اخطار اوباما به خامنه ای درمورد بستن تنگه هرمز

«بستن تنگه  هرمز مرزسرخی است که واکنش آمریکا را برخواهد انگیخت»

نیویورک تایمز، 12ژانویه 2012، واشنگتن، مینویسد:  به‌گفته مقامات دولت آمریکا، کابینه اوباما از طریق یک کانال مخفی ارتباطی به رهبر عالی رژیم ایران، علی خامنه‌ای، هشدار داد که بستن تنگه هرمز، ”مرز سرخی ”است که واکنش آمریکا را برخواهد انگیخت.
این مقامات دربارة تماس غیرمعمول میان دو دولت، و این‌که آیا رژیم ایران پاسخی داده یا نه، توضیح ندادند. مقامات ارشد دولت اوباما به‌طور علنی گفته‌اند که اگر ایران به تهدیدات اخیر خود در بستن تنگه هرمز عمل کند، ”مرز سرخی ”را رد خواهد کرد . این تنگه، آبراه استراتژیکی است که خلیج‌فارس را به دریای عمان متصل میکند و روزانه  16 میلیون بشکه نفت، یعنی حدود یک پنجم تجارت جهانی نفت، در آن جریان دارد.
ژنرال مارتین دمپسی، رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا، چند روز پیش گفت که ایالات متحده ”برای بازگشایی  تنگه وارد عمل میشود”، کاری که ممکن است تنها با امکانات نظامی، از جمله مین روبها، کشتیهای جنگی اسکورت، و حملات هوایی احتمالی، به سرانجام برسد.
پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، روز پنجشنبه در تگزاس به گروهی از نیروها گفت که آمریکا بستن تنگه هرمز توسط رژیم ایران را تحمل نخواهد کرد.
کانال ارتباطی مخفی با رژیم ایران، به‌خاطر این انتخاب شده که به‌طور خصوصی، بر عمق نگرانی آمریکا در مورد تنشهای فزاینده درخصوص این تنگه تأکید کند، درمورد این تنگه مقامات نیروی دریایی آمریکا واهمه دارد که یک اقدام انتحاری و خودسرانه ازسوی نیروی دریایی سپاه پاسداران با عث تحریک و بروز بحرانی بزرگتر بشود.
دریادار جاناتان گرینرت greenert، فرمانده عملیات دریایی در همین هفته در واشنگتن گفت، ”اگر شما از من بپرسید، چه چیزی مرا شبها بیدار نگاه می‌دارد، می گویم تنگه هرمز و تجارتی که در آن جریان  دارد”.
مقامات دولت و تحلیلگران ایران گفتند آنها کماکان بر این باورند که تهدیدهای رژیم ایران برای بستن تنگه هرمز که در بحبوحه اصطکاکهای عمیق در ارتباط با برنامه اتمی این رژیم  و احتمال تحریمها مطرح شده است، نوعی جاروجنجال و تقلا برای بالا بردن قیمت نفت است.  چراکه درعمل بستن مسیر عمده صادرات نفتی رژیم ایران و  بلوکه کردن غذا و واردات مصرفی، برای این رژیم به‌مثابه خودکشی اقتصادی خواهد بود. دنیس راس که تا ماه گذشته یکی از با نفوذترین مشاوران پرزیدنت اوباما در مورد ایران بوده گفت ”آنها با چنین کاری برای خود فقر و تنگدستی را خریده‌اند اما فکر نمی‌کنم آنها در فضای عملکردهای انتحاری به چنین کاری دست بزنند”.
مقامات پنتاگون که برای هر احتمالی طراحی می‌کنند، گفتند درهرحال بعید است که رژیم ایران ظرفیت نظامی بستن این تنگه را داشته باشد.
گرچه نیروهای دریایی رژیم ایران به سختی می توانند رقیبی برای تجهیزات ایالات متحده باشند، اما رژیم ایران مدت 2سال است که در جنگ‌افزارهای متقارن، مین‌ها، قایقهای تندرو مسلح به سلاح سنگین و موشکهای کروز ضدکشتی که در امتداد سواحل 1000مایلی خلیج‌فارس مخفی‌هستند، سرمایه‌گذاری کرده  وبه نوعی تهدید تبدیل شده است.
ژنرال دمپسی روز یکشنبه به سی.بی.اس گفت جواب به این مسأله، ساده است. آنها می‌توانند تنگه را برای مدتی ببندند و دردسر هایی ایجاد کنند، اما طبق ارزیابی تحلیلگران نیروی دریایی آمریکا، ظرف مدتی بین یک روز تا چند ماه، سرانجام به نابودی خودشان خواهد انجامید.
مقامات آمریکایی اشاره دارند که این پیام قاطع اخیر آمریکا به رژیم ایران، که نشان‌دهنده نگرانی در مورد تنگه هرمز است، از طریق کانالی غیر از دولت سوئیس، که کانال معمول ارتباطی است-  ارسال شده است.