقامات آمریکایی گفتند در حالیکه کمتر از دو هفته به ضرب الاجل مانده است این نامحتمل خواهد بود که حتی در صورت کسب  توافق ساکنان اشرف،  بتوان همه آنها را منتقل نمود.
مقامات آمریکایی میگویند با اینحال آنها امیدوارند که اگر مجاهدین خلق موافقت کنند و شروع به خارج شدن از اشرف به محل جدید در بغداد نمایند، عراقیها ممکن است بعنوان یک اقدام حسن نیت، ضرب الاجل را تمدید کنند.
تأسیسات جدید تحت کنترل دولت عراق اما تحت نظارت دائمی سازمان ملل قرار میگیرد و کسانی که نمیخواهند به ایران بازگردند، یا میخواهند به کشورهای ثالثی بروند که در آنجا ارتباطات خانوادگی دارند، میتوانند  استاتوی پناهندگی ملل متحد را بخواهند.
مجاهدین خلق توسط آمریکا لیست گذاری شده است اما  این نامگذاری اکنون توسط وزارت خارجه آمریکا تحت بازبینی است و نام این سازمان از لیستهای مشابه در  اروپا حذف شده است.