ژنرال پترائوس در مصاحبه با CNN: رژیم ایران از یک رژیم مذهبی به یک حکومت اوباش تبدیل شده است

ژنرال پترائوس, فرمانده نیروهای آمریکایی در خاور میانه در گفتگو با سی.ان.ان پیرامون انتخابات عراق و نقش رژیم ایران صحبت کرد. وی در این گفتگو به تأثیر قیام ایران بر تحولات عراق اشاره کرد و گفت: ارگانهای امنیتی رژیم ایران، خصوصا سپاه پاسداران و قدس و بسیج مجبور شده اند در مقایسه با گذاشته، به میزان زیادی روی چالشهای داخل ایران متمرکزشوند. شما از زبان کارشناسان شنیده اید که رژیم ایران از یک رژیم مذهبی به یک رژیم تبهکار تبدیل شده است. و بیش از هر زمان دیگر بیشتر به یک کشور پلیسی، تبدیل شده است. این هم به خاطر قیام مردم این کشور است که با ربودن انتخابات از آنها آغاز شد.

 

انتخابات عراق
تلویزیون CNN
7 مارس 2010 (16 اسفند 1388)
مصاحبه فرید زکریا با ژنرال پترائوس

 سؤال: شما انتظار دارید از انتخابات عراق چه چیزی حاصل شود؟
ژنرال پترائوس: من میخواهم دولتی سرکار بیاید که کارهای این حکومت را ادامه دهد، یعنی بطور عموم نماینده مردم باشد، به همه مردم پاسخگو باشد و به پیشرفتهایی که طی دو سال گذشته در زمینه اقتصاد، اجتماعی و سیاسی بدست آمده، ادامه دهد. یعنی همه عراقیها را با هم داشته باشد.

سؤال: ولی این نکته اصلی است، وقتی من به خاور میانه میروم و با مردم منطقه صحبت میکنم، آنچه که مرا متعجب میکند این است که، تمامی امیدها برای ایجاد یک کشور دموکراتیک  یا نیمه دموکراتیک به عنوان یک آرزو برآورده نشده، زیرا در خاور میانه که اکثر آنها سنی هستند، میبینند که سنیهای عراق به انزوا کشانده شده اند و لذا این را به منزله یک دموکراسی بدی یا یک دموکراسی غیر واقعی میبینند. آیا این حقیقت که کاندیداهای سنی، شامل سیاستمداران ارشد سنی، از شرکت در انتخابات رد صلاحیت شده، نشان نمی دهد که این رد صلاحیتها پیام اصلی ما را ضایع کرده است؟
ژنرال پترائوس: در عراق تنشهای بسیار زیادی وجود دارد. در این جامعه که در سال  2006 بخاطر خشونتهای فرقه گرایی از هم پاشیده شد، هنوز شکافهایی وجود دارد. این شکافها تاکنون تا حدودی ترمیم شده است…

سؤال: خروج نیروهای آمریکایی قرار است تا پایان سال 2011 تکمیل شود، آیا می توانید به این تعهد پاینبد باشید؟
ژنرال پترائوس: اجازه بدهید ابتدا روی نقطه یی که هستیم، متمرکز شویم. در حال حاضر ما از حدود 165 هزار به 96 هزار نفر رسیده ایم. تا پایان ماه اوت نیز به 50 هزار خواهیم رسید. بعد هم با دولت جدید، بر سر این که یک عراق مستقل با دولت جدید که چهار سال سرکار خواهد بود، با آمریکا چه رابطه امنیتی میخواهند، میتوانیم دیالوگ داشته باشیم. نشانههایی از اینکه آنها ممکن است بخواهند به ادامه روابط حداقل امنیتی با ما و بقیه کشورهای تحت حوزه سنتکام داشته باشند، وجود دارد. خصوصا که درعراق تجهیزات و ماشین آلات آمریکایی زیاد است و از تاکتیکها و تکنیکها و امور مختلف آمریکایی زیاد به کار رفته است. اما همه اینها به دولت آینده بستگی دارد.

سؤال: لذا شما پیش بینی میکنید که مذاکرات جدیدی صورت گیرد و توافقات جدید برای ادامه حضور حدود 10 تا 20 هزار نیروی آمریکایی در عراق وجود داشته باشد؟
ژنرال پترائوس: منظور من رقم این چنین بالایی نیست. آنچه که من بیشتر در نظر دارم، در راستای همکاری و کمکهای امنیتی است که کشورهای دیگر را هم میتواند شامل شود، مانند ناتو…

سؤال: آیا مشروع است که مردم آمریکا به این واقعه نگاه کنند و به لحاظ اقتصادی بگویند از جنگ عراق چه چیزی نصیب ما شد؟ زیرا در ابتدا قرار بود ما بتوانیم توافقهای نفتی زیادی با عراق امضا کنیم، اما الان چینیها و انگلیسیها خیلی منافع دارند. ما هم وضعمان بد نیست. کسانیکه فکر میکردند جنگ عراق یک توطئه برای نفت بود، الان میبنند که آمریکا هیچ ارجحیتی نسبت به بقیه ندارد. آیا ما روی عراق نفوذ اقتصادی داریم؟ 
ژنرال پترائوس : ما هم باید با بقیه در این زمینه رقابت کنیم. مواردی هست که ما دسترسی بیشتری داریم، ولی اساسا کاپیتالیسم همین است… اشکالی ندارد برای  مردم آمریکا این سؤال پیش بیاید. تاریخ و آینده مشخص خواهد کرد که آیااین یک سرمایه گذاری درستی بود، که ما وارد عراق شدیم؟ در مقایسه با  میزان مافوق تصوری از منابع و خون و سرمایهیی که گذاشتیم و مردم عراق و متحدین ما هم گذاشتند؟

سؤال: اجازه بدهید در مورد یکی از همسایگان عراق، یعنی ایران سؤال کنم. وقتی شما در شمال بودید، یکی از نکاتی که مجبور بودید به آن بپردازید، نیروهای رژیم ایران، نیروی قدس که در موارد زیادی خشونتها را با ارسال سلاح، مهمات و شبه نظامی و غیره در عراق بر میانگیخت، بود. به نظر میرسد که نیروی قدس اکنون بیشتر نگران وقایع داخل ایران است و سرگرم سرکوب جنبش اپوزیسیون در داخل است. آیا این سرگرمی دینامیزم سیاسی داخل عراق را تغییر نداده است؟ آیا به نظر شما نیروی قدس دست وپای خود را جمع نکرده و به ایران بازنگشته است؟
ژنرال پترائوس : اولا که حرف شما درست است، که میگویید عناصر امنیتی رژیم ایران، خصوصا سپاه پاسداران و قدس و بسیج مجبور شده اند در مقایسه با گذاشته، به میزان زیادی روی چالشهای داخل ایران متمرکزشوند. شما از زبان کارشناسان شنیده اید که رژیم ایران از یک رژیم مذهبی به یک حکومت اوباش تبدیل شده است. و بیش از هر زمان دیگر بیشتر به یک کشور پلیسی، تبدیل شده است. این هم بخاطر قیام مردم این کشور است که با ربودن انتخابات از آنها آغاز شد.

سؤال:آیا به نظر شما احمد چلبی یک عامل رژیم ایران است، یا تحت نفوذ ایران است و در صدد پیش بردن اهداف رژیم ایران در عراق میباشد؟
ژنرال پترائوس : موضوع این نیست که ما چه فکر میکنیم، بلکه این که رهبران عراقی چه فکر میکنند. رهبران عراق نسبت به برخی رخدادهای سیاسی که تحریک کننده آن، ستاد حسابرسی و عدالت به ریاست دکتر چلبی بوده، ناراحت هستند.

سؤال: این کمیته پشت بعث زدایی جدید و لغو صلاحیت گروه زیادی از شرکت کنندگان در انتخابات بود؟
ژنرال پترائوس : بله، حقیقت هم همین است، آنها لیستی تهیه کردند و در لغو صلاحیت افراد زیادی نقش اصلی را داشتند. این کار خصوصا وقتی نزدیک به انتخابات صورت گرفت، باعث بحرانهای سیاسی زیادی شد. حقیقت این است که دهها هزار کاندیدا که درپایان  چندصد نفر آنها ماندند، لغو صلاحیت شدند، سیاستی که خاص عراق است. نگرانیها و هیجاناتی بوجود آمد، ولی ته کار بالاخره عراقیها بر آن فائق شدند…

سؤال:آیا به نظر شما رژیم ایران تصمیم گرفته است به سلاح اتمی دست یابد، یا فکر می کنید هنوز مشخص نیست که آیا آنها در صدد یک برنامه صلح آمیز هسته یی و موشکی هستند، و یا تصمیم به تسلیحاتی کردن آن گرفته اند؟
ژنرال پترائوس: به نظر من موضوع قدری با این متفاوت است. اولا میتوان سر این بحث کرد که آیا آنها هنوز به تصمیم گیری نهایی رسیده اند یا نه. احتمالا هنوز توسط رهبر مذهبی این تصمیم گرفته نشده است. اوست که باید این تصمیم را بگیرد. ولی این بحث قدری نابالغ است، چون که همه عوامل و عناصر تولید سلاح اتمی و تولیدسیستم حمل آن و سایر اجزای آن  طوری پیش رفته است که گویا می خواهند در موقعیتی باشند که بتوانند این تصمیم را بگیرند و از مرز توانمندی آن عبور کنند. لذا آنچه که باعث نگرانی بسیار شدید برای کشورهای منطقه، اسراییل و آمریکا و کشورهای غربی شده همین است. ما یکسال تلاش کردیم که روند دیپلوماسی را پیاده کنیم و همه تلاشها با نیت خوب انجام شد، دست باز را به سوی آنها دراز کردیم، ولی با ناسازگاری و مخالفت و پس زدن مواجه شدیم. نتیجه این شد که همه کشورها، نه فقط آمریکا، بلکه فرانسه، انگلستان، آلمان و حتی روسیه نیز به این جمعبندی رسیدند که جاده فشار را دنبال کنند. این جاده شامل تحریمهای بسیار شدیدتر است.

سؤال: آیا شما یک استراتژی سخت نظامی را در پیش ندارید؟ که البته خود شما در رأس یک عملیات نظامی قرار خواهید گرفت. زیرا همه کشورهای منطقه و غرب، عرب و حتی روسیه دارای منافع مشترکی هستند که ایران به سلاح اتمی دست نیابد. آیا محدود کردن ایران ممکن نیست؟
ژنرال پترائوس : اولا باید از کشوری که بیش از همه نگران مسأله هسته یی ایران است، و آن هم اسراییل است، شروع کرد. ته کار ممکن است ما بخواهیم با قدری انفصال از این چشم انداز، چیزی را که کشورهای خلیج فارس و دیگران خواهان آن هستند، و اینجا باید بگویم یک تفاهم هماهنگ و بین المللی در آنچه که شما الان گفتید، وجود ندارد. درحقیقت کاملا متفاوت است. 

سؤال: منظورتان چیست؟ آیا آنها میخواهند که آمریکا حمله کند؟
ژنرال پترائوس: این کشورها بسیار نگران وقایع در ایران هستند.

سؤال: نگرانی آنها چیست؟ معنی این حرف چیست؟ آیا میخواهند که آمریکا حمله کند؟
ژنرال پترائوس : جالب این است که یک وضعیت دو قطبی وجود دارد. از یک طرف کشورهایی هستند که خواستار یک حمله از طرف ما یا اسراییل به ایران هستند، از طرف دیگر نگرانند که نکند کسی حمله کند، و باز  هم برخی نگرانند که نکند حمله یی نباشد و دست روی دست بگذارند. لذا تفاهم و آشتی میان این دیدگاهها یکی از چالشهایی است ما در منطقه با آن رو برو هستیم. اما مسؤلیت ما این است که برای هر تابلویی آمده باشیم تا بتوانیم از آن تابلو حمایت کنیم و با روش دیپلوماتیک و فشار مسولیت خود را انجام دهیم. ما هم در حقیقت دنبال این هستیم که با همتایانمان این سیاست را پیش ببریم. ناگفته نماند که احمدی نژاد خودش بهترین حامی ماست. زیرا اعمال و لفاظیهای او در ایران در بسیاری از موارد باعث ساده کردن کار ما در سنتکام در مقایسه با هر کاری که خودمان بخواهیم بکنیم، شده است.