ایران مدتها قبل در مورد سلاحهای هسته ای تصمیم گرفته است

گزارش : امانوئل اتولنگی در مجله تفسیر
21 مه 2012
مایکل روبین به اظهارات مهمی، اخیرا و در گذشته اشاره کرده، که مقامات ارشد ایران در مورد برنامه هسته ای ایران و جاه طلبی های آن گفته اند. به این لیست مهم، من موارد زیر را هم اضافه می کنم:  سید حسین موسویان، مذاکره کننده هسته ای سابق ایران تحت رئیس جمهور محمد خاتمی، در یک مقاله اخیر بوستون گلوب نظر فاش کرد که ایران در سال 2002 به "ظرفیت نقطه عطف" رسیده بود. موسویان گفت: «دیر شده است که از ایران بخواهیم فعالیت های غنی سازی را تعلیق کند؛ (ایران) تسلط به فناوری غنی سازی پیدا کرد و در سال 2002 به نقطه عطف رسیده است و همچنان به بهبود قابلیت های غنی سازی اورانیوم خود ادامه می دهد».
فراتر از این اظهارات، یک کوه از شواهد در حمایت از این دیدگاه که ایران مدتها پیش تصمیم به ساخت سلاح های هسته ای گرفت وجود دارد.
گزارشات اطلاعاتی آمریکا و اکثر رهبران غربی اصرار دارند که رهبران ایران هنوز تصمیم به دنبال کردن سلاح های هسته ای نگرفته اند.
با توجه به اسنادی که گروه اپوزیسیون مجاهدین خلق  به تازگی به مطبوعات غربی به بیرون درز داده و برای اولین بار در روزنامه آلمانی دای ولت منتشر شد اینطور نیست.
به گفته سازمان مجاهدین خلق، رهبری مذهبی ایران همچنان بطور خستگی ناپذیر دنبال یک زرادخانه هسته ای است – تنها چیز نا اندیشیده "زمان" آن است نه "اگر".


ایران مدتها پیش بر روی سلاح های هسته ای تصمیم گرفته است

مدارک به بیرون درز داده شده این باور به طور گسترده پذیرفته شده که ایران تمام فعالیت های تسلیحاتی را در سال 2003 به حال تعلیق درآورد به چالش می طلبد. این شواهدی ارائه می دهد که برنامه های نظامی ایران از آن به بعد تنها بازسازی شده است. حالا بیشتر غیرمتمرکز است، در آزمایشگاه های دانشگاه ها و تاسیسات صنعتی کار می کند، اما بزرگ تر و جامع تر از همیشه است.
منتقدان به صحت این یافته ها شک دارند.از جمله  سازمان مجاهدین خلق ایران که دارای سابقه افشای تاسیسات هسته ای حیاتی ایران است - تاسیسات آن زمان مخفی غنی سازی نطنز را در سال 2002 افشا کرد - و افشاگریهای آن توسط منابع مستقل مورد تایید قرار گرفت.
یک مقام ارشد سازمان های اطلاعاتی غربی، که به شرط ناشناس ماندن سخن می گفت، اطلاعات مجاهدین خلق را "قابل اعتماد" قضاوت کرد.
یک دیپلمات غربی مستقر در وین که پیگیر برنامه هسته ای ایران است این ارزیابی را تایید کرد: این اطلاعات " با آنچه آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش خود در مورد برنامه تسلیحاتی مخفی ایران گفت همخوان است"
این دیپلمات اشاره به ضمیمه آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش سه ماهه نوامبر 2011 درباره برنامه هسته ای ایران می کرد، که یک ساختار مشابهی از برنامه های نظامی ایران مشخص کرد- با یک تفاوت مهم است. یافته های سازمان مجاهدین خلق یک "ذره بین" هستند که نام، آدرس و تاریخ، جزئیات لینک های سازمانی، را توضیح می دهد و به تفصیل ماهیت و اهمیت هر بخش از فعالیت و مسئولیت را می گوید.
مهمتر از همه، این اسناد یک زیر مجموعه از برنامه نظامی را به عنوان مرکز مسئول سایت فردو در نزدیکی قم، مرتبط می کند که "اندازه و پیکربندی" اش آنطور که رئیس جمهور ایالات متحده اوباما در سال 2009 گفت " با یک برنامه صلح آمیز متناقض است."
انگار که اظهارات سازمان مجاهدین خلق به اندازه کافی نبودند، تصاویر به بیرون درز داده شده اتاق فشار بالا مورد نیاز برای آزمایش مواد منفجره مناسب هسته ای، دلیل بیشتری از ماهیت برنامه ایران ارائه کرد-نیاز به آزمایش چنین مواد منفجره ای و یا سرمایه گذاری در چنین زیرساخت های پیچیده ای نیست اگر هدف انرژی هسته ای صلح آمیز است.
مقامات اطلاعاتی ایالات متحده اصرار دارند که ایران فعالیتهای تسلیحاتی خود را در پاییز سال 2003 به حال تعلیق درآورد. هر فعالیتی که شاید از آن زمان به بعد ادامه داشته – اطلاعات غربی بر این باورند – که محدود و تکه تکه بوده است.
اما به گفته سازمان مجاهدین خلق، مدیر مرکز پژوهش و تولید صنعتی، علی مهدی پور عمرانی، تا سال 2006 "آزمایش مواد منفجره بر روی تنگستن برای افزایش چگالی آن" را  در سایت پارچین  انجام داد. دستکاری تنگستن می تواند برای طراحی کلاهک هسته ای حیاتی باشد. در ضمن، تخصص مرکز عمرانی "مهندسی مکانیک و شکل گیری مواد، از جمله شکل گیری عناصر فلزی برای ساخت کلاهک هسته ای است." و بر اساس تصویر منتشر شده توسط آسوشیتدپرس، چنین آزمایش های انفجاری ممکن است به خوبی در حال انجام باشد.
ادعای فتواهای مذهبی ضد هسته ای برخلاف برنامه هسته ای غیرنظامی ایران، فقط یک بازی از دود و آینه است. هدف واقعی آن همیشه تولید سلاح های هسته ای بوده و هست.