گزارش تلویزیون السومریه 30بهمن1390، انتظار رسانه های محلی و عربی از ساعت 0600 همزمان با شروع با کار جابجایی ساکنان قرارگاه اشرف به محل جدیدشان منجر به گرفتن کارتهای هویت خبرنگاران و توقیف آنها برای بیش از 10 ساعت داخل مقر لشکر پنجم ارتش عراق در دیالی شد. دعوت از خبرنگاران از سوی نخست وزیری و حفاظت و انتقال آنها با این خودروها توسط نیرویی از نخست وزیری در همکاری با عملیات دیالی، وقتی که فرماندهی عملیات دیالی از مسئولیت ماندن خبرنگاران شانه خالی نمود و بعد از گذشت 10 ساعت از آمدن خبرنگاران ابراز بی اطلاعی کرد، به یک معما تبدیل شد.
یک خبرنگار: به خدای بزرگ تمامی کسانی که آمده اند نمی دانند برای چی آمده اند، دوما بعد از گذشت 3 تا 4 ساعت کسی هنوز با ما سلام و علیک هم نکرده نه احترامی در کار است و نه جایی هست که آنجا منتظر بمانیم و نه جایی است کارهای فردی امان را انجام دهیم.
یک خبرنگار : کسی نمی داند، طرف مسئول و هماهنگ کننده چه کسی است که با او صحبت کنیم.
یک خبرنگار : نه نخست وزیری و نه وزارت دفاع نمی دانیم که چه کسی ما را دعوت کرده است.
گزارش: وقتی که نمایندگان رسانه ها تلاش کردند تا از مقر لشکر پنجم خارج شده و به بغداد بازگردند به آنها اجازه ندادند که از همان خودروهایی که با آنها به دیالی آمده بودند برگردند و ناچارا تصمیم گرفتند که پیاده از مقر خارج شوند.
تلویزیون یورونیوز درگزارش خود گفت،برای اولین بار پس از سی سال، یک گروه 397 نفری از اعضای مجاهدین خلق ایران از کمپ اشرف خارج شدندو وارد کمپ لیبرتی در نزدیکی بغداد شدند.روز جمعه مریم رجوی اعلام کرده بود، با انتقال مشروط 400 تن از ساکنان اشرف به این کمپ موافق است.هیلاری کلینتون تضمینهایی برای امنیت و سلامت آنان داده است.شورای ملی مقاومت ایران کمپ لیبرتی را به زندان تشبیه کرده و گفته است، آزادی افراد محدود شده است.