وال استریت ژورنال: تلاش فزاینده آمریکا در سطح‌بین‌المللی برای اعمال تحریم نفتی علیه رژیم ایران

وال استریت ژورنال: تلاش فزاینده آمریکا در سطح‌بین‌المللی برای اعمال تحریم نفتی علیه رژیم ایران، تماسها و سفرهای مقامات آمریکا در رابطه با کشورهای آفریقای جنوبی، ژاپن ،کره جنوبی وچین ،برای کاهش خرید نفت از رژیم ایران.

وال استریت ژورنال 3بهمن1390،نوشت: دیپلوماتهای آمریکایی فشار برای کاهش روابط تجاری آفریقای جنوبی با رژیم ایران را به‌عنوان بخشی از یک تلاش فزاینده‌بین‌المللی برای وارد آوردن فشار بر روی رژیم ایران افزایش داده‌اند. این تلاش پیش از این باعث شده تا چندین شرکت آفریقایی به ترک ایران  بیاندیشند.
تا کنون در نتیجه این تلاشها، شرکت سونانگل (sonangol)، که یک شرکت انرژی تحت مالکیت دولت آنگولا می‌باشد، در حال بررسی خروج از یک معامله گاز  با رژیم ایران است و شرکت آفریقای جنوبی‌ساسول نیز می‌گوید، در حال گفتگو حول بی‌بهره کردن خود از 50 درصد سهمش در یک پروژه 900 میلیون دلاری پتروشیمی رژیم ایران است.
این اقدامات در حالی صورت می‌گیرد که آمریکا و اتحادیه اروپا به گسترش تحریمهای خود و تلاش برای متقاعد نمودن مصرف‌کنندگان نفت ایران به پیدا کردن منابع جایگزین برای تأمین نفت به‌منظور بستن راه درآمد رژیم ایران و مجبورکردن آن  به توقف برنامه های هسته اش ادامه میدهند.
وال استریت ژورنال در ادامه نوشت، مقامات آمریکا این ماه به چین، ژاپن و کره جنوبی سفر کردند تا از آنها خواستار کاهش خرید نفت از رژیم ایران شوند. بسیاری از شرکتهای آمریکایی و اروپایی، که از طریق شرکتهای تابع در ایران تجارت می‌کنند، پیش از این به خاطر تحریمها  از این کشور بیرون کشیده‌اند.
با خروج کمپانی های بزرگ غربی، شرکتهای آفریقایی از جمله شرکتهایی هستند که وارد ایران می‌شوند. طبق گزارش  صندوق بین‌المللی پول، در این اثنا، صادرات  رژیم ایران به شرکت تابع سحران آفریقا (sub-saharan africa)، که اساساً شرکت نفت می‌باشد، از 1، 36میلیارد دلار در سال 2003 به 3، 60میلیارد دلار در سال 2010 افزایش یافت. رژیم ایران، علاوه بر روابط خود با آنگولا و آفریقای جنوبی، در اوگاندا، غنا و سنگال هم وعده‌ی سرمایه‌گذاری داده است، گرچه همه آنها محقق نشده‌اند.
وال استریت ژورنال افزود: اکنون، کشورهای آفریقایی که زمانی به نظر می‌رسید از این درگیری با رژیم ایران فاصله داشتند، به این تلاش برای تحریمها وارد می‌شوند.
دانیل پونمن (daniel poneman)، معاون وزیر انرژی آمریکا، در هفته گذشته با وزیر انرژی آفریقای جنوبی در مورد روشهایی که ممکن است پرتوریا (pretoria) [پایتخت اداری آفریقای جنوبی] از طریق آن، سایر منابع تأمین نفت را جایگزین واردات نفت  از رژیم ایران نماید،  گفتگو کردند. آفریقای جنوبی یک چهارم نفت خود را از ایران وارد میکند.