روزنامه اومانیه:شهر اشرف تجربه سه دهه مبارزه زنان ایرانی

 اشرف شهری که به طور کامل توسط پناهندگان ایرانی و  آمیخته با فرهنگ ایرانی ساخته شده است، تا قبل از اینکه حفاظت آن را آمریکا در سال 2009، به عراق واگذار کند، از آزادی رفت  و آمد برخورداربود.

اکنون، خارج شدن مجاهدین خلق از لیست آمریکا، به انتقال ساکنان اشرف به کمپ لیبرتی مشروط شده است. آنهم در حالیکه، وضعیت کمپ لیبرتی نقض حقوق بین الملل مندرج در کنوانسیون سال 1951 ژنو در خصوص پناهندگان است. برای محترم شمردن حقوق ساکنان، لازم است نیروهای عراقی از کمپ خارج شوند، آزادی رفت و آمد برای ساکنان و وکلای آنها وجود داشته باشد و محاصره پزشکی برداشته شود.
این حداقلها را استرون استیونسون، رئیس هیئت رابطه با عراق در پارلمان اروپا، در هفت محور برجسته کرده و از حمایت بیش از 4000 پارلمانتر و هزاران وکیل و حقوقدانان در اروپا، ایالات متحده و در کشورهای عربی برخوردار است.
امروزه، زنان مستقر در اشرف و لیبرتی، که در برابر ملاها به مقاومت برخاسته اند،  یک ایران نوین را نمایندگی میکنند. اشرف تجربه سه دهه مبارزه زنان مقاومت ایران است. روزنامه لس آنجلس تایمز ایالات متحده در شماره 19 مارس 2005 که خبرنگارش از کمپ اشرف دیدن کرده، نوشته بود در بازدیدی استثنایی از اشرف، مشاهده کرده که، یک یکان به طور کامل متشکل از مردان، تماما توسط یک زن، بنام ژیلا دیهیم، که مهندس شیمی است، اداره میشود. در سال 2005، دیوید فیلیپس ژنرال ایالات متحده در نامه ای به سازمان دیده بان حقوق بشر نوشته بود: "برای یک سال من مسئول حفاظت کمپ اشرف بودم و اگر عراق در هرج و مرج بسر نمیبرد، من از دخترم میخواستم برای دیدار از این زنان حرفه ای و متعهد که اعضای مجاهدین هستند به قرارگاه اشرف برود. "
بنابراین، امروزه، دفاع از اشرف و کمپ لیبرتی، مقاومت در برابر جنگی است که برای آزار و شکنجه روانی، علیه شجاعت این زنان به راه افتاده است.
(فیلسوف فرانسوی دکتر سینتیا فلوری روزنامه اومانیته 24 اسفند 1390)