مصاحبه شهردار تاورنی با رادیو بین المللی فرانسه درباره اشرف و طرح ملل متحد

دو راکت بر روی کمپ پناهندگان ایرانی در اشرف شلیک شد در حالیکه روز یکشنبه یک توافقنامه بین سازمان ملل متحد و دولت عراق برای انتقال آنها به یک مکان موقت امضا شده است.

رادیو بین المللی  فرانسه 26دسامبر2011برابر با  5دی، طی مصاحبه ای با موریس بوسکاور، شهردار تاورنی درباره اشرف و طرح ملل متحد ، گفت: ساکنان منتظرند که استاتوی آنها بطور رسمی به عنوان پناهنده تعیین تکلیف شود تا در  خارج عراق مستقر شوند. این توافق میتواند به عنوان یک راه حل برای مجاهدین خلق ایران در نظر گرفته شود که رهبری این کمپ را در دست دارد. اما نمایندگان آنها در مورد پیشرفت واقعی این توافقنامه که امضا شده است، محتاط هستند. مهمان ما راجع به این موضوع صحبت خواهد کرد . او موریس بوسکاور، شهردار تاورنی در منطقه پاریس که همچنین  بنیانگذار و رییس کمیته شهرداران فرانسوی  در دفاع از اشرف است.

مجری رادیو گفت:  اشرف، کمپ مجاهدین خلق ایران که در عراق پناهنده میباشند. این کمپ بیش از 20 سال است که مستقر میباشند. امروز صبح دو موشک به این کمپ شلیک شده است. این کمپ از طرف دیگر موضوع یک توافق انتقالی بین سازمان ملل متحد و دولت بغداد میباشد که میخواست این کمپ را تا پایان سال ببندد. طی شش ماه 3500 نفری که در کمپ زندگی میکنند محلی امن در فاصله کمی دورتر خواهند یافت. با میهمان نیمه روز به این موضوع میپردازیم. او موریس بوسکاور، شهردار تاورنی در حومه پاریس است که همچنین  بنیانگذار و رییس کمیته شهرداران فرانسوی  در دفاع از اشرف است.

وی در ادامه به معرفی میهمان برنامه پرداخت: میهمان روز موریس بوسکاور شهردار تاورنی رئیس کمیته شهرداران فرانسوی دفاع از کمپ اشرف با ما روی خط هستند.
گزارش این مصاحبه ذیلا آمده است:
مجری رادیو ار.اف.ای:   داستان این کمپ الهام بخش در عراق، بسیار پیچیده است. به طور خلاصه این کمپ در شمال بغداد واقع است. بیش از بیست سال است که پناهندگان ایرانی به آنجا میروند عموماً از مجاهدین خلق ایران هستند، یکی از جریانات تشکیل دهنده اپوزیسیون ایران میباشد، چند کلامی آقای بوسکاور میتوانید برای ما توضیح بدهید چون آنها را خوب میشناسید در نزدیکی شما در اور سور اوآز در فرانسه زندکی میکنند. درست است؟
موریس بوسکاور : در واقع، کمپ اشرف که 3400-3500 نفر را در خود جای داده است وجودش ناشی از امواج سرکوبی است که در سالهای 1980  درایران شروع شد و حدود 100000 قربانی رژیم ملاها را در پی داشت. کسانی که توانستند نجات پیدا کنند در اشرف گردهم آمدند. باید توجه داشت که در دوران جنگ ایران و عراق بودیم.
رادیو ار.اف.ای: تا وقتی که صدام حسین بود آنها مورد حفاظت قرار داشتند. ولی وقتی که سرنگون شد، اوضاع سرعت گرفت.
موریس بوسکاور : به این معنی سرعت گرفت. به لحاظ تئوریک کمپ اشرف تحت حفاظت ارتش عراق بود. و کنوانسیونی آنها را مورد حفاظت قرار میداد. اما با توجه به اینکه جنگ ایران و عراق تمام شده است، ملاها میخواهند اعضای مقاومت را که در مجاورت هستند از میان بردارند.
رادیو ار.اف.ای:  آقای موریس بوسکاور، رؤسای ارتش عراق کنونی نیز به رژیم تهران نزدیک هستند و حملاتی مرگبار در ماه آوریل علیه کمپ اشرف صورت گرفت آیا شما بیلانی از این حملات دارید؟
موریس بوسکاور : دقیقا، طی دو سال گذشته در ژوئیه 2009 یک حمله اول 11 کشته به جای گذاشت و در حمله ای که در آوریل امسال صورت گرفت(36) تن کشته شدند در هر دو حمله صدها نفر مجروح شدند.
رادیو ار.اف.ای: و امروز دو موشک که پرتاب شده است چندین ماه بعد از این حملات دو موشک علیه این کمپ پرتاب شده است. آیا به نظر شما این موشک پرانی ربطی با توافقی که شب گذشته سازمان ملل متحد درمورد کمپ اشرف به امضاء رساند دارد ؟
موریس بوسکاور : بی شک ربط دارد. چون دو شلیک کاتیوشا، توسط ارتش عراق که کمپ اشرف را محاصره کرده است، مورد تأیید قرار گرفت. در حال حاضر یک محاصره سفت و سخت شبیه به شیوه های نازیها را اعمال میشود چرا که کمپ را با بلندگوها احاطه کرده اند و در طول شب برنامه هایی پخش میکنند تا مانع استراحت بشوند. مانع آن شدند که بیماران مبتلا به سرطان به بیمارستانهای بغداد بروند تا مورد معالجه قرار گیرند و این منجر به مرگ افراد شد. مترجمین اجازه نداشتند که بیماران را در آمبولانس همراهی کنند ، درحالیکه آنها فارسی صحبت میکنند و حضور مترجم برای ترجمه صحبتهای پزشکان عراقی ضرورت داشت. دیروز یک توافقی بین دولت عراق و سازمان ملل امضاء رسید برای اینکه ضرب الاجل  کمپ را به ماه آوریل 2012 به تعویق بیندازد.
رادیو ار.اف.ای:  آیا میدانید این 3400 پناهنده در چه مکانی موقتاً مستقر خواهند شد؟
موریس بوسکاور : به احتمال یقین آنها تحت حفاظت سازمان ملل متحد خواهند بود این قطعی شده است، کمیساریای عالی پناهندگان با آنها مصاحبه خواهد کرد تا وضعیت کلیه اشرفی ها را بررسی کند، و یک مکان موقت انتقالی یافت خواهد شد که یک کمپ ارتش آمریکا بوده است که نزدیک بغداد است
رادیو ار.اف.ای: بهر حال شما این پرونده را از نزدیک دنبال میکنید چرا که این کمیته شهرداران فرانسوی در دفاع از اشرف را بنیانگذاری کردید. آقای موریس بوسکاور شهردار تاورنی در وال دوآز نزدیک پاریس، ممنونم که بطور مستقیم روی رادیو فرانس انترناسیونال به سوالات ما پاسخ دادید.