رای دهی پیش از موعد نظامیان در انتخابات عراق

بیش از نیم میلیون نفر از نیروهای نظامی، امنیتی و پلیس عراق و همچنین زندانیان و بیماران بستری روز پنجشنبه و زودتر از دیگر رای دهندگان، رای خود را در صندوق ریختند.
هدف از این رای گیری زودتر از موعد نظامیان بویژه این است تا این نظامیان بتوانند تمام توان خود را معطوف حفظ امنیت در روز اصلی رای گیری ها (یکشنبه، 16اسفند)، کنند.
به رغم تدابیر امنیتی شدید که در عراق به اجرا درآمده، روز پنجشنبه در چند بمبگذاری مرگ آور در بغداد دست کم 12 نفر کشته و بسیاری دیگر مجروح شده اند.
به نظر می رسد که هدف از دو بمبگذاری انتحاری و انفجاری که در کنار جاده رخ داده، کشتن رای دهندگان از نیروهای ارتش و پلیس عراق بوده است.
گابریل گیتهاوس، گزارشگر بی بی سی در بغداد، می گوید در حالی که آمریکا آماده می شود تا طی ماه های آتی نیمی از نیروهایش را از عراق خارج کند، انتخابات عراق آزمایشی مهم برای محک زدن میزان ثبات در این کشور است.
آمریکا درصدد است تا پایان سال 2011 همه نیروهای خود را از عراق خارج کند و افزایش چشمگیر خشونت ها در عراق می تواند در جدول زمانی خروج این نیروها تاثیر منفی بگذارد.
حدود 20 میلیون عراقی واجد شرایط شرکت در انتخابات پارلمانی هستند. بالغ بر شش هزار نفر نیز نامزد انتخاباتی هستند.
مسئولان امنیتی عراق از امروز محدودیت هایی را در مورد سفر در سراسر این کشور به اجرا درآورده اند.
آنها همچنین مرخصی همه نیروهای امنیتی را لغو کرده اند.
روز یکشنبه، فقط در بغداد 200 هزار پرسنل امنیتی به حال آماده باش خواهند بود.اما علیرغم تشدید تدابیر امنیتی نه تنها امروز در بغداد انفجار رخ داد بلکه روز گذشته (چهارشنبه، 12 اسفند)، نیز سه انفجار انتحاری درشهر بعقوبه، در شصت کیلومتری شمال بغداد، منجر به کشته شدن بیش از سی نفر و زخمی شدن دهها نفر شد.به گفته گزارشگر بی بی سی در بغداد شهر بعقوبه در عراق تا کنون صحنه درگیری میان پیکارجویان اسلامگرا و سربازان عراقی بوده است.
البته مقامهای عراق می گویند طی ماه های گذشته توانسته اند مانع از انجام نزدیک به 10 حمله انتحاری شوند.