روزنامه لالیبر بلژیک 5 فوریه 2012 , بقلم ونسان برون
تمدید بسته شدن کمپ اشرف در عراق که ابتدای برای پایان سال گذشته تعیین شده بود و اکنون به ماه آوریل موکول شده است چیزی را در وضعیت ساکنان ایرانی که از سالهای دهه 1980 در آنجا پناه یافته اند تغییر نمیدهد. توافقنامه ای که در آخرین لحظات دسامبر بین مقامات عراقی و ملل متحد به امضاء رسید, در نظر دارد که ساکنان را به کمپ لیبرتی که یک پایگاه نطامی سابق در حومه بغداد است منتقل کند. دولت عراق رسما میخواهد کمپ اشرف ر ا که اخیرا نامش را به کمپ عراق جدید تغییر داده است را ببندد و دلیل آنرا حق حاکمیت عراق مطرح میکند.
مارتین کوبلر آّلمانی, نماینده ویژه دبیر کل ملل متحد در عراق روز پنجشنبه اعلام کرد که کمپ لیبرتی آماده پذیرایی از اولین موج از ساکنان اشرف می باشد. در اواخر دسامبر 400 تن از ساکنان اعلام کرده بودند که آماده رفتن به آنجا بهمراه خودروها و وسایل منقول خود می باشند. مارتین کوبلر در بروکسل گفت« باید ساکنان اشرف را برای آغاز انتقال تشویق نمود.» او در عین حال تصریح کرد که امنیت آنها بعهده مقامات عراقی خواهد بود.
اظهارات کوبلر مبتنی بر گزارش منتشر شده در آغاز این هفته توسط یونامی می باشد که بر اساس آن کمپ لیبرتی آماده پذیرایی از 5500 نفر مطابق نرمهای بشر دوستانه بین المللی مندرج در توافقنامه امضاء شده در پایان دسامبر بین ملل متحد و عراق می باشد.
این برآورد از وضعیت مورد انتقاد شدید سازمان مجاهدین خلق, تشکل اصلی مقاومت در برابر رژیم تئوریک تهران می باشد که 3400 تن از آنان هنوز در کمپ اشرف بسر می برند, به گفته این سازمان «انتقال» اشرفیها از یک مکان به یک مکان دیگر در خاک عراق, که طبق توافقنامه باید داوطلبانه صورت گیرد بیشتر به یک «جابجایی اجباری» شباهت دارد.
طبق توافقنامه دسامبر, قرار است کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد مصاحبه هایی را با ساکنان انجام دهد که هدف آن اعطای استاتوی پناهندگی است که بنا بر متن توافقنامه بعنوان «اولین مرحله ضروری در جهت یک راه حل دراز مدت مسئله» می باشد.
با برخورداری از حق پناهندگی, پناهندگان قادرخواهند بود در کشور ثالث پذیرفته شوند.
اما شورای ملی مقاومت ایران سوال میکند «اما چرا این پروسدر را کمیساریا نتوانسته در اشرف انجام دهد قادر خواهد بود در لیبرتی انجام دهد؟»
همچنین به این «تایید عجولانه» آمادگی کمپ لیبرتی اعتراض میکند و میگوید «جان اشرفی ها را بخطر می اندازد.» بگفته شورای ملی مقاومت ایران, شرایط سکونت تعیین شده توسط مقامات عراقی این کمپ را به یک «زندان» تبدیل کرده است.
شاهین قبادی یکی از نمایندگان شورای ملی مقاومت ایران تشریح میکند «یک دیوار به ارتفاع 4 متر دور تا دورکمپ بنا شده است. آب لوله کشی وجود ندارد, قطعه زمین بسیار کوچکی به آنها اختصاص داده شده است, آنها مجاز به انتقال وسایل شخصی خود و خروج از کمپ نخواهند بود و با یک حضور سنگین نیروهای عراقی در داخل کمپ روبرو خواهند شد.»
بگفته وی, دولت عراق از زمانی که تصمیم به تمدید بسته شدن اشرف گرفته است مستمرا بر سر انتقال کارشکنی و مانع تراشی کرده و از تعهداتی که داده است سر باز میزند.
به اعتقاد مخالفین ایرانی وضعیت روشن است: این باز هم رژیم ایران است که در پشت پرده سرنخ مسایل را در دست دارد.
قبادی خلاصه میکند «ایران نیاز به متحد دارد. زیرا با انزوای هر چه بیشتری در خاورمیانه روبرو است. تحریمهای بین المللی ناشی از پروژه اتمی اش بیش از پیش روی اقتصاد رژیم سنگینی میکند. متحدش سوریه با مشکلات وخیمی روبرو شده است. لذا رژیم ایران و دولت عراق طرح مشترکی را برای متلاشی کردن گروه اصلی اپوزیسیون دارند. اما نباید فراموش کرد که اشرف صرفا بخشی از مقاومت ایران است.»
اپوزیسیون ایران از وزیر خارجه هیلاری کلینتون و کاترین اشتون, رئیس دیپلماسی اروپا که از توافقنامه حمایت میکنند میخواهد که در این پرونده مداخله کرده تا اجازه ندهند که کمپ لیبرتی, جایی که ساکنان اشرف در اصول انتقال به آنجا را پذیرفته اند, تبدیل به یک زندان واقعی گردد.