استماع مهم کنگره آمریکا: درباره مجاهدین ـ اشرف و لیبرتی: ( قسمت آخر )

 

در روز چهارشنبه ۲۷ ادیبهشت ۱۳۹۱ ( ۱۶ مه ۲۰۱۲) جلسه استماع رسمی توسط زیر کمیته تحقیقات کنگره  در روابط بین المللی به ریاست روهرا باکر برگزار گردید. در این جلسه سفیر دانیل فیرید مشاور ویژه وزارت خارجه در رابطه با کمپ اشرف  حضور داشت و به سؤالات نمایندگان پاسخ گفت.
ادامه جلسه استماع :
دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
اکنون نوبت برد شرمن، همکار ما در کنگره است که از ایالت کالیفرنیاست. آقای شرمن، شما میتوانید هر میزان وقت که به ‌نظرتان مناسب بود استفاده کنید.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
آقای رئیس، قبل از هر چیز میخواهم از اینکه به من اجازه شرکت در جلسه را دادید تشکر کنم. زیرا من عضو این زیرکمیته نیستم.
ممکن است این به ثبت رسیده باشد ولی اگر ثبت نشده، تقاضای توافق عمومی دارم که نامه ای که به وزیر کلینتون توسط دیوید فیلیپس، وسلی مارتین و لئو مکلاووسکی که تمامی آنان نظامیان قبلی (در اشرف) هستند نوشته شده ثبت شود.

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
بدون مخالفت همینکار را میکنیم و بگذارید یادآوری کنم به همکارمان که وقتی این استماع تمام میشود و پس از سئوال و جوابها، دور دومی خواهیم داشت که آقای کارناهان نیز شانس اینرا خواهد داشت تا سؤالاتش را بکند. بعد از این سؤالها و جوابها و بلافاصله بعد از پایان این استماع، ژنرال دیوید فیلیپس که نامه را نوشته است ما را در این مورد بریف خواهد کرد این برای آنها است که ممکن است علاقمند باشند.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
 در 8 مه ما دادگاه استیناف را داشتیم که روی حکم مندیمس در مورد سازمان مجاهدین بود. قبل از هر چیز آقای سفیر آیا شما از هیچ وضعیت دیگری خبر دارید که یک دادگاه، حکم مندیمس در مورد موضوع سیاست خارجی برای وزارت خارجه صادر کرده باشد؟ آیا این یک عمل خارق العاده است؟ کما اینکه دادگاه هیچوقت رسیدگی به یک مسأله سیاست خارجی را قبول کرده است؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
تجربه من در این زمینه و اینگونه مسائل حقوقی بسیار محدود است. من ولی فکر میکنم به نوعی این غیرمعمول است.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
چیزی است بین «بسیار غیرمعمول» و «بیسابقه» توصیف من در مورد این دادگاه است. در حین این دادگاه، وکیل وزارت خارجه گفت مجاهدین اجازه بازرسی خانه به خانه به دنبال انبار سلاح را و اینکه واقعاً خانه به خانه خلع سلاح شوند را ندادند. از آن زمان نامه ای از طرف سربازانی که فی الواقع در این مسأله و این جستجو درگیر بوده اند، یک ژنرال، یک کلنل و یک سپهبد صادر شد. همه آنها در پایه میگویند که وکیل وزارت خارجه به دادگاه دروغ گفت. آیا وزارت خارجه کاری کرده که دادگاه متوجه شود که وکیل هیچگونه اطلاعات مستقیمی از آنچه واقعاً در کمپ اشرف به وقوع پیوسته، ندارد؟ ولذا اظهاراتی کرده که ممکن است دادگاه را در مورد واقعیت گمراه کند؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
قربان این موضوعی است که تحت بررسی حقوقی فعال است و بنابراین من باید خیلی دقت کنم.
 من قبل از این در جواب به سؤال مشابهی گفتم که درک من این است که وزارت دادگستری نامه ای در جواب بعضی سؤالات به دادگاه نوشته است. فکر میکنم این نامه ثبت شده و قابل دسترسی است. ولی چون این بررسی حقوقی فعال است، من باید خودم را محدود کنم که بیشتر از این وارد نشوم.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
آیا شما با سه افسر دخیل در این موضوع که می گویند یک جستجوی متناسب خانه به خانه برای اسلحه در کمپ اشرف انجام شده، مخالفت میکنید؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
من فکر میکنم که نامه وزارت دادگستری به این مسأله پرداخته است. قربان، من در وضعیت خیلی بدی قرار دارم چون این یک بررسی حقوقی فعال است و در دادگاه فدرال پیش میرود و به این دلیل، مسئولیت من این است که تلاش کنم افراد را ترغیب به خروج امن از کمپ اشرف بکنم تا به کمپ حریه و سپس به خارج از عراق بروند. این شغل من است و من امیداورم که نامه وزارت دادگستری این مسأله را حل کرده باشد.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
بنابرین با توجه به اهداف نهایی شما برای بیرون بردن آنها از عراق، آیا لیست گذاری، جابجایی آنها را تسهیل کرده یا اینکه در این راه ایجاد اشکال کرده است؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
تصمیم وزیر امور خارجه در مورد نامگذاری بر اساس حقایق و قانون خواهد بود.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
آقا، من از شما نپرسیدم ایشان چکار خواهند کرد یا چکار باید بکنند. فقط سؤال کردم که آیا شرایط فعلی موجب ایجاد مشکل در راه هدفی که بیان کردید می شود؟ منظورم این است که آیا ممکن است که دلایل دیگری برای ابقای این نامگذاری وجود داشته باشد؟ ولی به هرحال تا زمانی که لیست گذاری باقی باشد آیا این نامگذاری وصول به اهداف شما را مشکل می کند؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
تا زمانی که این نامگذاری وجود دارد، من باید با توجه به آن کار کنم.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
ما به این موضوع واقف هستیم.

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
و من نهایت سعی خودم را خواهم کرد تا با آنچه در دست دارم کار کنم.
تصمیم برای ابقا یا حذف نامگذاری در جای دیگری غیر از دفتر من گرفته خواهد شد. خانم کلینتون در ۱۹ فوریه گفت که همکاری مجاهدین در مورد بستن کمپ اشرف عامل کلیدی برای چنین تصمیم گیری خواهد بود و برداشت من این است که وزارت امور خارجه آماده است تا چنین تصمیمی را ظرف ۶۰ روز پس از بستن کمپ اشرف اتخاذ کند.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
آیا بندی در قانون وجود دارد که تصریح کند افراد مجبورند در رفتن به جایی -که ممکن است در طرح عراق چیزی جز اردوگاه اسیران نباشد- همکاری کنند، فقط برای این که نام سازمان تروریستی بر رویشان گذاشته نشود؟! من قانون خوانده ام و میدانم که سازمانهای زیادی در جهان هستند که در مورد جابجایی شان همکاری نمیکنند، ولی این عاملی قانونی لااقل برای لیست گذاری تروریستی آنها نیست. همسر من می خواهد ما جابجا بشویم ولی من مایل به جابجایی نیستم. آیا هنوز ما را لیست گذاری تروریستی نکرده اید؟!
خنده حضار

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
فکر دخالت در لیست گذاری همسر شما حتی به ذهن من خطور نمی کند!

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
اما نکته من این است که آیا هیچ مبنای قانونی وجود دارد تا برای این که تروریست نامیده نشوند
و یا این نامگذاری ادامه پیدا نکند، نا چار از جابجایی شوند؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
اینجا هم سؤالی که شما مطرح کردید خیلی نزدیک به مسائلی است که در حال حاضر در دادگاه در معرض رسیدگی است. بنابر این، من مجبورم خودم را عقب بکشم. نه اینکه در طبیعت من باشد، بلکه ملزم به رعایت آن هستم چونکه شکایت در حال رسیدگی قانونی است.
برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
بله شکایت در حال رسیدگی قانونی است و دادگاه هم توسط وکیل وزارت امور خارجه گمراه شد… بله شکایت در حال رسیدگی است و به نظر میرسد که وزارت امور خارجه از این نامگذاری تروریستی استفاده می کند تا برای تغییراتی که هیچ ارتباطی با تروریست بودن یا نبودن یک سازمان ندارد فشار بیاورد. و شما هم به این موضوع اذعان نخواهید کرد چون ثبت خواهد شد ولی مسلماً مخالفتی هم با این اعتقاد من نداشته اید که لیست گذاری سازمان مجاهدین تلاشهای شما را برای جابجایی آنها به بیرون از عراق خدشه دار می کند و اگر بحثی علیه این نتیجه گیری دارید من به شما فرصت می دهم تا میکروفون را به دست بگیرید و گر نه من مطالبم را ادامه بدهم.

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
من هیچ بحثی علیه این موضوع ندارم اما این را هم میگویم که تلاشهای تمام کسانی که می خواهند ساکنان اشرف سالم و در امنیت به بیرون از عراق متقل شوند در صورتی تقویت میشود و پیشرفت خواهد کرد که ما با هم کار کنیم تا این روند پیش برود، همچنان که از دسامبر پیش رفته است. آخرین گروهها باید اشرف را ترک کنند و به کمپ حریه بروند. کمپ اشرف باید بسته شود. جامعه بین المللی باید برخیزد و سهم خود را انجام دهد و به خروج افراد کمک کند. من فکر میکنم همه کسانی که معتقدند هدف همین است، باید با یکدیگر برای رسیدن به این هدف همکاری کنند. و این آرزوی من است که ما با یکدیگر در این جهت همکاری کنیم.

برد شرمن
عضو ارشد کمیته خارجی
روشن نیست که این جابجایی، نخستین قدم برای دولت عراق، به منظور کشتار دیگری نباشد. آنچه روشن است این است که بسیاری از کشورهایی که ممکن است این افراد به آنجا منتقل شوند کشورهایی دموکراتیک هستند و این برای وزارتخانه های مهاجرت هر کشور دموکراتیک دشوار خواهد بود که کسی را از این کمپ بپذیرند درحالیکه سازمان توسط آمریکا لیست گذاری شده است.
اگر شما بتوانید کسی را با وجود این نامگذاری جابجا کنید کاری غیرممکن انجام داده اید. ولی من فکر نمیکنم شما بتوانید این غیرممکن را هزاران بار تکرار کنید و ما باید هزاران نفر را درکشورهای ثالث مستقر کنیم.
آقای رئیس متشکرم.

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
حالا نماینده کنگره آقای رورا را داریم که عضو این زیر کمیته است و میتواند به هرمیزانی که خواست صحبت کند.

دیوید ریورا
عضو کمیته خارجی
آقای سفیر خیلی از حضور شما در اینجا ممنون هستم، لطفاً کمیته ما را درباره دو موضوع مطلع سازید: یکی در رابطه با بازرسیها بخصوص بازرسیهای وزارت خارجه و دوم مسأله داراییهای ساکنان اشرف است و همچنین گزارشی که درمورد ضبط و غارت اموال بوده است.
پس لطفاً ابتدا درمورد بازرسیها برایمان بگویید.

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
با توجه به اینکه یک جریان فعالی در زمینه حقوقی در رابطه با اشرف وجود دارد که باید درمورد آن بسیار محتاط باشیم، وظیفه دفتر من این است که این اشخاص را با رعایت سلامت و امنیت آنها از اشرف به کمپ لیبرتی که اکنون کمپ حریه نامیده میشود، منتقل کنیم و بعد هم آنها را از کمپ حریه به خارج عراق منتقل کنیم.
قضایای کمپ اشرف و بازرسیها، موضوع نامه نگاریهایی بوده که تاریخچه ای طولانی دارد و مربوط میشود به زمانی که ما در عراق نیرو داشتیم و وزارت دفاع مسئولیت این کار را داشت. از زمانی که وزارت خارجه عهده دار این مسئولیت شده، موضوع این مسئولیت، ترتیب دادن انتقال کاروانها از کمپ اشرف به کمپ حریه و حمایت از مأموریت سازمان ملل متحد برای خارج کردن این اشخاص از عراق بوده است.
موضوع بازرسیها از جنبه دیگری باید بررسی شود. من از تلف شدن انرژیها که کمک کننده برای پیشرفت این پروسه نیست اظهارتأسف میکنم. اولویت ما باید خارج کردن این اشخاص از اشرف به لیبرتی و از لیبرتی به خارج از عراق باشد. ما باید این کار را هرچه سریعتر و در امنیت بیشتر و با احترام به استانداردهای انسانی انجام دهیم.

دیوید ریورا
عضو کمیته خارجی
آیا منظور شما اینست که بدلیل جریان دادگاه شما نمیتوانید به آن موضوعی که من پرسیدم اشاره کنید؟ آیا آنچه که در گذشته اتفاق افتاده و اینکه چه اتفاقی در مورد بازرسیها بوده است محرمانه است؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
من به نامه چند روز پیش وزارت دادگستری اشاره کردم که به دادگاه ارائه شده و به اعتقاد من به این سؤالها جواب میدهد. من بسیار متأسفم که موضوعات سؤالهای شما و موضوعی که الان مطرح است یک موضوع حقوقی است. برای من خیلی مشکل است که به آن جوابی را که دوست دارم بدهم. این وضعیتی است که ما در آن قرار داریم و من مجدداً می گویم از انحراف انرژیها به موضوعاتی که باعث پیشبرد هدف نمی شود اظهار تأسف می کنم و همچنین به دفتر من و به قسمت من (کمکی نمی کند) که به ساکنان برای خروج از عراق و برای سلامتی و برای امنیت کمک میکند.

دیوید ریورا
عضو کمیته خارجی
نامه یی که اخیراً شما گفتید، آیا نامه ای نیست…

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
یک نامه وزارت دادگستری است و بخشی از اسناد ثبت شده در دادگاه است.

دیوید ریورا
عضو کمیته خارجی
آیا در اسناد عمومی است؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
من به آن اشاره کردم، چون به نظرم در اسناد دادگاه ثبت شده و در نتیجه جزو اسناد عمومی است. بله

دیوید ریورا
عضو کمیته خارجی
آیا شما می خواهید به کمیته درمورد محتوای نامه اطلاعاتی بدهید؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
 بدلیل اینکه آن نامه وزارت دادگستری است اجازه بدهید اشاره کنم که نامه در دسترس است. من در رابطه با موضوعات مربوط به پرونده های باز قضایی باید خیلی محتاط باشم.
دیوید ریورا
عضو کمیته خارجی
در مورد موضوعات مربوط به اموال توضیح بدهید.

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
 در رابطه با موضوعات اموال، بار و اموال منقول، یکی از مهمترین موضوعات مورد مشاجره در تمام طول پروسه انتقال از کمپ اشرف به کمپ لیبرتی بوده است. ساکنان کمپ اشرف موارد بسیار عظیمی از موارد شخصی، کامپیوتر، تعدادی ماشین، وسایل خانگی و آنها وصل به اینترنت هستند و با ایمیل ارتباطات برقرار می کنند. بسیاری از اموال شخصی جابجا شده اند. من میفهمم که این قصد ساکنان است که بیشتر اموال منقولشان را بفرشند، آنها زیاد هستند، تعداد زیادی ماشین که قصد دارند آنها را بفروشند، من فکر میکنم که یک سرمایه دار عراقی به اشرف رفته و مقداری از این اموال را دیده است. این کماکان یک موضوع بحث و اختلاف نظر بین ساکنان و مقامات عراقی است که چه چیزی قابل جابجایی است، چه چیزی اموال شخصی محسوب میشود، آیا لامپهای که در روشنایی خیابان استفاده میشود اموال شخصی است؟ ژنراتورها چطور؟ ماشینها چطور؟ این موضوعات بطور مکرر مطرح میشود. سازمان ملل متحد با پشتیبانی ما سعی کرده است که برای حل و فصل و جابجایی اموال ضروری میانجیگری کند، کمی پیشرفت حاصل کرده اند، زمینه هایی هستند که پیشرفتهای بیشتری باید حاصل شود. شما کاملاً درست میگویید، این یکی از موضوعات سخت برای مذاکره است، با هر ستونی و در هر ستونی.
پیشرفتهایی حاصل شده ولی باید بیشتر روی این موضوع کار شود.

دیوید ریورا
عضو کمیته خارجی
با تشکر از آقای رئیس.

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
 ما یک نفر دیگر داریم که به ما ملحق شده است، یک عضو دیگر زیر کمیته و من بعنوان یک عضو کنگره به او احترام میگذارم، من 5 دقیقه وقت به خانم شیلا جکسون لی میدهم.

شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
 آقای رئیس من از محبت شما متشکرم که به من اجازه دادید در بحث وارد شوم و با تشکر از کار خوب شما بر سر این موضوع.
قطعاً این یک مسافرت بسیار طولانی بوده است. در آمریکا در بعضی مواقع و موضوعات بسیار استثنایی هستند مواردی که روی آن توافق دو حزبی وجود دارد مانند اتحاد و نگرانی که توسط این کمیته ابراز شده است.
آقای سفیر فرید اجازه بدهید از شما به خاطر خدماتتان تشکر کنم، ما در گذشته تلفنی با هم صحبت کرده ایم و امیدوارم شما درک کنید که من شنیده ام که اعضا کمی شما را سؤال پیچ کرده اند، نمی خواهم سؤال پیچ کردن آنها را مورد ستایش قرار بدهم، من فرض می کنم که شما می‌فهمید چقدر سرخوردگی بر سر اینکه دراین نقطه هستیم وجود دارد. من میخواهم ابتدا شروع کنم، حال هر جور که ما این را تعیین کردیم به صورت افواهی یا روشهای دیگر، آیا ما بعنوان دولت ایالات متحده میتوانیم تصدیق کنیم که ساکنان اشرف و یا کسانی که جابجا شده اند و در لیبرتی هستند خلع سلاح شده اند یا بدون سلاح هستند؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
همانطور که گفتم من باید بطور استثنایی مراقب باشم و محتاط باشم چون برخی از این موضوعات، موضوعات تحت بررسی قضایی هستند.
این واقعیت دارد که به عنوان ثبت در تاریخ در زمانی که ایالات متحده در عراق نیرو داشت، قضاوت ما این بود که کمپ به میزان زیادی خلع سلاح شد و هیچ سلاح سنگینی وجود نداشت. این چند سال پیش اتفاق افتاد. باید بگویم که این موضوع به ناگهان رو آمد و سه هفته پیش در لیست موضوعاتی که من باید نگران آن باشم نبود. آنچه در لیست موضوعات مورد نگرانی من بود اتمام انتقال ستونها از اشرف به لیبرتی در سلامت بود به نحوی که اشرف میتوانست بسته شود و تا حد بسیار زیادی در ذهن سفارت آمریکا در عراق، ملل متحد و وزارت خارجه بطور کلی مسأله عبارت است از پیداکردن راههایی برای خارج کردن نفرات کمپ لیبرتی از عراق در سلامت و امنیت و این نقطه یی است که ما میخواهم عمده تلاشهایمان را به آن معطوف کنیم. ما تا اینجا آمده ایم، هنوز به مقصد نرسیده ایم و نیاز داریم این پروسه را تکمیل کنیم و این کار زیادی خواهد برد. من مخالف هر آن چیزی هستم که ما را به عقب ببرد و موافق هر آنچیزی هستم که ما را به جلو ببرد.

شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
 من میتوانم کاملاً موافق این باشم، بنابراین بگذارید اینکار را بکنم بدون اینکه شما را در مشکل قرار بدهم. من فکر میکنم این بسیار مهم است که روشن کنیم تصویری را که اکنون روی آنتنها و به محلهایی فراتر از این اتاق رفته است، چرا که آن کار خوبی که شما دارید سعی میکنید انجام بدهید، آن کار خوبی که نمایندگان سعی کرده اند ترغیب به آن کنند، برخی از منطقه دیدار کرده اند هیچکس نباید اکنون توسط فضای اینترنتی آلوده شود یا زیرآب زده شود به این معنی که چیزهایی روی انبوه آنتنها برود و انبوه شنیده شود و انبوه فهمیده شود و کار را بسیار مشکل سازد. بنابراین اجازه بدهید به سؤالاتم ادامه بدهم.
من دارم یک درخواست رسمی میکنم که به ثبت برسد تا این موضوع روشن شود. اگر شما میتوانید امروز اینرا روشن کنید و یا هر زمان که متدهایی باید بکار گرفت زیرا ما نیاز داریم که این روشن شود و من اینرا میگویم چرا که ما میدانیم نفرات باقیمانده در کمپ اشرف خانواده یا نوجوان هستند اما صرفاً بدلیل ماهیت انسانی موضوع من میدانم افرادی هم هستند که بیمار هستند و وضعشان بخوبی بقیه نیست و نیاز دارند که بصورتی منظم از وضعیت کنونی خارج شوند. اگر من از دست داده ام از همکارانم عذرخواهی میکنم اما آیا شما لیستی از افرادی که رفته اند بلحاظ سن و سال، وضعیت جسمی و امثال آن دارید؟ آیا ما چنین چیزی داریم؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
ما یک پرونده تخمینی از ساکنان داریم، اگر کودکی وجود داشته باشد تعدادشان بسیار کم است.
ما یک پرونده داریم، افرادی هستند که ناتوان هستند و نیاز به مراقبت ویژه دارند و این یک نگرانی مشروع بوده است که باید از آنها پشتیبانی لازم بشود و نیازهایشان تأمین شود. در مورد افراد در کمپ حریه هر چه مصاحبه ها جلوتر میرود ما داریم بیشتر با آنها آشنا میشویم. من قبلاً گفته ام و در کنفرانس مارس در ژنو هم گفتم و اعلام کردم که آمریکا ارجاع نفرات از سوی کمیساریا را دریافت خواهد کرد و فرد به فرد بررسی خواهد کرد. ما باید پا پیش بگذاریم و سهم خود را ادا کنیم که نشان بدهیم که ما مثل همیشه بخشی از راه حل هستیم و نفرات را فقط از اشرف به حریه نمیبریم بلکه به خارج منتقل میکنیم و باید رهبری مان را نشان بدهیم و من باید رک بگویم که حمایت کنگره در این رابطه اهمیت دارد و من از شما به خاطر آن ممنونم، بواقع ممنونم و از رئیس جلسه بخاطر حمایتش ممنونم.

شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
اجازه بدهید نتیجه گیری کنم و جمع بزنم اگر بتوانم جمع بزنم. مجدداً شاید من جواب شما را از درست نگرفته باشم اما من معتقدم که ما میخواهیم کار درست را بکنیم. بنظر میرسد مدت زمان بسیار زیادی است که ما در مورد سلامتی و امنیت کمپ اشرف صحبت کرده ایم. من در این کمیته خدمت کرده ام، برای مدتی خدمت کرده ام، قطعنامه در زمان ریاست من بود و افتخار این را داشتم که بتوانم این کار را بکنم. همچنین در وزارت امنیت داخلی خدمت کرده ام. این موضوع برای مدت بسیار طولانی موضوع دعوا بوده است. آیا میتوانید امروز به ما زمانی بدهید که چه موقع شما تمام خواهید کرد یا پایانی وجود خواهد داشت برای خروج این افراد از کمپ اشرف به کمپ حریه و بعد پروسه جابجایی آنها؟ ما دنبال چه هستیم؟ من با این نکته تمام میکنم که ته این تونل یک نور میبینم. من میدانم که شما بسیار حساس هستید. من خودم وکیل یک پرونده درحال رسیدگی هستم. اجازه بدهید بطور علنی بگویم که من میخواهم هر تحقیقی انجام شود. ما ایران و سرکوب مردم ایران را جلو چشمانمان داریم، جهان اینرا جلو چشمانش دارد. این افراد ایرانی هستند، با اینحال سازمان مجاهدین خلق ایران به عنوان اپوزیسیون موجود و در حال مقاومت باقی مانده است اما نمیدانم آیا کسی امروز میتواند سندی بیاورد که امروز آنها تروریست هستند؟
فارغ از هر پروسه یی که ما طی کنیم در شرایط بسا بهتری قرار خواهیم داشت اگر که ما با تضمین در مورد آنها تحقیق کنیم و آنها را از لیست خارج کنیم، این کمک خواهد کرد به هر صورتی که ما همه داریم کار میکنیم. اینرا میخواستم خاطرنشان کنم، شما در اظهار نظر مردد هستید اما اجازه بدهید که من یک زمانبندی مشخص بگیرم برای خارج کردن این نفرات یا انتقال آنها.

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
من نمیتوانم یک زمانبندی دقیق به شما بدهم چرا که حرکت ستونها تحت کنترل ما نیست، اما بگذارید تا جایی که میتوانم به سؤالتان پاسخ بدهم. ستونها حدود 400 نفر یا کمی کمتر از 400 نفر در هر ستون بوده اند. ما پنج ستون داشته ایم برای 2000 نفر و اولین ستون در فوریه شروع به حرکت کرد، یعنی 5 ستون طی 4 ماه.
نمیدانم، با در نظر گرفتن اینکه بین 3200 تا 3400 نفر در کمپ اشرف هستند معنی آن این است که سه و نیم ستون دیگر داریم. رهبران کمپ اشرف یکبار پیشنهاد کردند که ستونها میتواند تعدادش کمی بیشتر باشد که سریعتر خارج شوند، در یک نقطه آنها این پیشنهاد را مطرح کردند، اما بگذارید بگوییم سه ستون دیگر. اینکه با چه سرعتی حرکت کنند بستگی دارد به پارامترهای بسیاری که خارج از کنترل ماست. اما اگر حساب سرانگشتی کنیم، 5 ستون طی 4 ماه و سه ستون هم باقیمانده، آنجا حساب شما هم مثل مال من خواهد بود. بعد حداقل این قابل دانستن است، ما میتوانیم یک زمانبندی حساب شده داشته باشیم. آنچه که کمتر قابل دانستن است موضوع استقرار درکشورهای ثالث است و این مهم است که این پروسه آغاز شود. نفرات در کمپ لیبرتی، در کمپ حریه باید ببینند که راه برون رفتی وجود دارد، راه برون رفتی از کمپ حریه در امنیت و سلامتی.
تعداد کمی رفته اند اما اینها فقط چند نفر بوده اند و ما نیاز داریم ببینیم که این پروسه در حال حرکت رو به جلو است. دفتر من و وزارت خارجه تلاشهایش را معطوف به این موضوع کرده برای کار با ملل متحد، کمیساریای عالی پناهندگان و سایر دولتهای علاقمند. این اولویت ما خواهد بود و باید باشد.
شما خانم به خوبی گفتید نوری در انتهای تونل، یک کلیشه قدیمی اما به این میخورد. اما ما قرار نیست به آن نقطه برسیم. مینیمم باید همین میزان کار که تا کنون کرده ایم انجام بدهیم تا به یک نتیجه خوب برسیم. ما برای انجام این کار آمادگی داریم و امید من این است که همه تا جایی که میتوانند چشم براه آن و در پی یافتن راه حل برای حرکت به پیش خواهند بود.
شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
 آقای رئیس من بسیار متشکرم از محبت شما و فقط به شما میگویم همانطور که از این کمیته میخواهم که هر آنچه که ما بتوانیم انجام بدهیم، آن نفراتی از ما که شما حرمت گذاشته و به ما وقت اختصاص دادید که بتوانیم به جنبش خروج سازمان مجاهدین از لیست بپیوندیم، من فکر میکنم این کمک بزرگی خواهد کرد به باز استقرار نفراتی که اکنون در کمپ اشرف هستند. من الان به سفیر فرید گوش کردم و به او اعتماد میکنم و میخواهم به دولت اعتراض کنم که هنوز در حال جنگ برای انتقال این افراد باقیمانده است. اما اگر هرگونه مانعی از سوی عراق وجود دارد که جلو حرکت سریع ستونها را در کمتر از 4 ماه میگیرد بگذارید دربیاوریم که آن مانع چیست و اگر چنین مانعی وجود دارد اکنون در حرکت به سمت گام بعدی در خروج مجاهدین از لیست بدلایلی من امیدوارم که بتوانیم با هم بصورت دو حزبی کار کنیم تا از جانب کنگره کمکی بکنیم و اینرا همین الان به پیش ببریم.

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
خیلی متشکرم خانم جکسون لی. ما از شما بخاطر درگیر بودن در این موضوع خیلی تشکر میکنیم. چند نکته از طرف رئیس یعنی خودم، خوب، در این مورد چطور آقای سفیر؟ شما در نشستی بودید در ژنو در کمیساریا در ماه مارس که تجمعی بود از کشورهایی که معمولاً پذیرای پناهندگان هستند، در شهادتی که دادید شما اشاره کردید به پذیرفتن بعضی از اعضای مجاهدین در ایالات متحده بعنوان نمایشی از رهبری که فکر می کنم این چیزی بود که شما گفتید: نمایش رهبری، که صحیح است. فکر می کنم شما این موضوع را در ژنو در رابطه با آن دسته از اعضای مجاهدین که در ایالات متحده خویشاوندانی دارند مطرح کردید تحت عنوان پروسه انسانی. شما در ژنو چه عکس العملی در قبال این درخواست ایالات متحده، ازدیگران دریافت کردید؟

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
فکر می کنم عکس العمل خوبی بود، کمیساریا از اینکه ایالات متحده اعلام آمادگی کرد که ما سهم خودمان را انجام بدهیم استقبال کرد. سایر دولتها اشتیاق خودشان را برای اینکه حداقل بررسی کنند که کسانی را ببرند ابراز کردند. به من گفته شده که یکسال پیش اشتیاق خیلی کمتری وجود داشت. بنابر این فکر می کنم بسیاری از دولتها به این موضوع توجه کرده اند و مجدداً توجه کرده اند و تصمیم گرفته اند که به جلو بروند. من کماکان فکر می کنم رهبری ایالات متحده نیازخواهد بود. دولت دارد آماده سازی می کند که به مواردی که کمیساریا ارجاع می دهد نگاه کند. بگذارید بگویم بر مبنای داخلی نمایندگیها و نه فقط وزارت خارجه بلکه وزارت دادگستری، اف.بی.آی و وزارت امنیت داخلی این مسأله را بررسی می کنند.

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
 در مورد اینکه کنگره برای تسهیل این چکار می تواند بکند چه می گویید؟ البته جدای از اینکه از شما سؤالات نیشدار بکنند؟!

سفیر دن فرید
مشاور ویژه وزیر خارجه آمریکا دربارة اشرف
 باور کنید من از اینکه به دلایل موجه و مثبت از من سؤالات نیشدار بشود استقبال می کنم. درصلاحیت من نیست که پیشنهاد بدهم کنگره چکار باید بکند ولی حمایت عمومی از کلیت پروسه یعنی اینکه ایالات متحده موارد ارجاع شده از جانب کمیساریا را متناسب با قوانین جاری بتواند بررسی کند که هدف ما هم همین است. فکر می کنم هر نشانه ای از حمایت دو حزبی از طرف کنگره برای این مسیر عمل فوق العاده تشویق کننده خواهد بود نه فقط برای ما که به این امر نیاز داریم، بلکه واقعیت این است که برای دولتهای دیگر هم که به ما نگاه می کنند، مهم است که ببینند در سال انتخابات قوه مجریه و کنگره بر یک مبنای دو حزبی مصمم به انجام کار درست هستند و به جلو حرکت می کنند. من اطمینان دارم که این یک علامت و خوشآمدگویی قوی خواهد بود که به باز شدن راه کمک می کند و به ما اجازه خواهد داد به جلو حرکت کنیم.

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
طبعاً من با این برآورد موافقم که هر وقت کنگره ایالات متحده و دولت و جمهوریخواهان و دموکراتها با هم کار کنند قویترین نیرو در دنیا هستند.
 طبعاً من نکته ای را که خانم جکسون لی و همچنین سایر اعضای کمیته عنوان کردند که شما نمی توانید واقعاً به هر دلیل کاملاً متمرکز باشید، درک می کنم.
 ولی همه ما معتقدیم که خارج کردن مجاهدین از لیست، راه حلی را که همه ما داریم درمورد آن صحبت می کنیم، تسهیل خواهد کرد و تأثیرات باورنکردنی نیز در آنسوی اقیانوسها خواهد داشت.
اجازه بدهید این نکته را هم بگویم که این موضوع بارها مطرح شده است و توجه داریم که شما هم با محدودیتهایی مواجه هستی، اما اعتقاد من این است که شما را بخاطر این محکوم نمی‌کنم، شما سرباز خوبی هستی، یک مشکل گشا هستی که می خواهی کمک کنی تا کشور ما از فضیحتی که ایجاد شده خارج شود و من این را درک می کنم.
 ولی فکر می کنم وزارت خارجة ما زیاده از حد نسبت به احساسات رژیمهای جنایتکار حاکم در عراق و ایران، حساسیت دارد.
من میگویم جنایتکار، به خاطر اینکه در عراق وقتی که من و همراهانم موضوع کمپ اشرف را مطرح کردیم می خواستند ما را بیرون بیندازند. چونکه جنایتهای صورت گرفته در کمپ اشرف را با مالکی مطرح کردیم که او نمیخواست چیزی در این رابطه بشنود. من فکر میکنم نادیده گرفتن کشتار انسانهای بیگناه اوضاع را با رژیمهایی مانند حکومتهای ایران و عراق بهتر نخواهد کرد. من درک میکنم که آنها هنوز در آنجا در قدرت هستند و هزاران نفر دیگر هم هستند که ما باید نگرانشان باشیم، هزارن نفر در کمپ اشرف، اگر احساسات این حکومتها را جریحه‌دار کنیم میروند و آن هزاران نفر را هم کشتار میکنند.
دن، من میدانم که داری تلاش میکنی جان انسانها را نجات بدهی، ولی من فکر میکنم کسانی که دست در چنین کارهایی دارند چندان احترامی برای شما قائل نمیشوند وقتی که زیادی به احساسات آنها بها بدهید.
وقتی که داریم درباره خانم لی (شیلا جکسون لی) صحبت میکنیم، به نظرم یک معامله شرم آوری در یک نقطه‌یی در این دولت شده است، در دولت قبلی بوده؟ یاکی بوده؟ یک زمانی، یک معامله شرم آوری در نقطه‌یی با رژیم ملاهای حاکم بر ایران صورت گرفته که ما از مخالفان این رژیم حمایت نخواهیم کرد.
من فکر میکنم که این امر بخوبی خودش را نشان داد، در مقطعی که تظاهراتی مانند بهار عرب داشت در تهران صورت میگرفت و دولت ما به طور قابل توجهی ساکت بود و حمایتی از آن تظاهرکنندگانی که در خیابانهای تهران علیه دیکتاتوری ملاها اعتراض میکردند نکرد.
 و فکر میکنم این نشان میدهد که نوعی تعامل با ملاها بود و الان نیز بخشی از آن تعامل میتواند این باشد که ما از مجاهدین که ملاها آنها را به نماد اپوزیسیون در برابر دیکتاتوری خود میدانند، به هیچ نحوی حمایت نخواهیم کرد.
 اگر واقعاً چنین معامله‌یی صورت گرفته و آدمهایی دارند تلاش میکنند آنرا در حین نجات جان این مجاهدین به اجرا بگذارند، باید گفت که از ابتدا یک معامله شرم‌آور بوده است.
و من میدانم چقدر سخت خواهد بود که بخواهید جان این افراد را حفظ کنید و همزمان به آن معامله هم پایبند باشید. در حالیکه ملاها به مجاهدین بعنوان مخالفان رژیمشان نگاه میکنند.
تفاوت بین جنگجوی آزادی و تروریست چیست؟ البته که فرق است بین جنگجوی آزادی و یک تروریست.
جنگجوی آزادی میخواهد آزادی و دموکراسی را برقرار کند و با نیروهای دشمن میجنگد، ولی تروریست انسانهای بیگناه را به منظور ایجاد رعب و وحشت در جامعه و برای مرعوب کردن و تسلیم کردن جامعه، می کشد.
قبل از اینکه تمام کنم، این را بگویم که از این استماع اینطور میفهمم که ساکنان اشرف که هنوز آنجا هستند میگویند که نمیخواهند آنجا را ترک کنند مگر آنکه یک بازرسی از اشرف صورت بگیرد که نشان بدهد هیچ سلاحی در اشرف نیست.
حالا سؤال این است که چرا اصلاً کسی که در چنین وضعیتی است چنین خواسته‌یی را مطرح میکند؟ من فکر می کنم که این کاملاً منطقی است.
شما میتوانید مرا تصحیح کنید اگر اشتباه بکنم، ولی ما با وضعیتی مواجهیم که اولاً اگر ساکنان اشرف آنجا را ترک کنند باید به این فکر کنند که چه کسی میخواهد تأیید کند که سلاحی نیست؟ این عراقیها خواهند بود و یا رژیم ایران؟ که اینرا تأیید باید بکنند که البته حرف آنها غیرقابل قبول است و من هیچ چیزی که آنها به شما بگویند را باور نمیکنم. آنها عملاً سلاح در آنجا جاسازی میکنند.
 موضوع دیگر این است که ساکنان کمپ اشرف بخوبی یادشان هست که دولت ما توافق کرده بود از آنها حفاظت کند و بخوبی یادشان هست که بلافاصله قبل از یک حمله جنایتکارانه توسط نیروهای عراقی که در آن انسانهای بیگناهی قتل‌عام شدند، بیش از 35 نفر کشته شدند و 300 نفر مجروح شدند، از نیروهای ما خواسته شد منطقه را ترک کنند وعقب نشینی کنند.
 این ممکن است اعتماد کردن آنها به ما را که درست کارخواهیم کرد مشکل کند و شاید به همین دلیل است که میخواهند مطمئن شوند که این موضوع نبودن سلاح تا موقعی که هنوز امکان تأیید کردنش را دارند مورد تأیید قرار گیرد.
در ضمن این زیرکمیته اجازه نیافته که آن حادثه را مورد تحقیق قراردهد، این کمیته نظارت و تحقیقات است ولی به ما حق تحقیقات درباره کشتار انسانهایی که تحت حفاظت نیروهایی آمریکایی بودند داده نشده است.
و همینطور چیزهای دیگر در مورد لیست گذاری سازمان مجاهدین هست که باید تحقیق شود.
بنابراین، مطمئن هستم که هیچکدام از این تصمیمات، تصمیمات شما در سالهای گذشته نبوده است. شما در وسط این قضیه انداخته شدی و در وضعیتی قرار گرفتی که باید در این استماع جوابگو باشی، با این نوع جوابهایی که شما امروز به ما دادی، من برایت شانس آرزو میکنم. برایت آرزوی موفقیت میکنم.
 من امیدوارم که بتوانیم این ساکنان را از آنجا خارج کنیم و آنها را به کمپ لیبرتی برسانیم و بعد هم آنها را به کشورهای ثالث در نقاط دیگر جهان برسانیم.
با تمام چیزهایی که الان گفتم من میدانم که تو چه کار سختی داری و ما با تو کار خواهیم کرد، ولی ما دولتمان، یعنی این دولت را زیر ذره بین قرار خواهیم داد تا ببینم در تصممیاتی که میگیرند، مثل تصمیمی که داریم درمورد آن صحبت میکنیم ما را به چه سمتی میبرند و با چه وضعیتی مواجه هستیم.

شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
 آقا رئیس…

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
بله من اجازه میدهم که توضحیت را بدهی

شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
من میدانم که شما از ته قلب میخواهید با این دولت کار کنید و سعی میکنید که کاری را پیش ببرید. اگر بتوانم توافق همگانی را بگیرم، اجازه بدهید که این مسأله را روشن کنم، واضح است که من یک سند محرمانه را نمی خوانم، بلکه فکر میکنم مطلبی است که شما روزانه میخوانید و این وال استریت جورنال است به تاریخ 14 مه 2012. «گروه تبعیدی ایرانی در آمریکا تولدی دوباره پیدا می کند» وزارت خارجه در حال خارج کردن مجاهدین از لیست ممنوعه است، با این ریسک که رژیم ایران را عصبانی کند. و اگر ممکن است خیلی سریع بگویم که فقط این یک صفحه را به پرونده اضافه کنم با توافق همگانی «همانطور که دولت اوباما به سمت خارج کردن اپوزیسیون ایران از لیست وزارت خارجه حرکت میکند، مقامات در یک عملی که میتواند هر چه بیشتر روابط واشینگتن و رژیم تهران را مسموم کند در زمانیکه تلاشهای جدید دیپلوماتیک سعی بر کنترل برنامه اتمی رژیم ایران دارد» تقاضا میکنم که با توافق همگانی این در پرونده ثبت شود و امیدوارم که این در نهایت تصویب شود که این از وال استریت جورنال است.

دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
با هیچ مخالفتی تصویب میشود و با این گفته من به همکارم میگویم که او اینجا نبود وقتی گفته شد که تا یک دقیقه دیگر این استماع تمام میشود ولی ما یک استماع دیگر از ژنرال دیوید فیلیپس خواهیم داشت که مسئولیت نظارت بر امنیت در کمپ اشرف را برعهده داشت و ما را در مورد آنچه که میداند توجیه میکند. بنابراین، از شما آقای سفیر تشکر میکنم و اعلام می کنیم که این استماع تمام میشود.
من از ژنرال فیلیپس میخواهم که ما را توجیه کند

شهادت ژنرال  فیلیپس

ژنرال دیوید فیلیپس
فرمانده ارشد نیروهای حفاظت اشرف 2003 ـ 2005
با تشکر از شما آقای رئیس!
مجاهدین خلق توسط وزارت خارجه آمریکا لیست گذاری شده اند. این گروه کاملا سازمانیافته و به خوبی آموزش دیده بود و بطور استثنایی مسلح و تجهیز شده بود. مجاهدین خلق از 12 مرکز استقرار دیگر در سراسر عراق در یک مکان کویری بنام کمپ اشرف در استان دیالی شمال بغداد سرجمع شده بودند. مجاهدین خلق تمامی جنگ افزارهای نظامی خود را تحویل دادند. این جنگ افزارها شامل تانک، نفربر، ادوات توپخانه و آتشباری، سلاح سبک و میلیونها مهمات بودند.
دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
چگونه میتوانید به ما بگویید که آنها تمامی تسلیحاتشان را تحویل داده اند؟
آقای رئیس!
من در آنجا در تمام این دورة زمانی، به عنوان فرمانده تیپ مستقر بودم و تحویلدهی این تجهیزات را تحت نظارت داشتم و متعاقبا میزان زیادی از این تجهیزات را ما برای مسلح کردن پلیس جدید و ارتش جدید عراق استفاده کردیم.
دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
چه چیزی در مقابل به آنها دادیم؟ آیا به توافقی با آنها رسیدیم که اگر سلاح شان را تحویل دهند، سپس امنیت شان را تأمین خواهیم کرد؟
ژنرال:
آن زمان، ژنرال اودیرنو، فرمانده لشکر چهارم پیاده نظام بود که در ماه ژوئن این مذاکرات را انجام داد و پیش از شروع ماموریت من در آنجا بود، و این آن چیزی است که من اطلاع دارم.
دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
 متوجه شدم،
با تشکر آقای رئیس!
جمعیت مجاهدین خلق حدودا شامل 1000 زن و تقریبا 2500 مرد بود که بخش اصلی آنان از ایران آمده بودند. ولی ما چندان این را نمی شنویم که بسیاری از آنها دارای شهروندی از سایر کشورها هستند
در پاییز سال 2003، عملیاتی که به عنوان فاز 1 گفته میشد، شروع شد که تک تک اعضای مجاهدین خلق باید بصورت بیومتریک تعیین هویت می شدند. مجاهدین خلق در این باره بسیار همکاری کردند و حتی از اتوبوس های خود استفاده کردند تا از این عملیات پشتیبانی کنند. فاز 1 در سیزدهم ژانویه 2004 به پایان رسید و صد در صد اعضای مجاهدین خلق به شیوه بیومتریک تعیین هویت شدند.
عملیات فاز 2 در تاریخ دوم مارس شروع شد و تا 4 می ادامه پیدا کرد که شامل مصاحبه های فردی در جزئیات با تک تک اعضای مجاهدین خلق بود. این مصاحبه ها در بیرون کمپ اشرف به سمت شمال، انجام شد. اضافه بر ارتش آمریکا چندین آژانس ایالات متحده از جمله اف بی آی (پلیس تحقیقات فدرال) و آژانسهای اطلاعاتی ما در گیر این مصاحبه ها بودند. در خلال فاز 2، از تک تک اعضای مجاهدین خلق بصورت فردی، بیرون کمپ اشرف، به طور خصوصی، سوال شد آیا خواهان این فرصت هستند که از سازمان خارج شوند؟ چند نفری این کار را کردند و اغلب خارج نشدند. پرونده ها براساس این مصاحبه ها برای تک تک اعضای مجاهدین خلق تشکیل شدند. این پرونده ها سپس توسط هیأت بازبینی مجاهدین خلق مورد استفاده قرار گرفت که در تاریخ 10 می 2004 شروع و تا 4 ژوئن 2004 ادامه یافت. پرونده های مجاهدین مورد بازبینی قرار گرفت و به عنوان موقعیت آنان شکل حقوقی به خود گرفت. هیئت بازبینی هیچ تروریست تحت تعقیبی پیدا نکرد. هیچ جنایتکار شناخته شده یی در میان 3400 عضو باقیمانده مجاهدین خلق نبود. تعداد انگشت شماری حتی برای بازداشت بعدی مورد نظر قرار گرفتند. سایر آژانسهای دولتی در آن مرحله، آنجا را ترک کردند و مأموریت را به ارتش آمریکا به طور مشخص به گردان 336 رزمی پلیس نظامی تحت تحت فرماندهی تیپ هشتاد و نهم که از پنسیلوانیا آمده بود واگذار کردند. آنها گارد حفاظتی و موارد بازداشتی و نیروی اجرای قانون بودند. این ماموریت به واحدهای ام.پی در زمان خروج نیروهای آمریکایی از اشرف در سال 2009 منتقل شد.
در تمام عملیات مرحله ای که برای مصاحبه های تعیین هویت و بازداشت اعضای مجاهدین خلق صورت گرفت، ما به دنبال پیدا کردن تسلیحات و مهمات پنهان شده، گروگان، و هرگونه علامتی از اعمال شکنجه گشتیم و جستجو کردیم. تدابیر محافظتی برای نیروهای آمریکایی که در اشرف تخلیه شده بودند، وجود داشتند. این سربازان مسئول محصور ساختن نامحدود اعضای مجاهدین خلق در محدوده حصارکشیده شدة کمپ اشرف بودند. ما با هم زندگی کردیم.
دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
ژنرال! شما گواهی میدهید که در خلال این مدت زمانی، نیروهای آمریکایی تحت فرماندهی شما، پلیس نظامی، داخل محدوده کمپ اشرف گشت زنی داشته اند و از محل هایی بازدید میکرده اند تا اطمینان حاصل کنند که هیچگونه سلاحی نیست و مطمئن شوند هیچ جرم و جنایتی یا فعالیتهای تروریستی در جریان نباشد، آیا این صحیح است؟
ژنرال دیوید فیلیپس
فرمانده ارشد نیروهای حفاظت اشرف 2003 ـ 2005
کاملا صحیح است آقای رئیس!
من شخصا دستور دادم که در محدوده 36 کیلومتر مربعی کمپ اشرف بطور مستمر گشت برقرار باشد و برای یافتن هرگونه خلافی جستجو کردیم. من شخصا بسیاری از بازرسی ها را طی مدت یکسال مدیریت کردم. نیروهای من بطور مستمر عملیات بازرسی و هجوم به مکانهایی را به اجرا گذاشتند تا هرگونه سلاح پنهان شده، مواد انفجاری یا سایر تجهیزات نظامی پیدا کنند. جستجوهای ما عمقی و کامل بود و هیچگاه اقلام ممنوعه ای را کشف نکردیم. نه سلاح تهاجمی نه تدافعی، یا مهمات پیدا نکردیم.
شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
 ممکن است آقای رئیس سوالی بکنم؟
طی مدتی که به دنبال سلاح می گشتید، آیا هیچگونه فعالیت تروریستی در کمپ پیدا کردید و یا اثری از آن مشاهده کردید؟ و یا نوعی طراحی برای آن یا هرگونه تلاشی که ممکن است به عنوان فعالیتهای تروریستی در نظر گرفته شوند؟
ژنرال دیوید فیلیپس
فرمانده ارشد نیروهای حفاظت اشرف 2003 ـ 2005
خانم!
پاسخ شما صریحاً، نه است.
اما وقتی که من برای اولین بار به اشرف رسیدم، ماموریت من بازداشت یک سازمان خارجی تروریستی بود. و این کاری بود که من در آنجا با به خرج دادن میزان زیادی عداوت و دشمنی برای چندین ماه انجام دادم تا زمانیکه این فرصت را پیدا کردم تا رابطه برقرار کنم و تحقیقات و بازرسی را انجام دهم و کارهای بسا بیشتر از این انجام میگرفت تا اینکه یک کار ساده باشد.
شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
 منظور شما از کار ساده این است که به آنها برچسب تروریستی زده شود؟
ژنرال دیوید فیلیپس
فرمانده ارشد نیروهای حفاظت اشرف 2003 ـ 2005
بله، برچسب زدن به آنها به عنوان تروریست. تحقیقات ما به هیچ عمل تروریستی که این افراد مرتکب شده باشند، دست نیافت. یک هیأتی از افسران به این نتیجه رسیدند هیچکس در بین مجاهدین نبود که تحت تعقیب باشد یا فعالیت تروریستی داشته باشد، بلکه به چیزی که رسیدیم این بود که آنها اعضای سازمانی هستند که به عنوان سازمان تروریستی نامگذاری شده بود.
شیلا جکسون لی
عضو ارشد کمیته قضایی و کمیته امنیت داخلی
من تاریخی که او آنجا بود را متوجه نشدم، چه تاریخی در آنجا بودید؟
ژنرال دیوید فیلیپس
فرمانده ارشد نیروهای حفاظت اشرف 2003 ـ 2005
من ابتدا در پاییز سال 2003 وارد اشرف شدم و ژانویه 2005 آنجا را ترک کردم.
دینا روهرا باکر
رئیس کمیته تحقیقات و نظارت بر اعمال دولت
شما میتوانید ادامه دهید، ژنرال!
ژنرال دیوید فیلیپس
فرمانده ارشد نیروهای حفاظت اشرف 2003 ـ 2005
متشکرم آقای رئیس!
مجاهدین خلق امکان دسترسی آزادانه به تمامی مکانهای کمپ اشرف را فراهم کردند. من هیچگاه با هیچ مانعی برای وارد شدن به هر مکانی در هر زمانی مواجه نشدم. نه تنها خودم بلکه سربازانم هم به همین صورت. اگر به ما اجازه دسترسی داده نمیشد، من از زور استفاده میکردم. خوشبختانه به غیر از ناراحتی برخی از اعضای مجاهدین خلق که به خاطر بازرسیهای بدون اطلاع ما و در وسط شب ایجاد میشد، آنها بسیار کمک کننده بودند. من تقریبا تک تک 247 ساختمان و بنا را در کمپ اشرف بازدید کردم. از 30 انبار 100 سنگر بزرگ و یک سنگر کوچک بازدید کردم. ما از تکنولوژیهای بالا و موارد سنتی موجود در صحنه، برای بازرسیها استفاده کردیم. ما تعدادی کارد سنگری در داخل کمدهای اعضای زن مجاهدین خلق پیدا کردیم و من اجازه دادم که آنها را نگه دارند.
ما همچنین از گروه تحقیقات عراق برای تجزیه و تحلیلهای فنی در مورد برخی از اقلامی که پیدا کرده بودیم، استفاده کردیم. همچنین تیم شناسایی انفجاری را برای پاک کردن هزاران مهمات خوشه ای که طی مدت بمبارانهای ابتدای جنگ در همه جا پراکنده شده بود، به کار گرفتیم.
ما همچنین 100 سنگر و 30 انبار را از تجهیزات نظامی و مهمات تخلیه کردیم ولی هرگز سلاح یا مهمات پنهان شده ای پیدا نکردیم. و به عنوان یادآوری، من سخت تلاش کردم تا برای کشته شدن یا مجروح شدن سربازانی که به اشرف و محدوده اطراف آن می آمدند یا از آن بیرون میرفتند دلیلی داشته باشم. نیروهای من هرگز تسلیحات یا مهمات مخفی شده ای پیدا نکردند. بنابراین، اگر سوال شود که آیا من احساس میکنم که ما کمپ اشرف و محدوده اطراف آنرا به طور کامل گشته ایم؟ جواب بله است. ما به طور کامل آنرا گشته بودیم. جان سربازان ما و خودم من به آن بستگی داشت.
بسیار متشکرم آقای رئیس