بیانیه سخنگوی وزارت خارجه آمریکا 29 اوت 2012 (8 شهریور 91)
استقبال ایالات متحده از به سلامت رسیدن کاروان ششم از اشرف به لیبرتی پس از گذشت سه ماه
ما با از سرگرفته شدن همکاری ساکنان اشرف دلگرم شده ایم
ما از رهبری اشرف می خواهیم پروسه همکاری را با انتقال سریع 800 نفر باقیمانده ادامه دهند
ایالات متحده تعهدات خود را در راستای حل و فصل موضوعات انساندوستانه در لیبرتی از جمله برای ارائه مستمر و مداوم آب و برق مورد تاکید قرار میدهد
ایالات متحده همچنین تعهد خود را در حمایت از امنیت و سلامت ساکنان در تمامی پروسه اعزام به خارج از عراق مورد تاکید قرار میدهد
وزارت خارجه آمریکا ـ بیانیه سخنگو ویکتوریا نولند 8شهریور1391 (29 اوت 2012): ایالات متحده از به سلامت رسیدن ششمین کاروان تقریبا 400 نفره از ساکنان اشرف به کمپ لیبرتی که اولین ستون در بیش از سه ماه گذشته است استقبال میکند.
ما به این حرکت خوشامد میگوییم و با از سرگرفته شدن همکاری ساکنان در پروسه انتقال که در تفاهم نامه امضاء شده بین دولت عراق و سازمان ملل مشخص شده است، دلگرم شده ایم.
ما از رهبری اشرف می خواهیم که این پروسه همکاری را با انتقال سریع تقریبا 800 تن ساکنان باقیمانده در اشرف ادامه دهند.
دولت عراق تلاشهای قابل توجهی برای دستیابی به یک راه حل صلح آمیز و امن برای ساکنان کمپ اشرف بعمل آورده است و ما خواستار گامهای ادامه یابنده این دولت برای پاسخ به نیازهای انسانی که توسط ساکنان لیبرتی مطرح شده هستیم.
پیشرفتهای اخیر در برگیرنده شروع ساختن یک ایستگاه تصفیه آب است که متصل به یک منبع آب در خارج قرارگاه میباشد. ایالات متحده این تلاشها را تشویق نموده و تعهدات خود برای تلاش در راستای حل و فصل موضوعات انساندوستانه از جمله ارائه مستمر و مداوم آب و برق را مورد تاکید قرار میدهد.
ایالات متحده همچنین تعهد خود در حمایت از امنیت و سلامت ساکنان در تمامی پروسه انتقال آنها به خارج عراق را مورد تاکید قرار میدهد.
همانگونه که وزیر امور خارجه در 29 فوریه 2012 اعلام کرد: «با توجه به تلاشهایی که برای انتقال ساکنان اشرف به لیبرتی در جریان است، همکاری موفق و صلحجویانه مجاهدین خلق در ترک اشرف، یک عامل کلیدی در تصمیم در مورد استاتوی مجاهدین خلق بعنوان یک سازمان تروریست خارجی است».
آمریکا از اینکه انتقال از کمپ اشرف از سرگرفته شده است استقبال کرد
خبرگزاری فرانسه 8شهریور1391: آمریکا روز چهارشنبه از تلاشهای احیا شده برای انتقال ساکنان کمپی که سالهاست اعضای گروه اپوزیسیون ایران را در خود جای داده، استقبال کرد.
این نخستین کاروان پس از گذشت بیش از 3 ماه است. انتقال 1200 نفر از اوایل ماه می معطل مانده بود.
ویکتوریا نولند ضمن استقبال از حرکت کاروان ششم گفت: ما از رهبری کمپ اشرف میخواهیم این پیشرفت را با همکاری برای تسریع انتقال حدود 800نفر از ساکنان باقی مانده در اشرف، ادامه بدهند.
دولت عراق در یک منازعه با مجاهدین خلق ایران در ارتباط با طرحهای انتقال آنها به کمپ حریه درگیر بوده است.
نولند گفت دولت عراق تلاشهای قابلتوجهی برای بدست آوردن یک راهحل صلحآمیز و امن برای ساکنان کمپ اشرف بهعمل آورده است و ما مصرانه؛ خواهان ادامه گامها برای پرداختن به نگرانیهای انسانی هستیم که از طرف ساکنان مطرح شدهاند.
ایالات متحده از مجاهدین خلق خواسته است قبل از خارج ساختن این گروه از لیست تروریستی، اشرف را به جانب لیبرتی برای خارج شدن از عراق و انتقال به کشورهای ثالث ترک کنند. اشرف با توجه به فشارهای تهران به یک بحران تشدیدشونده برای مقامات عراقی تبدیل شده است.
آمریکا از عراق میخواهد که به نگرانی های مخالفین ایرانی پاسخ دهد
سایت واشنگتن تایمز 8شهریور1391: وزارت امور خارجه در روز چهارشنبه از عراق خواست که به تلاشهای خود برای پاسخ دادن به نگرانیهای مطرح شده از جانب مخالفان ایرانی در یک کمپ نزدیک بغداد ادامه دهد.
یک گروه حدود 400 نفری از ایرانیان، اعضای مجاهدین خلق، روز چهارشنبه از اشرف به کمپ لیبرتی، نزدیک فرودگاه بین المللی پایتخت عراق منتقل شدند.
انتقال آنها بیش از سه ماه بود که به خاطر شکایتهای مجاهدین خلق درباره وضعیت خراب انسانی از جمله عدم دسترسی مناسب به آب و برق در کمپ لیبرتی، متوقف شده بود.
اوایل این ماه، آنها در یک اقدام «حسن نیت» پذیرفتند که گروه دیگری از ساکنان به کمپ لیبرتی بروند.
خانم نولند سالم رسیدن ستون جدید ایرانی در کمپ لیبرتی را خوشآمد گفت و اعلام کرد که آمریکا از «از سرگرفته شدن همکاری ساکنان در پروسه جابجایی دلگرم شده است». او گفت آمریکا متعهد به تلاش برای حل و فصل موضوعات انساندوستانه درکمپ لیبرتی از جمله ارائه مستمر و مداوم آب و برق می باشد
او تعهد آمریکا در حمایت از امنیت و سلامت ساکنان در تمامی پروسه بازاسکان آنها را مورد تاکید قرار داد.
در عین حال ساکنان کمپ اشرف گفتند که روز دوشنبه مورد حمله نیروهای امنیتی عراق قرار گرفتند و 20 نفر از ساکنان مجروح شدند.
آمریکا در سال 1997 مجاهدین خلق را بعنوان یک گروه تروریست خارجی لیست گذاری نمود. یک دادگاه استیناف آمریکا در ماه ژوئن به وزیر امور خارجه هیلاری کلینتون دستور داد که در عرض 4 ماه در مورد خارج کردن مجاهدین خلق از لیست تصمیم بگیرد.
خانم کلینتون همکاری مجاهدین در انتقال به لیبرتی را به خارج کردن این گروه از لیست تروریستی منوط کرده است. خانم نولند این امر را روز چهارشنبه مورد تاکید قرار داد.