سایت حکومتی دیپلماسی در 3 فروردین 1391 نوشت: مشتریان نفتی ایران که بیش از سرنوشت واردات نفت از جمهوری اسلامی نگران چشم انداز تجارت ها و روابط پولی کلان خود در ایالات متحده بودند به تکاپو افتادند تا به هر طریق ممکن از به خطر افتادن این منافع در آمریکا جلوگیری کنند. چرا که طبق قانون تحریم های آمریکا علیه بانک مرکزی جمهوری اسلامی، شرکت ها و موسسه های خارجی در ارتباط با این بانک از فعالیت در ایالات متحده منع می شوند.
همراهی با استراتژی کاخ سفید در جهت افزایش فشار های اقتصادی بر ایران از جمله کاهش خرید نفت که می تواند به پایین آمدن سطح درآمد دولت منجر شود، از جمله راهکار هایی بود که مقامات واشینگتن برای بهره مند شدن کشور ها از معافیت تحریم ها پیشنهاد دادند.
ژاپن و کره جنوبی، ترکیه در زمره نخستین کشور های مصرف کننده نفت ایران قرار دارند که برای بهره مندی از معافیت از تحریم ها با مقامات واشینگتن وارد مذاکره شدند اما آمریکا فقط ژاپن و 10 کشور اروپائی ( شامل:انگلیس، فرانسه، آلمان، ایتالیا، اسپانیا، یونان، بلژیک، جمهوری چک، هلند و لهستان)که توانسته اند با ارائه مستندات ثابت کنند که در یک سال گذشته واردات نفت از ایران را کاهش داده اند.
کارلوس پاسکال، نماینده ویژه کاخ سفید در امور انرژی بین المللی خاطرنشان کرده است که ژاپن یک مدل است، چرا که توکیو پس از فاجعه سونامی و تخریب راکتور های هسته ای اش به نسبت به کاهش واردات نفت از ایران مبادرت کرده است. به گفته وی در صورتی که ژاپن توانسته این اقدام را انجام دهد، دیگر مشتریان نفتی ایران نیز می توانند در این راه قدم بگذارند.
کشورهای اروپائی نیز نفت رژیم را تحریم کرده اند. گفتنی است اکنون 12 مشتری نفتی ایران در معرض تحریم های آمریکا قرار دارند و پاسکال هشدار داده در صورتی که آنها واردات نفت از ایران را کاهش ندهند با تهدید منافع مالی و تجاری خود در ایالات متحده مواجه خواهند شد. از جمله چین و هند که بعنوان دو خریدار بزرگ نفت ایران هستند. و به نظر می رسد که رایزنی های کره جنوبی و ترکیه نیز در این زمینه تا کنون به نتیجه نرسیده است.