درخواست وکلا و حقوقدانان عرب از سازمان ملل برای اعلام لیبرتی بعنوان کمپ پناهندگی

به گزارش خبرگزاری نینا 30 شهریور 1391، بیش از 9000 وکیل و حقوقدان از 12کشور عربی از سازمان ملل متحد خواستند تا ”حقوق ساکنان کمپ های اشرف و لیبرتی را بعنوان افراد حفاظت شده که از حقوق پناهندگی برخوردارند برسمیت بشناسد“.

حقوقدانان که از کشورهای مصر، اردن، سوریه، عربستان سعودی، لبنان، فلسطین، یمن، الجزائر، لیبی، تونس، مراکش سودان هستند در بیانیه مشترکی که تجمع حقوقدانان مستقل عراقی برای دفاع از حقوق بشر آنرا نقل کرد اعلام کردند که ”انتقال ساکنان کمپ اشرف به کمپ لیبرتی چیزی بیش از بی خانمانسازی اجباری و نقض قوانین بین المللی نیست و سازمان ملل بایستی با اعلام کمپ لیبرتی بعنوان کمپ پناهندگی به تعهدات خود عمل کند“.
امضاء کنندگان این بیانیه که در بین آنها 182  عضو هیئت قضائی و 219  تن ازاعضاء بازرسان رسمی قانونی بچشم می خورد از دولت آمریکا خواستند تا به حکم دادگاه استیناف واشنگتن گردن نهاده و به لیست گذاری غیر قانونی علیه  مجاهدین خلق ایران خاتمه داده و این  مجوز شرم آور بدرفتاری و نقض تعهدات بین المللی دولت عراق با ساکنان اشرف و لیبرتی  را از میان بردارد“.
امضاء کنندگان بیانیه اضافه کردند ”ساکنان اشرف و لیبرتی دارای حقوق قانونی و مشروع بین المللی هستند که منطبق با قوانین عراق نیز می باشد،و میتوانند آزادانه اموال خود را در داخل یا خارج عراق بفروش رسانده و یا به لیبرتی یا هر جای دیگری در جهان منتقل کنند و هر ممانعتی از جانب دولت عراق در این رابطه، نقض آشکار قوانین بین المللی  و نقض قوانین عراق و قابل پیگرد قضائی دردادگاه های بین المللی می باشد“.
وکلا و حقوقدانان امضاء کننده بیانیه اعلام کردند ”سازمان ملل و کمیساریای عالی پناهندگان بایستی به موقعیت قانونی کمپ لیبرتی بعنوان یک کمپ رسمی پناهندگی تحت نظارت کامل سازمان ملل اذعان نموده و با پس زدن کلیه محدودیتها و رفتار ناشایست غیر انسانی و غیر قانونی که تا کنون از طرف دولت عراق بر این کمپ اعمال می شده، استانداردهای بین المللی را در آنجا جاری نمایند“.   
این بیانیه، مجمع عمومی ملل متحد، دولت آمریکا، جامعه عرب و کنفرانس اسلامی را فرا می خواند تا  دولت عراق  را به اجراء تعهدات  والتزامات بین المللی اش در قبال ساکنان وادار سازد“.