فراخوان به استقرار تیم دائم ملل متحد برای تضمین حفاظت از ساکنان اشرف و لغو محاصره اشرف خاتمة شکنجه روانی با 300بلندگو
کنفرانس شبکة منطقهیی برای توسعة دموکراسی و حقوق بشردر قاهره برگزار گردید. درکنفرانس قاهره که به دعوت شبکة منطقهیی برای توسعة دموکراسی و حقوق بشر متشکل از چندین ارگان مجتمع مدنی و حقوق بشری وبا حضور دهها تن از روشنفکران و فعالان در سطح مصر و در منطقه خاورمیانه برگزار شد، اعلام شد که در یک کمپین گسترده جمع 12300 تن از پارلمانترها و شخصیتها و 330 سازمان وحزب از14کشور عربی بیانیه حمایت از حقوق ساکنان اشرف را امضا کرده اند.
شرکت کنندگان درکنفرانس و امضا کنندگان بیانیه ضمن محکوم کردن حملات نیروهای عراقی در ژوئیه 2009وآوریل 2011 به شهر اشرف، خاطرنشان کردند که بیش از دو سال است که نیروهای عراقی بطور شبانه روزی به شکنجه روانی ساکنان اشرف با استفاده از 300 بلندگو می پردازند و محدودیتهای ضد انسانی به ویژه درزمینه پزشکی اعال می کنند. به نحوی حداقل 12 بیمار طی ماههای اخیر در نتیجه محاصره پزشکی جان خود را از دست داده اند.
قطعنامه پایانی کنفرانس از بارونس اشتون، اتحادیه اروپا و کشورهای عضو و همچنین از دولت آمریکا و سازمان ملل متحد خواستار شدکه دولت عراق را به قطع بدرفتاری با ساکنان اشرف و به رسمیت شناختن حقوق آنها طبق کنوانسیونها و قوانین بین المللی وادار کنند. این قطعنامه به ملل متحد و شورای امنیت و اتحادیه عرب فراخوان میدهد که تیم مانیتورینگ دائمی ملل متحد در اشرف مستقر شود تا حفاظت ساکنان اشرف را تا انتقال آنها به کشورهای ثالث تضمین کنند.
در کنفرانس قاهره ابتدا دکتر اشرف عبد الخالق رییس سازمان ”الفجر جدید” مصر طی سخنان اظهار داشت: «این دیدار مشارکتی از سوی همه حاضران است برای احقاق حق و جا انداختن مبانی حقوق بشر که همگی برای تحقق آنها تلاش میکنیم. ساکنان اشرف باید بر اساس کنوانسیون چهارم ژنو ازحقوق خود برخورد شوند.
دکتر اشرف عبد الخالق سپس رییس کنفرانس را معرفی کرده گفت: اکنون کنفرانس را به استاد عاطف النجمی رییس جمعیت دفاع عربی واگذار میکنم.
دکتر عاطف النجمی گفت: ما از ساکنان اشرف هم در کادر بشردوستانه و هم در کادر منافع خودمان به عنوان مسلمانان و به عنوان اعراب و به عنوان اهالی این منطقه دفاع میکنیم.
سپس مدبولی عتمان معاون سردبیر روزنامه الجمهوریه مصر گفت: همه می دانند که علت اقدامات
رژیم ایران علیه ساکنان اشرف این است که آنها بخشی از پیشگامان جنبش عظیم مجاهدین خلق ایران هستند.مجاهدین در کشورهای اروپایی و عربی حضور دارند و در داخل ایران فعالیت دارند واین جنبش عظیمی است که حتی در زمان شاه قبل از این که خمینی بیاید و رژیم آخوندها حاکمیت را به دست بگیرد، اپوزیسیون رژیم شاه بودند.در نتیجه این افراد سزاورار این هستند که به خاطر ایستادگیشان در برابر مطامع رژیم ایران موردحمایت قراربگیرند.
معاون سردبیر الجمهوریه گفت: اکنون رشته سخن را به استاد ابوبکر ابو المجد روزنامه نگار و پژوهشگر برجسته واگذار میکنم.
ابوبکر ابو المجد در سخنان خود اظهار داشت مجاهدین خلق بر اساس معاهده چهارم ژنو و قانون حفاظت از پناهندگان، حفاظت شده محسوب میشوند و این بهار عربی که خود را به صورت یک واقعیت تحمیل کرده است، باید در حفاظت از مظلومان در همه جا نقش خودرا ایفا کند کما این که سازمانها و ارگانهای بین المللی از سراسر جهان حمایت خود ازساکنان اشرف را ابراز میکنند.
سپس شعبان محمد از مرکز ابن خلدون، بر حمایت مرکز ابن خلدون از مجاهدین خلق و ساکنان اشرف تاکید کرد.
در ادامه برنامه، علی الکلیدار وکیل و حقوقدان عراقی اظهارداشت،
مجاهدین خلق که میخواستند مسیر حرکتی را که آخوندها آغاز کرده بودند به نفع مردم ایران تغییر دهند در معرض تهدید قرار گرفتند و در مسیر سرنگونی رژیم آخوندها بود که به عراق آمدند. علت فشارهای دولت مالکی به مجاهدین این است که وی وحزبش تحت نفوذ کامل رژیم ایران هستند.
سپس دکتر محمد الموسوی رئیس جبهه ملی عراق بیانیه 330 حزب و ارگان و مرکز و 12300 شخصیت شامل پارلمانترها و حقوقدانان از 14کشور عربی در حمایت از اشرف را قرائت کرد
امضا کنندگان که از کشورهای مصر، عربستان سعودی، کویت، اردن، عراق، لبنان، فلسطین، سوریه، یمن، بحرین، تونس، لیبی، مراکش و الجزایر میباشند اعلام کردند: «مالکی حق تک روی در تصمیم گیری و صدور احکام ظالمانه علیه پناهندگان ایرانی در کمپ اشرف را ندارد زیرا که این افراد تحت حفاظت قوانین بین المللی هستند و از قوانین بین المللی حافظ حقوق پناهندگان برخوردار هستند».