به گزارش رویتر، شرکت فیات طی بیانیهیی اعلام کرد که، از این پس، هیچیک از شرکتهای تابعه این کمپانی، محصول یا قطعات یدکی که مقصد آن کشور ایران باشد را نخواهند فروخت.
شرکت صنعتی کامیون سازی فیات، سازنده ماشینهای بزرگ کشاورزی، صنعتی و ساختمان سازی که مانند خود شرکت فیات متعلق به خانواده «آنگلی» است، نیز در یک اقدام جداگانه اعلام کرد که معاملات مالی و بازرگانی با ایران را متوقف کرده است.
خبرگزاری آسوشیتدپرس، روز جمعه، با اشاره به توقف معاملات شرکت فیات با ایران، گزارش کرد که شرکتهای عمده ماشین سازی جهان از طرف گروه بانفوذ آمریکایی «اتحاد علیه ایران هستهای»، تحت فشار قرار گرفتهاند که همکاری با ایران را متوقف سازند.
روزنامه نیویورک تایمز ۱۵ فروردینماه نیز طی گزارشی از توقف همکاریهای تجاری هیوندای با ایران خبر داد.
در تاریخ یازدهم فروردین امسال، شرکت خودرو سازی آمریکایی جنرال موتورز که شریک تجاری شرکت فرانسوی پژو - سیتروئن است، اعلام کرده بود، شرکت پژو - سیتروئن همکاری خود را با ایران متوقف کرده است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، این گروه ۱۷ فروردینماه سال جاری، به شرکتهای رنو و نیسان هم گفته است که روابط تجاری با ایران را متوقف کنند.
از طرف دیگر «انجمن خودروسازان ایران» در اسفند 1390 اعلام کرد که تولید انواع خودرو در ایران در نخستین ماه سال جاری به پایینترین سطح در ۳ سال اخیر رسیدهاست.
به گزارش رسانه حکومتی ایسنا، بر اساس این آمار، تولید انواع خودرو در کشور در فروردینماه 1391 در قیاس با سالهای گذشته با کاهش حدوداً ۳۳ درصدی، به بیش از ۵۷ هزارو ۶۰۰ دستگاه رسید.
این میزان تولید نسبت به فروردین سالهای ۱۳۸۹ و ۱۳۸۸ نیز بیش از ۳۱ و نزدیک به ۱۶ درصد کاهش نشان میدهد.