به گزارش العربیه پنجشنبه 14 اردیبهشت 1391 به دنبال یک سری مذاکرات داخلی که بین مخالفان دولت و حکومت بحرین تحت عنوان "گفت و گوی ملی " صورت گرفت،پادشاه بحرین حمد بن عیسی آل خلیفه روز پنجشنبه طی یک سخنرانی، اعلام کرد که اصلاحات وسیعی را در قانون اساسی تصویب و صادر کرده است.
بموجب این اصلاحات قانون اساسی بحرین تمام اختیارات به پارلمان منتخب مردم داده است. و تنها اختیار پادشاه در این کشور انتخاب فرماندهی کل نیروهای مسلح است که او خود می تواند عهد دار این پست باشد و همه اختیارات دیگر مانند تعیین نخست وزیر و وزرا بر عهده پارلمان و نمایندگان مردم خواهد بود.
پیش از این اصلاحات، نخست وزیر توسط پادشاه تعیین می شد. اما با تعدیل قانون اساسی این کشور، اکنون انتخاب نخست وزیر توسط اکثریت نمایندگان در پارلمان صورت خواهد گرفت
حمد بن عیسی آل خلیفه پادشاه بحرین ضمن تشکر از تمام قوای سیاسی بحرینی که در "گفت وگوی آشتی ملی" مشارکت کردند گفت:" هرنسلی برای خود روشی را برای اصلاحات انتخاب می کند ونسل ما راه توافق و گفتگوی میان تمام قشرهای مردم بحرین را برای اصلاحات انتحاب کرده است."