روزنامه نگاران زندانی برای درخواست عفو از خامنه ای تحت فشار قرارگرافته اند

سازمان گزارشگران بدون مرز طی اطلاعیه ای به تاریخ 12 اسفند گفت: سرکوب مطبوعات در ایران ادامه دارد. در این اطلاعیه آمده است: هم‌زمان با آزادی موقت تعدادی از روزنامه‌نگاران و شهروند وب‌نگاران در روزهای اخیر، سرکوب مطبوعات و حرفه‌کاران رسانه‌ها ادامه دارد.

در تاریخ ١٠ اسفند ماه از سوی هیات نظارت بر مطبوعات روزنامه اعتماد توقیف و مجوز انتشار هفته نامه ایران‌ دخت لغو شد. بسیاری از روزنامه‌نگاران که برخی از آنها به تازه‌گی از زندان آزاد شده‌ا‌ند، از سوی وزارت اطلاعات احضار و مورد بازجویی قرار گرفته‌اند.

بنا به اطلاعیه گزارشگران بدون مرز؛ برخی از روزنامه‌نگاران زندانی نیز برای درخواست بخشش از علی خامنه‌ای تحت فشار قرار گرفته‌اند. هفته گذشته غلامحسین محسنی اژه‌ای دادستان کل رژیم یکی از شروط آزادی زندانیان را " توبه" اعلام کرده بود.

گزارش‌گران بدون مرز در این باره اعلام می‌کند " آزادی روزنامه‌نگاران همیشه خبر خوبی است. اما ما همچنان خواهان آزادی بدون قید و شرط همه روزنامه‌نگاران زندانی هستیم. آنها خودسرانه و غیرقانونی بازداشت و در دادگاه‌های ناعادلانه محاکمه و به زندان محکوم شده اند. سوال ما این است که چرا روزنامه‌نگاران باید تقاضای پوزش کنند در حالی که کاری جر انجام وظیفه خود یعنی اطلاع رسانی انجام نداده‌اند؟ در هشت ماه گذشته بیش از ١١٠ روزنامه‌نگار بازداشت و زندانی شده‌اند و نزدیک به ٢٠ نشریه توقیف شده است. این رژیم جمهوری اسلامی ایران است که پس از آزاد کردن همه روزنامه‌نگاران باید از آنها تقاضای بخشش کند."

بنا به اطلاعیه گزارشگران بدون مرز, روز 10 اسفند ماه روزنامه اعتماد از سوی هیات نظارت بر مطبوعات به خاطر درج سخنان برخی نمایندگان مجلس در باره فیلم حمله نیروهای انتظامی به خوابگاه دانشجویان در ٢٥ خرداد ماه منتشر کرده بود. این فیلم صحنه های خشونت‌باری از حمله بسیجیان و نیروی انتظامی و ضرب و شتم دانشجویان را تصویر کرده بود. داریوش قنبری سخنگوی نمایندگان موسوم به «اصلاح‌طلب» خواهان انتشار "گزارش های کمیته حقیقت یاب در مورد حمله به کوی دانشگاه" شده بود. مقامات رژیم اعلام کرده‌اند این فیلم جعلی و مونتاژ شده است.

در همین روز مجوز انتشار هفته نامه ایران دخت از سوی هیات نظارت لغو شد. این تصمیم بر مبنای " تخلف از قانون مطبوعات" صورت گرفته است. اکبر منتجبی یکی از روزنامه‌نگاران این نشریه همچنان در زندان بسر می‌برد.

گزارش‌گران بدون مرز در ادامه اطلاعیه خود می نویسد که از بازداشت سه روزنامه نگار نیز مطلع شده است.

هنگامه شهیدی در تاریخ ٦ اسفند به وزارت اطلاعات احضار و سپس روانه زندان اوین شده. یک روز پس از زندانی شدن این روزنامه‌نگار، وکیل وی اعلام کرد که حکم شش سال زندان و پنجاه هزار تومان جریمه نقدی این روزنامه نگار از سوی شعبه ٥٤ دادگاه تجدید نظر تهران تائید شده است. هنگامه شهیدی از ٩ تیرماه تا ١٠ آبان را در زندان بسر برده بود و با سپردن ٩٠ میلیون تومان وثیقه آزاد شده بود،

علی انجام‌روز روزنامه نگار و وبلاگ نویس در تاریخ ٨ اسفند ماه در استان گیلان بازداشت شد. ماموران امنیتی این روزنامه نگار را در منزلش پس از بازرسی و ضبط وسائل شخصی به اداره اطلاعات استان منتقل کردند.

در تاریخ ١١ اسفند محبوبه کرمی روزنامه‌نگار بسیاری از روزنامه‌های «اصلاح‌طلب» نیز در منزلش بازداشت و به مکان نامعلومی منتقل شده است.

از سوی در روزهای اخیر تعدادی از روزنامه نگاران از زندان با سپردن وثیقه و به شکل موقت آزاد شده اند. در تاریخ ٨ اسفند علی حکمت،عضو کمیته دفاع از آزادی مطبوعات در تاریخ ٩ اسفند ماه رضا تاجیک، روزنامه‌نگار فرهیختگان، بهرنگ تنکابنی روزنامه‌نگار فرهنگ و آهنگ، روزبه کریمی روزنامه‌نگار شرق و کارگزاران، ماشااله شمس الواعظین سخنگوی انجمن روزنامه‌نگاران و کمیته دفاع از آزادی مطبوعات، در تاریخ ١0 اسفند محمد رضا مقیسه ای سردبیر مجله بیست ساله‌ها، مهسا جزینی روزنامه‌نگار ایران در اصفهان، فواد صادقی مدیر سایت آینده نیوز، و در تاریخ ١١ اسفند ماه کیوان مهرگان روزنامه نگار اعتماد.