نامه دولتمردان و شخصیتهای برجسته ایالات متحده به وزیرخارجه آمریکا

شماری از دولتمردان و شخصیتهای برجسته ایالات متحده طی نامه ای به وزیرخارجه آمریکا، هیلاری کلینتون،خواهان جلوگیری از وضعیتی که درآن مسئولیت جان انسانها بر عهده ایالات متحده باشد، جلوگیری کند.

همچنین آنها به ضرورت ورود سفیر جمیزجفری به طور مستقیم در گفتگو های دولت عراق، نمایندگان ساکنان اشرف و نمایندگان کمیساریا شدند. بعنوان آخرین خواسته، بازبینی وزارت خارجه به حکم دادگاه استیناف ایالات متحده درلیست گذاری مجاهدین مطرح شده است.

آمریکا درتأمین سلامت ساکنان اشرف که درسال2003 تمام سلاحهای خود را در ازای تضمینهای مکتوب برای حفاظت  تحویل نیروهای آمریکایی دادند,مسئولیت برعهده دارد

با وجود موافقت ساکنان اشرف با قبول حرف دولتی که قبلا آنها  را کشتار کرده است،دولت عراق به خواست رژیم ایران آنها را تحت فشار شدید قرار داده و حتی حاضرنشده کمپ لیبرتی را قابل زندگی کند

این مایه نگرانی است که  افراد کمیساریا  تحت فشار قراربگیرند تا کمپ لیبرتی را به عنوان محلی منطبق بر استانداردها تایید کنند

ما میخواهیم از وضعیتی که در آن تضمینهای کشورما خطرناک باشند و مسئولیت جان انسانها بر عهده کشورمان باشد جلوگیری کنیم

لازم است سفیر جیمز جفری به طور مستقیم درگیر گفتگو های دولت عراق، نمایندگان ساکنان اشرف و نمایندگان کمیساریا باشد

وزارت خارجه باید به حکم دادگاه استیناف ایالات متحده که خواستار  بازبینی در لیست گذاری  مجاهدین شده بود عمل کند

خانم وزیر خارجه عزیز،
در چند ماه گذشته، ما مسائل مربوط به مجاهدین خلق ایران را  که مخالف رژیم ایران هستند، در کنفرانسهای عمومی مطرح کرده ایم. ما معتقدیم که سلامت  3400 تن ساکنان اشرف در شمال عراق به دلایلی که به اختصار به آنها اشاره می کنیم ، حداقل یک مسئولیت اخلاقی برای ایالات متحده است و ضروریست که هم سفیر ایالات متحده در عراق به طور مستقیم مداخله کند و هم  نظارت پایدار ایالات متحده وجود داشته باشد، تا وضعیت اشرف به  خونریزی منجرنشود. 
ساکنان اشرف تمامی سلاح های خود را در سال 2003 در ازای تأمین حفاظت تحویل دادند و از ژنرال های ایالات متحده بصورت مکتوب تضمین دریافت کرده اند که با آنان به عنوان افراد حفاظت شده براساس کنوانسیون چهارم ژنو رفتار خواهد شد.  وضعیت همه آنها توسط اف بی آی بررسی شده  و درنهایت اف بی آی  تایید کرده است که هیچکدام از آنها  تهدید نیستند.
با این حال ، ساکنان اشرف زیر فشار گسترش یابنده دولت مالکی در عراق قرار گرفته اند و دوبار به آنها  توسط نیروهای عراقی با استفاده از سلاح و خودروهایی که ایالات متحده به آنان داده است، مورد حمله قرار گرفته اند که طی آنها  دست کم47 تن کشته و بسیاری زخمی شده اند.
علاوه بر عنوان کردن عمومی مسئله، ما در صحبت خصوصی  با سفیر دیوید فیرید از وزارت خارجه و با نمایندگان ساکنان اشرف برای پیشبرد یک راه حل صلح آمیز به منظور استقرار ساکنان در کشورهای  ثالث تلاش کرده ایم.
ما در متقاعد کردن آنان به قبول جابجا شدن از کمپی که در آن برای سالیان زندگی کرده اند به یک کمپ تخلیه شده  نیروهای آمریکایی به نام کمپ لیبرتی کمک کرده ایم. به رغم اینکه که آن کمپ توسط نیروهای عراقی بعد از خروج نیرهای آمریکایی غارت و غیرقابل استفاده شده است...
اما با وجود موافقت آنها با قبول حرف دولتی که قبلا آنها  را کشتار کرده، دولت عراق که مکررا به خواستهای رژیم ایران عمل کرده است، آنها را تحت فشار شدید قرار داده و  حاضرنشده کمپ لیبرتی را قابل زندگی کند و به محورهای یادداشت تفاهمی که با ملل متحد امضا کرده است، عمل کند. دولت عراق بیانیه های خصمانه درتهدید ساکنان اشرف عنوان کرده و هفته گذشته، نوری مالکی نخست وزیر عراق، گفت که کشورش دیگر پناهگاهی برای سازمان مجاهدین که وی آنرا یک «سازمان تروریستی» خطاب کرد ، نخواهد بود  وگفت که وی آنها را ظرف چهارماه  به خارج از عراق منتقل خواهد کرد و گفت که  دولت او 120 حکم دستگیری برای اعضای مجاهدین صادر کرده است.
واضح است که کلمات و اعمال دولت عراق بطور روزافزونی خصمانه تر شده و سفیر فیرید هرقدرهم که سخت کوش و با حسن نیست باشد، توان درگیر شدن با دولت عراق یا نمایندگان کمیساریا را ندارد. اما  سفیر جیمز جفری، که در صحنه است هم توان برآورد وضعیت و  توان درگیر شدن با عراقیان و کمیساریا را دارد.  این مایه نگرانی است که  افراد کمیساریا  تحت فشار قراربگیرند تا کمپ لیبرتی را به عنوان محلی قابل قبول و منطبق استانداردها تایید کنند، درحالیکه عکسها نشان میدهند منطقه و تاسیساتی که ساکنان اشرف قرار است به آنجا فرستاده شوند قابلیت استقرار ، تغذیه، حفاظت و نگهداری بهداشتی آنها  را ندارد.  ما میخواهیم از وضعیتی که در آن تضمین های کشورما کشنده و خطرناک باشند و مسئولیت از دست رفتن جان انسانها بر عهده کشورمان باشد، جلوگیری کنیم.
ما  معتقدیم که سه اقدام فوری برای جلوگیری از چنین وضعیت دردناکی ضروری هستند.
در قدم اول لازم است سفیر جیمز جفری به طور مستقیم درگیر گفتگو های دولت عراق، نمایندگان ساکنان اشرف و  نمایندگان کمیساریا باشد.  ما حاضریم به هر صورتی که لازم باشد در این زمینه کمک کنیم.
قدم دوم کار  وزارت خارجه است که یک برآورد قوی از حفاظت ساکنان اشرف که نسبت به آن قول آن داده شده است ولی تامین نشده است، به عمل بیاورد.  اگر این برآورد به این نتیجه برسد که آنان نمی توانند در عراق مورد حفاظت قرار گیرند، به این ترتیب، همانطور که در بالا اشاره شده، لازم است که  فورا به کشور دیگری منتقل شوند.
سومین قدم این است که وزارت خارجه به حکمی که 18 ماه قبل توسط دادگاه استیناف  ایالات متحده صادر شده و خواسته بود که وزارت خارجه لیست گذاری مجاهدین را مورد بازبینی قرار دهد،  عمل کند. آن حکم به این دلیل صادر شده که  مدارک ارائه شده به دادگاه قابل استفاده برای نگه داشتن این لیست گذاری نبود.
ازسوی دیگر کمیساریای عالی پناهندگان  گفته است که لیست گذاری مجاهدین در آمریکا مانعی در مقابل استقرار ساکنان اشرف در کشورهای دیگر است.
 هم چنین دولتهای عراق و ایران به طور مکرر به این لیست گذاری  برای توجیه رفتار خصمانه و تهاجمات خود استفاده کرده اند.
دراین موضوع،گذشت زمان با ما دوستانه رفتار نمی کند.  امضاکنندگان این نامه آماده هر شکلی از کمک هستند، ولی ما از دولت خودمان  می خواهیم که اقدام کند و بطور فعال و  در یک سطح قابل قبولی با این موضوع درگیر شود تا از یک نتیجه بد و شرم آور جلوگیری به عمل آید .

رودی جولیانی- شهردار نیویورک در سال 2001، شهردار جامعه بینالمللی در نیویورک ،کاندیدای ریاست جمهوری

 اندرو کارد- رئیس دفتر رئیس جمهور آمریکا 2001 ـ 2006،وزیر راه و ترابری  1992 ـ 1993

پرفسور آلن دیشویتز- معرفترین وکیل جهان در پرونده های جنایی، از برجسته ترین وکلای مدافع آمریکا، صاحب کرسی فیلیکس فرانکفورتر در دانشکده حقوق دانشگاه هاروارد، برنده جایزه ویلیام داگلاس، به خاطر رهبری مبارزه برای حقوق مدنی و انسانی

ژنرال هیو شلتون- رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا 1997 ـ 2001

 هوارد دین - رئیس حزب دموکرات آمریکا2004 ـ 2009، کاندیدای ریاست‌جمهوری

ادوارد رندل- فرماندار پنسیلوانیا 2002 ـ2011، رئیس حزب دموکرات  1999ـ 2001، رئیس انجمن سراسری فرمانداران آمریکا 2008- 2009، شهردار فیلادلفیا 1992 - 2000

تام ریج- وزیر امنیت آمریکا 2003 ـ 2005 ، فرماندار پنسیلوانیا 1995ـ 2001

مایکل موکیزی- وزیر دادگستری آمریکا 2007 - 2009

 پاتریک کندی

لوئیس فری- رئیس اف.بی.آی (اداره تحقیقات فدرال) 1993 ـ 2001

پورتر گاس-رئیس اطلاعات مرکزی آمریکا 2003- 2006

سفیر میچل ریس- مدیر سیاستگذاری وزارت خارجه آمریکا( 2003 ـ 2005)، نماینده ویژه در ایرلند شمالی تا 2007

سفیردل دیلی - مسئول بخش ضدتروریسم در وزارت خارجه آمریکا2007-2009
 
سفیر باب جوزف- دستیار ویژه رئیس جمهور آمریکا 2001 – 2004، معاون وزیر خارجه (2005 ـ 200)

دریاسالار جیمز لیونز- فرمانده ناوگان دریایی آمریکا در اقیانوس آرام     1985 – 1987، نماینده نظامی ایالات متحده در ملل متحد، نایب فرماندهی عملیات دریایی 1983 – 1985، فرمانده ناوگان ضربت ناتو   

ژنرال چارلز والد- معاون ستاد فرماندهی نیروهای آمریکا در اروپا 2002 - 2006 

ژنرال جیمز تری کانوی- فرمانده نیروی تفنگداران دریایی آمریکا 2006 ـ 2010

ژنرال دیوید فیلیپس- فرمانده ارشد نیروهای حفاظت اشرف (2004ـ 2005)، فرمانده پلیس نظامی آمریکا 2008 ـ 2011

سرهنگ وسلی مارتین- فرمانده جیاتیف و نیروهای حفاظتی اشرف  2005 ـ  2006

سناتور رابرت توریسلی

جان سانو-  نایب رئیس بخش محرمانه و عضو مدیریت اطلاعات مرکزی آمریکاو ریاست تیم رهبری کنندة شورای امنیت ملی در دولت بوش