اعمال فشار برای بستن اشرف یا جابجایی اجباری هیچ ربطی به اعمال ”حاکمیت عراق“ ندارد و بر عکس محصول فشار رژیم ایران است و در حقیقت نقض حاکمیت عراق محسوب می شود
ساکنان اشرف با تصریح کمیساریای عالی پناهندگان از موقعیت قانونی مشخص و حق حاکمیت بر اموالشان برخوردارند و هرگونه اعمال محدودیت علیه آنها غیرقابل قبول است
http://www.youtube.com/watch?v=qeiVv5LsG_o
آقای مارتین کوبلر،
محترما و با استقبال از مداخلات مؤثر شما برای تمدید ضرب الاجل غیرقانونی دولت عراق برای کمپ اشرف، مایلم از سوی خودم و رهبری العراقیه نگرانی عمیقی را که براثر انتشار خبرهای مربوط به تحت فشار قرار دادن یکجانبه و شتابزده ساکنان اشرف جهت انتقال به کمپ لیبرتی و جود دارد، به اطلاع شما برسانم. بخصوص که لیبرتی فاقد حداقلهای ضروری جهت استقرار این پناهندگان است و بسرعت دارد به یک ”زندان اعلام نشده” تبدیل میشود. به نحوی که چنین اننتقالی را نمی توان جز یک ”انتقال اجباری” و یک بازداشت دستجمعی تفسیر کرد.
ازسوی دیگر وضعیت امنیتی در عراق روز به روز وخیم تر میشود و تنها طی دو هفته اخیر سلسله ای از انفجارات خونین در بغداد و سایر شهرها صدها کشته و هزاران مجروح بجا گذاشته که ناشی از نفوذ بی حد و حصر در دستگاه های امنیتی است. صحنه سیاسی عراق نیز در اثر سیاستهای تک روانه و حذف و به حاشیه راندن نزدیک ترین شرکای دولت، کاملاً آشفته و بی ثبات است.
در چنین وضعیتی تن دادن به شرایط تحمیلی دولت جهت انتقال اجباری ساکنان اشرف به محلی که با نصب دیوار های بتونی و مستقر ساختن نیروی پلیس در داخل آن، عملاً در حکم یک زندان می باشد، نه تنها نقض قوانین انساندوستانه بین المللی و بویژه کنوانسیون چهارم ژنو است، بلکه عواقب و پیامدهای وخیمی برای آینده عراق و روند دموکراسی در عراق دارد.
از نظر نیروهای ملی عراق این دو امر منفک از هم نیستند زیرا متأسفانه مغز متفکر اصلی در هر دو پهنه کماکان رژیم ایران است. در عراق به جز یک جریان مشخص سیاسی هیچکس خواهان چنین انتقالی نیست و شما قطعاً از حمایت اخیر بیش از یک میلیون و چهارصد هزار تن از شهروندان عراق از تمامی استانها از یک راه حل مسالمت آمیز واقعی برای اشرف و علیه جابجایی ساکنان از این کمپ مطلع هستید.
اکنون دولت عراق که بصورت غیرقابل توجیه مانع از شرکت نمایندگان اشرف و وکلایشان در مذاکرات مربوط به تفاهم نامه و امضای آن شد، تلاش می کند نقش سازمان ملل و نماینده ویژه را نیزکه رسماً این تفاهم نامه را امضانموده و مسئولیت مشخصی در تعیین تکلیف مسالمت آمیز و عادلانه آن دارد، به یک تسهیل کننده صرف تنزل دهد و نهایتاً اقدامات غیرقانونی و سرکوبگرانه خود را مورد تأیید سازمان ملل جلوه دهد.
رهبری العراقیه و اعضای این لیست در پارلمان و نمایندگان سایر نیروهای ملی عراق پیش از این طی موضعگیری های رسمی و علنی بارها تأکید کرده اند که شروع کار کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد جهت احراز هویت و باز تأیید موقعیت پناهندگی ساکنان اشرف، یگانه راه معقول و منطقی تعیین تکلیف مسالمت آمیز این پرونده می باشد و در شرایط ویژه امنیتی و سیاسی عراق کمپ اشرف تضمین یافته ترین محل برای انجام این پروسه است. اما دولت عراق پنج ماه است که عامدانه و با سنگ اندازی های مختلف مانع از تحقق آن شده است.
از نظر ما هرگونه جابجایی بدون تأمین حداقل تضمینهای موردنظر ساکنان اشرف و وکلایشان، ناموجه و دارای پیامدهای خطرناک است و هیچ ربطی به اعمال ”حاکمیت عراق” ندارد. بر عکس، جابه جایی اجباری محصول فشار رژیم ایران و در حقیقت نقض حاکمیت عراق محسوب می شود.
در پایان یادآور میشوم که ساکنان اشرف، طبق تصریح کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد از موقعیت قانونی مشخص و از حق حاکمیت کامل بر اموالشان برخوردار هستند و هرگونه اعمال محدودیت علیه آنها غیرقابل قبول است. مؤکدا از شمامی خواهم که به عنوان طرف مسئول در امضای تفاهم نامه با دولت عراق، از موقعیت خود جهت حفاظت از حقوق بنیادین ساکنان اشرف استفاده کنید و نسبت به محترم شمرده شدن کامل آنها اهتمام ورزید.
با احترام و در انتظار اقدام عاجل شما
دکتر ظافر العانی
از رهبران العراقیه
دبیرکل تجمع آینده ملی عراق