سی ان ان: ابقا افسران سابق ارتش یک اقدام حساب شده انتخاباتی توسط مالکی است

سی.ان.ان 7 اسفند 88- گزارش خبری, مجری: بیش از یک هفته دیگر از حالا, عراقیان برای اولین انتخابات پارلمانی از سال 2005 , راهی صندوقهای رای می شوند. چند تن از کاندیداها به اتهام ارتباط با حزب بعث صدام حسین, از شرکت در انتخابات منع شده اند, اما افسران ارتش که در دوران این رهبر ساقط شده خدمت می کردند, اکنون با آینده جدیدی مواجه هستند... آیا این اقدامی در جهت التیام بخشیدن به کشور و حرکتی رو به جلو است یا تنها یک اقدام سیاسی می باشد؟
   آروا دیمن, خبرنگار: این بعنوان اقدامی نگریسته می شود که در واقع, خرج دستاوردهای سیاسی می گردد. وزارت دفاع عراق, ما را مطلع کرده است که 20,000 افسر عراقی, که در دوران صدام حسین خدمت می کردند, به فوریت ابقا خواهند شد. در اینجا باید خاطر نشان کنیم که این موضوعی است که طی چند سال گذشته, بعد از اینکه هم آمریکا و هم عراقیان, متوجه شدند که انحلال کامل ارتش صدام در سال 2003 , در واقع شورشگری را ترویج کرده, خیلی  مورد بحث بوده است.  در نتیجه ما شاهد تلاشهایی برای آشتی و بازگرداندن افسران سابق بوده ایم... اما اکنون ما  شاهد آن هستیم که این اقدام, در واقع, خرج منافع سیاسی فراکسیون وابسته به نخست وزیر نوری مالکی می شود. این اثبات می کند که رقابت خیلی سختی در جریان است, و ما شاهدیم که همه نوع سیاست بازی حریصانه ای در جریان است. فراموش نکنید که نوری مالکی, خودش, مردی است که بطور سازش ناپذیری ایستاد و بطور مکرر به بعثی ها نه گفت, و در همین رابطه, موضع خیلی سختی اتخاذ کرد و فراکسیون سیاسی او نیز در حقیقت, یک پلاتفرم ضد بعثی را بشدت پیش می برده است, و بدین وسیله, سعی می کرد به این بدبینی همگانی و ترس از امکان بازگشت بعث دامن بزند , اما ناگهان شاهد این بیانیه بسیار حساب شده هستیم.
   مجری: گاهی اوقات حزب بعث با حزب نازی مقایسه شده است. آلمانی ها می گفتند هرگز اجازه داده نمی شود که هیچ عضو نازی, به قدرت نزدیک شود. آیا این مقایسه عادلانه ای است؟
   خبرنگار: ... وقتی که به نفع سیاستمداران عراقی باشد, آنها دست به مقایسه هایی از این قبیل می زنند و با گفتن اینکه بعثی ها اگر بدتر از نازیها نباشند, بهتر از آنها نیستد, سعی می کنند احساسات را تحریک کنند و اینکه ما هرگز به آنها اجازه نخواهیم داد دوباره به قدرت یا به سیاست برگردند. اما وقتی که مقاصدشان ایجاب کند, و منافع سیاسی آنها در آن باشد,  به ظاهر سعی می کنند با رقبای سابق خود, آشتی و مصالحه کنند.