قانونگذاران، وزارتخارجه را در مورد مخالفین ایرانی مورد بازخواست قرار میدهند

 سایت واشینگتن تایمز: قانونگذاران بر روی یک مقام عالیرتبه وزارتخارجه فشار آوردند که آیا دولت اوباما باور دارد که یک گروه مخالفین ایرانی در کمپ عراقی سلاحهایشان در تحویل داده اند.

سایت واشینگتن تایمز 28 اردیبهشت 1391- به قلم آشیش کومار سن
دانیل فرید، مشاور ویژه وزیر خارجه هیلاری رادهام کلینتون در مورد کمپ اشرف، جایی که مخالفین در آن مستقر هستند، گفت که وزارت دفاع مشخص کرده است که کمپ وقتی تحت کنترل امریکا بوده است، ”اساسا خلع سلاح شده است“.
امریکا کنترل کمپ را در سال 2009 به دولت عراق تحویل داد.
آقای فرید چهارشنبه در برابر اعضای زیر کمیته کمیته خارجی مجلس در مورد نظارت و تحقیقات شهادت میداد.
او از اینکه با جزییات بیشتری جواب بدهد خودداری کرد و به این مساله اشاره کرد که این مساله بخشی از یک موضوع جاری در دادگاه است. یک دادگاه فدرال به وزارت خارجه حکم داده است که به درخواست مخالفین جهت خارج شدن از لیست سازمانهای تروریستی وزارتخارجه پاسخ بدهد.
حدود 2000 نفر از بیش از 3000 ساکن کمپ اشرف، که متعلق به گروه مخالف مجاهدین خلق (ام.ای.ک) هستند به کمپ لیبرتی در نزدیک فرودگاه بین المللی بغداد بر اساس یک قرارداد با وساطت سازمان ملل منتقل شدند.
آنها سلاحهای خود را در سال 2003 بعنوان بخشی از قرارداد آتش بس با نیروهای امریکایی تسلیم کردند.
یک دادستان وزارت دادگستری به دادگاه استیناف حوزه واشنگتن هفته پیش گفت که دولت امریکا راهی برای اینکه بفهمد که ام.ای.ک دیگر یک گروه تروریستی است ندارد زیرا اعضای آن هرگز اجازه یک بازرسی کامل از کمپ 15 مایل مربعی اشرف در شمال بغداد را نداده اند.
”هیچ سلاح کمری، تفنگ، بازوکا، منورانداز، تیرکمان در کمپ اشرف پیدا نشد“ این را جمهوریخواه تد پو از تگزاس گفت. ”این سلاح که آنها میگویند وجود دارد کجاست؟“
امریکا و مقامات عراقی کمپ اشرف را برای سلاح مورد جستجو قرار دادند ولی فقط در کمد زنان کمپ کارد سنگری پیدا کردند که آنها اجازه داشتند آنرا داشته باشند، این را سرتیپ ارتش دیوید فیلیپس که افسر فرماندهی ارشد سابق در کمپ اشرف تکرار کرد.
ما بسیار متمرکز برای جستجوی همه جا تلاش کردیم ... در زمانی که من آنجا بودم، من باور دارم هیچ سلاحی نبود، ژنرال فیلیپس به واشنگتن تایمز گفت.
نمیتواند با اطمینان بگوید که هنوز سلاحی در کمپ اشرف نیست، اما او اضافه کرد که از زمانی که توسط نظامیان عراق و افسران امنیتی نگهبانی می شده اند، برای گروه بدست آوردن آن (سلاح-م) بسیار مشکل می بوده است.
ساکنین کمپ اشرف درخواست کرده اند که کمپشان برای پیدا کردن سلاح قبل از اینکه تعداد دیگری از آنها به کمپ لیبرتی بروند مورد جستجو قرار بگیرد.
”امیدوارم که این منعکس کننده یک تفکر حساب شده نباشد“ این را آقای فرید به قانونگذاران گفت.
دانا روهراباکر جمهوریخواه، از کالیفرنیا و رییس زیر کمیته گفت که این درخواست معقول است چرا که عراقیها و ایرانیها میتوانند سلاحهایی را بعد از ترک آنها در کمپ اشرف بگذارند.
آقای فرید گفت که خانم کلینتون در مورد خارج کردن ام.ای. ک از لیست تروریستی تا 60 روز از تاریخی که همه اعضایش کمپ اشرف را ترک کنند تصمیم خواهد گرفت.
به نقل از وزارتخارجه، ام.ای.ک که بعنوان مجاهدین خلق ایران هم شناخته شده است در دهه 70 مسئول ترورهایی در ایران بوده است که باعث کشته شدن تعدادی از پرسنل نظامی و غیرنظامیان امریکایی بوده است.
در 2008 و 2009 انگلیس و اتحادیه اروپا ام.ای.ک را از لیستهای تروریستی شان به نوبت خارج کردند».