32 نفر در معرض اعدام قریب الوقوع قرار دارند
7 سپتامبر 2012 (17 شهریور1391)
غلامرضا خسروی به خاطر حمایت از مجاهدین و برنامه تلویزیونی سیمای آزادی به اتهام محاربه به اعدام محکوم شده و اجرای این حکم برای10سپتامبر (20شهریور) برنامه ریزی شده است.
رژیم ایران تمام اعدامهای برنامه ریزی شده در روزهای آینده را باید متوقف کند.
شکنجه و بدرفتاری در زندانهای ایران باید مورد رسیدگی فوری قرار بگیرد.
عفو بین الملل با صدور بیانیه یی برای توقف اعدام ها در ایران فراخوان داد.
سازمان عفو بین الملل، در بیانیه خود اعلام کرد 23 نفر ممکن است در معرض خطر قریب الوقوع اعدام در ایران باشند، رژیم ایران باید تمام اعدامهای برنامه ریزی شده در روزهای آینده را متوقف کند.
یکی از زندانیان، غلامرضا خسروی سوادجانی، 50 ساله، در سال 2010 به اتهام محاربه به خاطر حمایت از سازمان مجاهدین خلق ایران به اعدام محکوم شد، گمان می رود اجرای حکم اعدام در 10 سپتامبر (20 شهریور) برنامه ریزی شده است.
سازمان عفو بین الملل نگران آن است که غلامرضا خسروی سوادجانی که گزارش شده مورد شکنجه و بدرفتاری قرار گرفته، به خاطر امتناع از "اعترافهای اجباری" در یک مرکز وزارت اطلاعات در کرمان، محاکمه عادلانه ای نداشته است.
غلامرضا خسروی سوادجانی در سال 2008 در رفسنجان به خاطر حمایت احتمالی از ایستگاه تلویزیونی سیمای آزادی طرفدار سازمان مجاهدین خلق دستگیر شد. او به شش سال زندان محکوم شد و هیچ اطلاع رسانی رسمی دریافت نکرده است.
اعتقاد بر این است که او از زمان بازداشت در سال 2008، بیش از 40 ماه در سلول انفرادی در بازداشتگاههای مختلف به سر برده است.
عفو بین الملل در بیانیه خود می افزاید: 22 زندانی دیگر نیز در انتظار اعدام قرار دارند که در میان آنها دست کم پنج تن از اتباع افغانستان هستند. این زندانیان نیز قرار است در 8 سپتامبر اعدام شوند.
آن هریسون، معاون مدیر برنامه سازمان عفو بین الملل برای خاورمیانه و شمال آفریقا گفت: ”ما از رژیم ایران می خواهیم اعدام همه زندانیانی را که در انتظار اعدام به سر می برند متوقف کند. حتی در کشورهایی که حکم اعدام وجود دارد، طبق قوانین بین المللی، مجازات مرگ تنها می تواند برای جرایم عمدی با پیامدهای مرگبار در نظر گرفته شود، نه به خاطر حمایت از یک گروه سیاسی یا موضوع مواد مخدر”.
عفو بین الملل تأکید کرد: گزارشهای شکنجه و بدرفتاری در زندانهای ایران می بایست به فوریت و به صورت بی طرفانه مورد رسیدگی قرار گیرد و عاملان نقض حقوق بشر باید به دست عدالت سپرده شوند.