دبیرکل جنبش ملی عراق در بخشی از مصاحبه خود گفت: من با علاقه بسیار انتخابات را دنبال میکنم گرچه من کنار گذاشته شدم ولی این یک وظیفه ملی برای هر عراقی است که به پای صندوقهای رأی برود و در تغییر شرکت کند چرا که ماندن در خانه ها بمعنی خالی گذاشتن برگه های رأیی است که توسط تقلب کنندگان پر میشوند و بگونه ای که میخواهند مورد سوء استفاده قرار میگیرند. و بنابراین مسئولیت اخلاقی و ملی بزرگی بر عهده هر عراقی است که جایی برای تقلب باقی نگذارد و در خانه نماند. عراقیان جنگ های زیادی را پشت سر گذاشتند وتجارب تلخی را از سر گذراندند و صدها هزار نفر قربانی دادند برای اینکه از کشور خود دفاع کنند و امروز ما در حال جنگ برای تغییر هستیم و میباید هر کاری که میتوانیم برای بدست آوردن تغییر انجام دهیم. اگر امروز این قیمت را ندهیم بعداً با بهای بیشتری آنرا خواهیم داد.
ناظرین بین المللی مسئولیت خود را برعهده بگیرند
دکتر صالح مُطلک در ادامه سخنان خود افزود: ”اکنون یک اتفاق نظر جامع بین عراقیان وجود دارد که از پروژه ملی دفاع میکنند و بنظر میرسد عراقیان درسی گرفته اند و پروژه طائفی را پشت سر گذاشته اند و امروز آنها به سوی ا نتخاب پروژه ملی میروند که توسط لیست العراقیه رهبری میشود و مبالغه نمیکنم که بگویم درصد قاطعی از عراقیان برای پروژه ملی رأی دادند و از پروژه طائفی فاصله گرفتند و این پدیده مثبت بزرگی است و پدیده ای است که در آن خوش بینی وجود دارد چه برای کسانی که از انتخابات حذف شدند و چه برای آنهایی که باقی مانده اند. تغییر در راه است. ا میدواریم که نیروهای سیاسی و احزاب دولتی و هیئت حسابرسی به سوی تقلب نروند چرا که این کار کشور را به سمت یک وضعیت خطرناک میبرد و من هشدار میدهم و میخواهم بارها هشدار بدهم که از تقلب فاصله بگیرید. این هشدار فقط برای احزاب دولتی نیست. بلکه برای جامعه بینالمللی و سازمان ملل و ناظرین بینالمللی نیز هست که مسئولیت خود را برعهده بگیرند و از شفافیت انتخابات حفاظت کنند و اجازه ندهند این انتخابات مورد تقلب قرار گیرد وگرنه آنها مسئول وضعیتی خواهند بود که در عراق پیش خواهد آمد.
فاجعه سیاسی در عراق
دکتر صالح مُطلک در پاسخ به این سوال که چه تضمینی برای ممانعت از تقلب وجود دارد گفت: هیچ تضمینی وجود ندارد. سازمان ملل باید نقش خود را ایفا کند و از هم اکنون تقلب ها را افشا کند و منتظر نشود که نتایج بیرون بیاید. آنها با چشم می بینند که دارد تقلب میشود. عراقیان خارج کشور به نسبت بالایی از رأی دادن منع شدند. کسانی هستند که دست به حذف کاندیداها زدند و دست به کودتا زدند. . . . دارم از احمد چلپی و کسانی که پشت او هستند صحبت میکنم. او بخشی از یک پروژه داخلی و خارجی است. احمد چلپی دستوراتی دریافت کرد که سیاستمدارانی را از پروسه سیاسی حذف کند و این یک کودتا علیه پروسه سیاسی بود اگر این طرح با تقلب در انتخابات تکمیل شود یک فاجعه سیاسی در عراق رخ خواهد داد. ما نسبت به این امر هشدار میدهیم. به احمد چلپی هشدار میدهیم. به دولت عراق و احزاب دولتی هشدار میدهیم که عراقیان را به حال خود بگذارند تا انتخاب کنند و عراق را از فاجعه کنونی بیرون بیاورند و عراقیان مستحق این وضعیت فاجعه بار نیستند. ما میگوییم که تقلب را کنار بگذارید چرا که کل کشور را به بد جایی میبرد و بهای بزرگی خواهد داشت.
پیشنهاد کردند که برای حل مشکلت با سفارت ایران ملاقات کن
تلویزیون الجزیره از صالح مُطلک پرسید که شما همه را به رأی دادن به لیست العراقیه فرا میخوانید. آیا سنی ها حاضرند به این لیست رأی بدهند؟
دکتر صالح مُطلک تأکید کرد: بحث سنی و شیعه را کنار بگذارید. این لیست تنها متعلق به علاوی نیست. این لیست متعلق به علاوی و متعلق به طارق هاشمی و متعلق به اسامه نجیفی و بقیه است. ما روی هیچ فردی متمرکز نیستیم. این یک پروژه متعلق به نیرویی است که با بهای خون به این سطح از پختگی سیاسی رسیده است که کشور را نجات بدهد و توانسته است جامعه را به این سمت بکشاند و این که علاوی را سنیها انتخاب نمیکنند حرف درستی نیست. ایاد علاوی در انتخابات قبلی بیش از سنی ها در فلوجه رأی آورد. این حرف درست نیست. الان برخی رادیوها تلاش میکنند ذهن رأی دهندگان را خراب کند. مثلاً میگویند صالح مُطلک میخواسته با سفارت ایران ملاقات کند. بگذارید از سفیر ایران سؤال کنند. از صالح مُطلک آنها خواستند که با سفارت ملاقات کند و او رد کرد. به صالح مُطلک پیشنهاد کردند که برای حل مشکلت با سفارت ایران ملاقات کن و مُطلک این امر را رد کرد. میگویند که صالح مُطلک پشت درب سفارت آمریکاست. صالح مُطلک از درب سفارت آمریکا وارد نشده است. از روز تأسیس اش تا امروز. بگذارید روشن باشد و من هر کس که این حرفها را میزند به چالش میطلبم.
فرصت بدهید که اینبار عراقی ها بدور از تقلب رأی بدهند
دبیرکل جنبش ملی عراق در قسمت پایانی مصاحبه خود اظهار داشت: اگر تقلبی در انتخابات صورت گیرد مجامع بینالمللی آنرا رد خواهد کرد و مجدداً وارد جنگی میشویم که عراقیان در آن ضرر بزرگی خواهند کرد. لذا فرصت بدهید که اینبار عراقی ها بدور از تقلب رأی بدهند زیرا که کنسل شدن انتخابات بدلیل عدم تأیید مشروعیت آن از سوی مجامع بینالمللی خسارت بزرگی به مردم عراق خواهد بود. بنظر میرسد که گزارشاتی از سوی پارلمان اروپا و و آقای اسیتونسن و دیگر نمایندگان و همچنین لردهای انگلیسی هشدار داده اند که الان ایران در امور انتخابات عراق دخالت میکند و در رابطه با این دخالت هشدار داده اند و همچنین هشدار دادهاند که انتخابات بدلیل دخالت خارجی مشروعیت نخواهد داشت.