بیانیه تجمع العراقیه در دیالی

بعد از انتقال بیش از 2000 تن از ساکنان اشرف به لیبرتی کاملا ثابت شده که حکومت عراق به توافقات پایبند نیست و به اعتبار عراق درصحنه بین المللی بهایی نمیدهد و آنچه که بیش از هرچیز به آن اهمیت می دهد، اجرای خواستهای رژیم ایران است

به خصوص که نخست وزیر عراق برای بقای در سلطه، از رژیم ایران درخواست پشتیبانی کرده است.
تجمع العراقیه در دیالی از ابتدا مخالف جابجایی ساکنان کمپ اشرف در داخل عراق بود و حتی برای انتقال آنها به کشورهای ثالث نیز، این جابجایی قابل دفاع نبود.
اما حکومت عراق بعد از اینکه تلاشش برای نابودی ساکنان با حمله نظامی شکست خورد، بر اذیت و آزار آنها براین جابجایی اصرار ورزید.
اکنون شکی باقی نمانده است که دولت قصد اجرای بندهای توافق امضاء شده با ملل متحد و رفتار انسانی با ساکنان اشرف را ندارد و بنابراین بر ملل متحد است که با اعلام شروط ضروری برای انتقال ساکنان اشرف به لیبرتی، کمپ لیبرتی را بعنوان کمپ پناهندگان اعلام کند.
ملل متحد هم چنین باید از حق تملک ساکنان بر اموالشان اعم از اموال منقول و غیر منقول، حق آنها در آزادی تردد و حق آنها برای ملاقات با وکلا و نمایندگان سازمانهای حقوق بشری و روزنامه نگاران و هیئت های خارجی و همچنین حق دسترسی آنها به خدمات پزشکی در عراق را تضمین کند و از هرگونه مداخله رژیم ایران در موضوعات اشرف و لیبرتی اکیدا ممانعت به عمل آورد.
ملل متحد امروز در مقابل آزمایش مهمی قرار داد و باید از هر گونه ملاحظه سیاسی در برخورد با این پرونده انسانی مهم دوری کند و به وظایفش در دفاع از قوانین بین المللی عمل کند.

تجمع العراقیة – دیالی
10 می 2012