خبر زیر در واقع یک تو سری به خامنه ای ویک پس گردنی به دولت منصوب اوست،در جنگ گرگهای ولایتمدار هر روز بخشی از سریال خود زنی و شقه وشکاف وحذف وجراحی رو می شود که نیاز هم به تفسیر وتحلیل ندارد باهم آنرا بخوانیم.
مجله مهرآخوندی۱۳۹۱/۰۲/۱۲:
راننده ای که مشاور رئیس جمهور شد/ 10 انتصاب جنجالی احمدی نژاد
محمود احمدی نژاد از تمام خصیصههای منحصر بفردی که دارد یک ویژگی اش را از همان سال 84 نشان داد. همان زمانی که فهرست اولین کابینه اش را به مجلس داد، نشان داد علاقه ای ویژه به انتصاب های جنجالی دارد. در فهرست وزیران پیشنهادی محمود احمدی نژاد در سال 84 تنها دو گزینه بودند که سابقه وزارت داشتند و بقیه گزینه ها سابقه معاونت وزیر را هم نداشتند. بعدها در سال 88 هم این رئیس جمهور این خصیصه را در معرفی اولین وزیران زن به مجلس نشان داد.
انتصاب های جنجالی احمدی نژاد فقط به مقطع معرفی دو کابینه اش ختم نمی شود. قبل و بعد از معرفی کابینه ها انتصابها و حکم هایی بودند که با حاشیه ها همراه شدند.
بازگشت ملک زاده
همین سه روز پیش بود که خبرگزاری ایرنا از حکم آیت الله هاشمی شاهرودی برای محمدشریف ملک زاده خبر داد. این خبر که بلافاصله بعد از حکم محمود احمدی نژاد برای ملک زاده منتشر می شد، با سکوت دفتر آیت الله همراه شد تا جایی که روزنامه کیهان در ستون اخبار ویژه خود از دفتر رئیس شورای عالی حل اختلاف قوا خواست در این باره موضع گیری کند چون هدف ایرنا از انتشار این خبر تحت الشعاع قرار دادن اقدام سوال برانگیز رئیس جمهور در صدور حکم مشاورت برای ملک زاده تفسیر می شد. دفتر آیت الله هاشمی شاهرودی هم پاسخ داد و نوشت که این انتصاب در قالب بنیاد فقه و معارف اهل بیت صورت گرفته است.
شاید اشاره آیت الله صادق آملی لاریجانی در همایش ارتقای سلامت نظام اداری به حکمی بود که احمدی نژاد برای ملک زاده زده بود که گفت:یک دفعهای حکمهای قارچ گونه از این طرف و آن طرف صادر میشود آیا ما نباید ملاحظه کنیم که اگر متهمی در دستگاه قضایی مورد رأفت نظام قرار گرفته نباید به وی احکام کلیدی بدهیم تشویقاش کنیم. ملک زاده که روایت است راننده آیت الله هاشمی شاهرودی در زمان ریاست ایشان بر قوه قضائیه بود، خرداد ماه سال گذشته به دلیل اتهامات مالی و وجود پرونده های فراوان در قوه قضاییه بازداشت شد. او دبیر شورای عالی ایرانیان خارج از کشور در همان مقطعی بود که دو همایش پر سر وصدا از سوی این شورا با حاشیههای امنیتی و اخلاقی اش برگزار شد تا تحقیق و تفحص از شورای عالی ایرانیان خارج از کشور کلید بخورد.
همان همایش پای منوچهر متکی وزیر سابق امور خارجه را برای پاسخ به سوال نمایندگان به مجلس باز کرد. انتصاب ملک زاده البته پیش تر از این هم جنجال هایی داشته است. انتصاب او به معاونت مالی-اداری وزارت امور خارجه کلید استیضاح علی اکبر صالحی را هم زد تا آنکه اصرار نمایندگان بر این استیضاح، این دبیر پرحاشیه شورای عالی ایرانیان خارج از کشور را مجبور به استعفا کند. اتفاقی که باید درباره مرتضوی هم می افتاد و اما قول شرف او و ماجرای حکمیت قضیه را به سمت دیگری منحرف کرد.
قول شرف مرتضوی
انتصاب سعید مرتضوی به ریاست ستاد مبارزه با قاچاق ارز و کالا در سال 88 و در روزهایی که او را به عنوان متهم ردیف اول پرونده کهریزک می شناختند خیلی سر وصدا نداشت که انتصاب او به ریاست سازمان تامین اجتماعی در روزهای پایانی سال 90. فقط بحث تخصص نداشته اش در این حوزه نبود که پای شیخ الاسلام وزیر کار، تعاون و رفاه اجتماعی را به استیضاح باز کرد بلکه پرونده مرتضوی در ماجرای مرگ چند نفر از معترضان حوادث پس از انتخابات در کهریزک، پرونده او در دانشگاه آزاد و اسناد سواستفاده های او از موقعیت شغلی اش، همان طیف از نمایندگان که استیضاح صالحی را بنا به حکمی که برای ملک زاده زده بود رقم زدند، بر این گمانه استوار کرده بود که می توانند با استراتژی استیضاح، استعفای مرتضوی را هم بگیرند، اما مرتضوی که قبلا گزیده شدن ملک زاده را از این سوراخ دیده بود، به مجلس قول شرف داد که در مقابل منتفی شدن استیضاح، استعفا خواهد داد، این کار را هم ظاهرا انجام داد اما این بازی را احمدی نژاد تکمیل کرد که گفت به کسی تعهدی برای پذیرش استعفا نداده است.
کانون چهره های جنجالی
سازمان میراث به کانون چهره های جنجالی در دولت نهم و دهم تبدیل شده است. از اسفندیار رحیم مشایی گرفته تا حمید بقایی و احمدزاده هر کدام در حاشیه سازی یک قطب در فضای سیاسی کشور تشکیل داده اند. البته که وزنشان در حاشیه سازی یکی نیست.سال گذشته در همین ایام بود روح الله احمدزاده از استاندار پرحاشیه استان فارس به رئیس یک سازمان پرحاشیه تبدیل شد و جای حمید بقایی نشست. پیش از آنکه احمد زاده به این منصب برسد آیت الله احمد جنتی در یکی از خطبه های نماز جمعه تهران از بکارگیری یک نیروی جوان، کم تجربه در استانداری یک منطقه مهم که دارای مسائل اقتصادی و اختلافی مهم است، انتقاد کرده و گفته بود که چگونه میتوان چنین فردی را بدون هیچ تجربه مدیریتی به عنوان استاندار این منطقه مهم منصوب کرد... این فردی که هیچ مسئولیتی ندارد افراد حزب الهی ما را درو می کند و طرد می کند. این در حالیست که هر چه ما داریم از حزب الله است و این اقدامات تضعیف حزب الله است.
ماجراهای معاونی که به انفصال از خدمت محکوم شد
اردیبهشت ماه سال 90 همزمان با انتصاب احمدزاده به ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، حمید بقایی، رئیس سابق این سازمان و با حکم دیوان عدالت اداری به چهار سال انفصال از خدمات دولتی محکوم شده بود. دیوان عدالت اداری این حکم را بنا به تخلفات بقایی در دوره ای که ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری را برعهده داشت صادر کرده بود. هنوز هم مناقشه بقایی و منتظری رئیس دیوان عدالت اداری از هر گاهی به رسانه ها سرک می کشد. حمید بقایی وقتی معاون اجرایی رئیس جمهور شد خیلی حاشیه نداشت که وقتی به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور درامور آسیا منصوب شد. یک اشارت از او مبنی بر قتل عام ارامنه توسط ترکیه، چیزی نمانده بود رابطه ایران و ترکیه را به هم بریزد. در زمان ریاست بقایی بر سازمان میراث فرهنگی گفته شد که چمدان حاوی اسناد محرمانه جنگ جهانی دوم و برخی نامهنگاریهای وزارت خارجه مربوط به قبل از انقلاب در خودروی رولزرویس شاه مخلوع پیدا شده، است. بعدها مدیرعامل بازداشت شده منطقه آزاد ارس و مدیر سابق کاخ موزه نیاوران گفت که شایعه کشف اسناد از کیف شاه در کاخ نیاوران با طراحی حمید بقایی برای انحراف افکار عمومی از سخنان جنجالی وی درباره ترکیه صورت گرفت. اینجور آدمی است بقایی!
مشایی و دیگر هیچ
اگر بخواهیم درباره حاشیه سازی های این چهره ها نفر اول را معرفی کنیم و حاشیه سازترین انتصاب را انتخاب کنیم باید تندیس طلایی را به اسفندیار رحیم مشایی خاطر معرفی اش برای معاون اولی رئیس جمهور در دولت دهم بدهیم. قضیه به سال های 88 برمی گردد که محمود احمدی نژاد اسفندیار رحیم مشایی چهره پرحاشیه کابینه اش را به عنوان معاون اولش در دولت دهم معرفی کرد. کار تا جایی بالا گرفت که رهبر انقلاب در نامه ای، به مصلحت نبودن انتصاب رحیم مشایی برای تصدی معاونت اول رئیس جمهور را متذکر شدند. پس از این نامه اسفندیار رحیم مشایی برکنار و رحیمی جایگزین او شد اما احمدی نژاد با انتصاب دیگری خصیصه حاشیه سازی در انتصاب هایش را بار دیگر به رخ کشید.
مردی که حاشیه را بیشتر از متن دوست دارد
رحیمی هم از معتمدان دولت است که حاشیه را بیشتر از متن دوست دارد. غلامحسین محسنی اژه ای در سال 89 در جریان یکی از نشست های خبری اش گفت که «اتهام مفاسد اقتصادی برای معاون اول رییسجمهوری مطرح است»، این جمله بار دیگر نام محمدرضا رحیمی را زبانها انداخت. همچنانکه خرداد 1376 در زمان استانداریاش بر کردستان، در برهههای مختلف ریاستش بر دیوان محاسبات، در جریان استیضاح وزیر اسبق کشور و در مهر 1388، در زمان انتصابش به معاونت اولی رییسجمهوری، نامش ورد زبانها بود.
انتصاب او به معاونت اولی رئیس جمهور بنا به تخلفاتی که داشت، بنا به عملکردش در دیوان محاسبات، بنا به ادبیاتی که درباره محمود احمدی نژاد به کار می گرفت کمی تا قسمتی با حاشیه ها گره خورد. در سال ۱۳۸۵ در اجلاس سالانه مدیران دیوان محاسبات جملاتی را در مدح احمدینژاد بر زبان آورد که جنجال زیادی آفرید. او گفته بود: «در سوریه یکی از مسلمانان به من گفت که من معتقدم اگر بنا بود بعد از پیامبر، پیامبری دیگر بیاید، آن احمدی نژاد بود. این ابراز احساسات برای ما افتخار بزرگی است و به برکت وجود شما، ما را مورد نوازش و احترام قرار میدادند» گزارش او از تخلفات بیمه ایران منجر به تصمیم احمدی نژاد برای برکناری مدیران بیمه ایران شد و بعدها مشخص شد گزارش خلاف بوده و مدیران عزل شده تبرئه شدند.
این 5 زن
سال 88 وقتی محمود احمدی نژاد کابینه خود را معرفی می کرد برای اولین بار نام سه زن را در فهرست گزینه های پیشنهادی خود برای وزارت قرار داد. این رویکرد با انتقاد برخی علما و روحانیون همراه شد. مجلس با فاطمه آجرلو برای وزارت رفاه و سوسن کشاورز برای وزارت اموزش و پرورش موافق نبود و تنها به مرضیه وحید دستجردی برای تصدی پست وزارت بهداشت و درمان رای اعتماد داد. احمدی نژاد اما عزم کرده بود که در این سه وزارتخانه حتما سه وزیر زن وزارت کنند. بعدها وقتی احمدی نژاد نام به فاطمه آلیا پیشنهاد داد که پست وزارت آموزش و پرورش را بگیرد آلیا این پیشنهاد را رد کرد همچنانکه که زهره الهیان به احترام علما عطای وزارت رفاه را به لقای آن بخشید.
محصولی اینجا، محصولی آنجا، محصولی همه جا
صادق محصولی هم می تواند گزینه وزارت نفت باشد، هم می تواند وزیر کشور باشد و هم می تواند وزیر رفاه و تامین اجتماعی باشد. ثروت او اینقدر حاشیه دارد که وقتی در سال 84 برای وزارت نفت معرفی شد مجلس حتی اجازه نداد که برای دفاع از خود به صحن بیاید. فضا چنان بود که محصولی مطمئن شد اگر به صحن بیاید نه تنها که رای نمی آورد بلکه زمینه تخریب او فراهم است. بعدها وقتی کردان اسیتضاح شد و از وزارت کشور کنار گذاشته شد صادق محصولی به وزارت کشور رفت و انتخابات پرحاشیه ریاست جمهوری دهم در دوران وزارت او اتفاق افتاد. از همین رو هم بود که وقتی در دولت دهم برای تصدی پست وزارت رفاه معرفی شد نمایندگان با رای ضعیف به او رای دادند.
علی کردان از رای اعتماد تا استیضاح
کردان را محمود احمدی نژاد در دولت نهم به جای مصطفی پورمحمدی به وزارت کشور فرستاد. انتصاب او به خودی خود حاشیه ای نداشت مجلس به او رای اعتماد داد اما مدارکی که او در جلسه رای اعتماد به مجلس داده بود و پس از آن عدم صحتش مشخص شد زمینه استیضاح او را فراهم کرد و یکی از جنجالی ترین استیضاح های تاریخ مجلس را رقم زد و او از وزارت کشور رفت.
یک انتصاب فامیلی
انتصاب مهدی خورشیدی داماد محمود احمدی نژاد به ریاست سازمان استاندارد هم از همان تیپ انتصاب هایی بود که با حاشیه همراه شد. مهدی خورشیدی که دبیر شورای مشاورین رئیسجمهور هم هست دی ماه سال گذشته با حفظ سمت رئیس سازمان استاندارد شد. این انتصاب از آن جهت حاشیه دار شد که ریاست شورای عالی استاندارد را که رای به این انتصاب داده بود رئیس جمهور بر عهده دارد. حاشیه ها اینقدری بود که یک هفته بعد نظام الدین برزگری رئیس سازمان استاندار از دستور جدید رئیسجمهور برای بازگشت به کار خود در سمت رئیس این سازمانخبر داد و مهدی خورشیدی داماد رئیس جمهور به مجمع تشخیص مصلحت نظام رفت.
.... به این می گویند دولت ولی فقیه ومدیریت جهان، این رژیم در آینده نزدیک مجبور خواهد شد که در برابر خیلی از امور دیگر وبخصوص مقابله با مردم وفرزندان مجاهد آنها هزار بار دیگر غلط کردم گوئی کند اصل داستان در راه است....
بابک سر فراز
۱۳۹۱/۰۲/۱۲