انتخابات عراق ـ نظرسنجی مرکز بررسی های استراتژیک عراق

مرکز بررسی های استراتژیک عراق در لندن
 16 اسفند 1388
نظر سنجی در مورد نتایج انتخابات عراق - 
مرکز بررسی های استراتژیک عراق یک موسسه حرفه ای است که در لندن مستقر می باشد و  یک سایت دارد که روزانه یک نشریه روی سایت خود منتشر می کند.
این مرکز امروز نظر سنجی خود در مورد انتخابات عراق را در سایت خود منتشر کرده است.

تعداد 25425 نفر از 14 استان بغداد، اربیل، کرکوک، سلیمانیة، نینوی، دیالی، صلاح الدین، الانبار، واسط، بابل، النجف، میسان، البصرة، کربلاء در این نظرسنجی شرکت کرده اند
ترکیب رای دهندگان 75 در صد از مردان و 25 درصد زنان از سنین و تحصیلات و شغل ها و موقعیت های اجتماعی مختلف است
54% افرادی که مورد سوال قرار گرفتند, در انتخابات 2005 شرکت کرده بودند ولی اکنون 60% آنها در انتخابات 2010 شرکت می کنند.همچنینا 67% آنها گفته اند که دخالتهای منطقه أی و بین المللی روی نتیجه انتخابات تاثیر می گذارد.

 العراقیه   23.4% =76 ک
حکیم    21%=68 ک
مالکی    17.8%=58 ک
توافق   6.1%=20کرسی
بولانی    4.2%=14 ک
ایاد جمال الدین 2.6%=8 ک
نهرو   1.5%=5 ک
طالبانی و بارزانی 12.7%=41 ک
لیست تغییر   3%=10 ک
اتحاد اسلامی  1.8%=2 ک

نتیجه گیری های نظر سنجی

1. مردم تمایل زیادی برای شرکت در انتخابات دارند چون میدانندنتایج انتخابات در زندگی خودشان و در آینده کشورشان تاثیر دارد.

2. قانون انتخابات طوری است که به نفع لیستهای بزرگ می باشد, که این خود یک نوع تقلب پنهان می باشد, و آرای رای دهندگان را و جریانات کوچک و یا شخصیتهای مستقل که به طور انفرادی شرکت می کنند به نفع لیستهای بزرگتر حذف می شوند.

3. نگرانی از تقلب به نفع احزاب حاکم وجود دارد بخصوص که این احزاب انتخابات را وسیله ای برای محقق کردن طرح و برنامه های شناخته شده میدانند ولی در عین حال این انتخابات کپی انتخابات 2005 نخواهد بود.

4. مهمترین تغییرات در این انتخابات عبارت است از:
باتوجه به اینکه سیستم انتخاباتی بصورت لیست نیمه باز میباشد لذا نیروهای محلی یعنی عشائر و شخصیتهای مستقل و ائتلافهای محلی نقش زیادی در هر استان خواهند داشت.
کرسیهای بصورت افقی توزیع میشود یعنی سه نیروی اصلی یعنی العراقیه و ائتلاف ملی و ائتلاف دولت قانون هر کدام براحتی بیش از 50 کرسی بدست می آورند 
مجموعه دوم ائتلاف کردی است که حدود 40 کرسی یا بیشتر می آورد.
مجموعه سوم جبهه توافق, لیست تغییر کردی و بولانی است
بعد از این ها سایر لیست ها قرار می گیرند.

5. کردها روی هم بالای 55 کرسی بدست می آورند ولی همه لیست های کردی در یک فراکسیون نخواهند بود چون فراکسیون تغییر و اتحاد اسلامی کردستان و سایر احزاب کردی هم هستند که وزنه تعادل بعد از انتخابات خواهند بود.
6. برخی از احزاب به میزان زیادی در بعضی از استانهایی که سنتا پایگاه داشتند, پس رفت خواهند داشت.
یک نگرانی واقعی از دخالتهای منطقه بویژه ایران و همچنین دخالت آمریکا در انتخابات وجود دارد و اینکه یک معامله پنهان بین آمریکا و ایران وجود داشته باشد.


7. ممکن است با نتایجی که غافلگیر کننده باشد مواجه شویم که در محاسبات ما وارد نشده باشد

نهایتا اینکه تیم نظر سنجی می گوید که میزان خطای این نظر سنجی بیش از 7 درصد نیست.