بیانیة کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران

بیش از 100 نماینده از هردو مجلس انگلستان از تمام احزاب بدنبال تله کنفرانس مقامات وزارت خارجه آمریکا، اعلام کردند:
فراخوان وزارتخارجه آمریکا به اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران برای این که اشرف محل استقرار 26 سال گذشتة خود را تخلیه کنند و بدون اینکه حداقل نیازهای انسانی شان برآورده شود به لیبرتی بروند، خواسته یی مردود، غیرعادلانه و غیر قابل توجیه است.
ساکنان اشرف بر اساس یادداشت تفاهم امضا شده بین دولت عراق و سازمان ملل، وبا توجه به حمایت وزیر خارجه آمریکا هیلاری کلینتون از این یادداشت تفاهم در 25 دسامبر 2011، جابجا شدند. ساکنان و رهبری اشرف پایبندی خود را به این یادداشت تفاهم نشان داده اند و بیش از 2000 تن در پنج ستون، با اعتماد به تعهدات سازمان ملل و آمریکا به اینکه حداقل حقوق انسانی آنها نقض نمی شود، به کمپ لیبرتی رفته اند. اما شرایط در کمپ لیبرتی و نقض مستمر مفاد یادداشت تفاهم توسط عراق هیچ جایی برای ادامه آن اعتماد باقی نمی گذارد. نقض پیاپی یادداشت تفاهم و توافقات دیگر توسط دولت عراق و تبدیل کمپ لیبرتی به یک زندان،  مانع واقعی برای پیشرفت این روند است.
مایه تأسف است که وزارتخارجه آمریکا در مقابل رفتار دولت عراق سکوت پیشه کرده، و به جای این کار، از ساکنان اشرف  میخواهد از نیازهای حداقل انسانی شان دست بکشند و به لیبرتی که توسط دولت عراق به یک زندان تبدیل شده است، بروند.
ما درخواست های ساکنان اشرف برای 10 نیاز حداقل انسانی که در زیر آمده را بسیار مناسب و منطقی میدانیم. هیچیک از خواسته های زیر لوکس یا غیر اساسی  و زیاده خواهی نیست:
1. انتقال 300 کولر از اشرف به لیبرتی.
2. انتقال تمامی ژنراتورهای برق موجود در کمپ اشرف به کمپ لیبرتی(اگر هرگونه عدم توافقی در مورد تملک ژنراتورها وجود دارد، میتوانند در آینده حل شوند).
3. انتقال 25 کامیون اجناس باقیمانده ستونهای 4 و 5 و همچنین 6 خودرو خدماتی که ازقبل توافق در مورد انتقال آنها صورت گرفته بود.
4. انتقال5 لیفت تراک برای جابجایی اموال از اشرف به لیبرتی.
5. انتقال سه خودرو و شش بنگال بطور ویژة طراحی شده ویژه برای بیماران.
6. انتقال50 ماشین سواری به لیبرتی یعنی یک  خودرو برای هر 40 نفر.
7. اجازه سازندگی شامل پیاده رو، پاگرد، سایه بان، پله شیب دار، تآسیسات ویژه برای بیماران، و فضای سبز.
8. وصل لیبرتی به شبکه آب بغداد، به عنوان جایگزین، ساکنان باید مجاز باشند آب را از کانال نزدیک لیبرتی پمپاژ و تصفیه کنند.
9. اجازه ورود به تاجران وخریداران به اشرف، تا بتوانند اقلام منقول را هرچه سریعتر برای تأمین هزینه های اشرف ولیبرتی بخرند و بخشی از قیمت را قبل از شروع جابجایی به ساکنان پرداخت کنند.
10.شروع مذاکره بین ساکنان و نمایندگان مالی آنان در مورد فروش اموال غیرمنقول با دولت عراق یا با اجازه دولت عراق با طرف حسابهای خصوصی و امضای قراردادهای مورد نیاز قبل از انتقال و شروع پرداختها. حداقل 200  نفربرای حفظ و نگهداری اموال تا زمان فروش کامل آنها در کمپ اشرف باقی می مانند.
درحالیکه هیچ یک از 10 ماده ذکر شده در بالا اجرا نشده، برای ما بسیار انزجار آور است که وزارت خارجه آمریکا اخیرا خود را درگیر تعیین ضرب الاجل برای بقیه ساکنان اشرف و تکرار تهدیدات عراق علیه آنها کرده و معلوم نیست چرا مقامات وزارتخارجه به موازات رژیم ایران برای اعمال ضرب الاجل مسخره 20 ژوییه برای بی خانمان کردن 1200 انسان بیدفاع فشار می آورند.
اکنون زمان آنست که وزارتخارجه این رفتار را کنار بگذارد.
بجای تعیین ضرب الاجل برای ایرانیان مخالف رژیم، وزارتخاجه باید برای دولت عراق ضرب الاجل بگذارد تا به توافقاتش احترام بگذارد و تمام نقضهای یادداشت تفاهم را تصحیح کند
ساکنان اشرف بارها اعلام کرده اند به محض اینکه 10 مورد نیاز انسانی آنها که در بالا آمده برآورده شود، به لیبرتی خواهند رفت. تاکنون، هیچکدام از آنها انجام نشده است.
 وزارتخاجه آمریکا باید مطمئن شود که این خواسته های حداقل توسط دولت عراق برآورده شوند، و دراین صورت است که انتقال به لیبرتی می تواند بلافاصله تسهیل شود.


کمیته پارلمانی بریتانیایی برای آزادی ایران