یک مقاله بدون شرح! از سایت سیاست خارجی وزارت خارجه آمریکا (فارین پالیسی - 18 ژوئیه 2012)
وزارتخارجه در برابر مجاهدین خلق و حامیان آمریکایی آنها ، که اکنون با ملحق شدن دو تن از رهبران قانونگذار آمریکا به اهداف این مخالفان ایرانی شمارشان بیشتر هم شده، بیش از پیش نومید شده است.
تنش میان وزارت خارجه و حامیان مجاهدین خلق ماههاست که جریان دارد.
طرح جابهجایی 3200تن از اعضای این گروه از مقرشان به یک پایگاه نظامی سابق آمریکا در عراق، به نظر میرسد که همزمان با تلاشهای این گروه برای خارج شدن از لیست وزارت خارجه ، متوقف شده است.
یک دادگاه فدرال به وزارتخارجه دستور داده است که تصمیم خود را در مورد خارج کردن مجاهدین از لیست تا اول اکتبر بگیرد و هیلاری کلینتون وزیر امور خارجه روشن کرده است که تمایل این گروه به تکمیل جابهجایی از پایگاهش به کمپ لیبرتی یک فاکتور مهم در تصمیم این وزارتخانه خواهد بود.
مقامات وزارتخارجه اکنون معتقدند که مجاهدین اکنون وقتکشی میکند.
مقامات دولت معتقدند که مجاهدین توصیه های بد و حمایتهای غیرمفیدی از حامیان آمریکایی خود میگیرند.
یک مقام دولتی گفت، جانبداری از مجاهدین توسط آمریکائیانی مثل رودی جولیانی، تام ریج، اد رندل، جمیز جونز، میچل ریس و اکنون نیوت گینگریچ نمایانگر بی مسئولیتی صرف و زیاده خواهی این آمریکاییان است. آنها جان انسانها را با حمایت های خود به خطر میاندازند !
این مقام گفت: به نظر میرسد سازمان مجاهدین معتقد است تا آنجا که می تواند باید مستحکم بایستد و آنها در این دیدگاه توسط تعدادی از حامیان آمریکایی اشان تشویق میشوند“.
در این هفته مجاهدین از حمایت دو آمریکایی قدرتمند برخوردار شدند:
ایلینا رزلهتینن، جمهوریخواه از فلوریدا، رئیس کمیته خارجی مجلس نمایندگان و براد شرمن نماینده دموکرات . این دو نفر نامهیی را در این هفته توزیع کردند که از کلینتون خواهان بهبود شرایط در کمپ لیبرتی برای مجاهدین میشود.
در این نامه قانونگذاران نوشتهاند: ”ما محترما درخواست میکنیم که وزارتخارجه بهدنبال جلب توافق دولت عراق برای انجام اقدامات انساندوستانه باشد. تا هنگامیکه این اقدامات به اجرا در نیامده است، جابهجایی از اشرف به لیبرتی، فقط تشدید شرایط وخامت بار زندگی در لیبرتی خواهد بود“.
قانونگذاران مخصوصاً درخواست دارند که ساکنان لیبرتی به شبکه اصلی آب عراق وصل شوند، و ژنراتورها خودروهاو خدمات انسانی بیشتر داشته باشند.
این مقام دولت اوباما گفت که برخی از درخواستها، معتبر هستند اما شرایط کمپ لیبرتی را وخیم و وحشتناک توصیف کردن، درست نیست.
این مقام گفت، ” آیا واقعا خودروهای افزوده، از موارد بنیادین حقوقبشر است؟”.
سفیر دن فیرید، مقام وزارت خارجه، که مسئول کمک در جابجایی از کمپ اشرف است و روز سهشنبه، درحالیکه به تازگی از عراق برگشته بود، یک کنفرانس تلفنی با کارکنان کنگره برگزار کرد.
یکی از کارکنان که بر روی خط بود گفت که فیرید بهخاطر تلاشهای کنگره به منظور مداخله در انتقال اعضای مجاهدین به کمپ لیبرتی ”خشمگین ”بود.
فیرید گفت، دولت عراق یک ضرب الااجل در 20 ژوییه برای بستن کمپ اشرف تعیین کرده ، اما مجاهدین از رفتن امتناع میورزند.
فیرید افزود ”از دیدگاه من، تلاشهای موجود در کنگره در حمایت از مجاهدین برای امتناع از ترک اشرف، کاملاً غیرمسؤلانه است”. ” این یک نوع میانجی گری از بدترین نوع آن است زیرا بطور کامل زیرآب سیاست آمریکا را می زند. رزلهتینن و شرمن واقعا علاقمند نیستند که بن بست را حل کنند. آنها برای اهداف سیاسی خودنمایی و برای مجاهدین خوش خدمتی می کنند » .