قطع روابط تجاری مرسْک لاین، بزرگترین شرکت حمل و نقل جهان با رژیم آخوندی

مرسْک لاین، بزرگترین شرکت حمل و نقل جهان روابط تجاری خود با رژیم آخوندی را قطع کرد
دولت آلمان تدابیر شدیدی  را برای جلوگیری از نقض تحریمهای رژیم ایران اتخاذ کرد

رویتر، تایمز مالی و خبرگزاری فرانسه 17 و 18 مهر 1391، گزارش کردند که شرکت مرسْک لاین بزرگترین شرکت حمل و نقل جهان، مرودات تجاری خود را با رژیم آخوندی بطور کامل  متوقف کرد. بنا بر این گزارش ها شمار فزاینده‌یی از شرکتهای غربی به‌خصوص کمپانیهای کشتیرانی  مربوطه از دادوستد با ایران عقب کشیده‌اند تا در پیچیدگیهای معاملات، مشمول تحریمها نشوند و سرمایه خود را در جاهای دیگر از دست ندهند.

سخنگوی گروه دانمارکی مرسْک گفت خطوط کشتیرانی مرسْک لاین از حمل بار به بنادر ایران خودداری کرده است. وی گفت این  تصمیمی است که بر اساس واقعیات روز  اتخاذ شد و لازم است فواید و زیانهای کار با رژیم ایران را در نظر بگیریم. نگرانی از زیان کار با رژیم ایران به‌خصوص در آمریکا باید مد نظر قرار گیرد.
رویتر در این باره گزارش کرد برای ملاهای حاکم بر ایران که با تهدیدات جنگ از خارج و با نارضایتی در داخل روبرو هستند، جلوگیری از هرگونه بحران بی‌ثبات‌کننده اقتصادی یک نگرانی عاجل است.

درهمین حال، دولت آلمان تدابیر شدیدی را برای کنترل صادرات این کشور به ایران تحت حاکمیت آخوندهااتخاذ کرد. تایمز مالی گزارش داد ازاین پس در آلمان سهل انگاری در تجارت با رژیم ایران جرم محسوب میشود.
براساس تصمیم آلمان، شرکتها یا افرادی که در معامله با رژیم ایران، مرتکب نقض تحریم های آلمان شوند، به پرداخت 500 هزار یورو جریمه نقدی و تا 5  سال زندان  محکوم خواهند شد.

طبق این مقررات، صادرات از آلمان بدون داشتن مجوز کالاهای دارای مصرف دوگانه به ایران، ممنوع و قابل تعقیب خواهد بود.براساس این گزارش، اطلاعات اداره گمرک آلمان نشان می‌دهد که موتور هواپیما بیشترین کالایی بوده که شرکتهای پوششی رژیم ایران اخیرا خریداری کرده‌اند. این موتورها برای هواپیماهای بدون سرنشین نظامی  نیز استفاده می شوند.

در یک تحول دیگر در راستای تشدید فشارها و قطع کردن رژیم آخوندی از نظام بازرگانی جهانی، شرکت بزرگ آمریکایی سیسکو از کاهش روابط تجاری خود با شرکت چینی ZTE  خبرداد. این شرکت چینی تجهیزات الکترونیک ممنوعه شرکت سیسکو را به شرکت مخابرات رژیم آخوندی فروخته است.

هم چنین با افزایش انزوای رژیم آخوندی، بحرانهای فزاینده اقتصادی این رژیم و سقوط ارزش ریال، شرکت‌های هواپیمایی خارجی، از جمله شرکت هواپیمایی مالزی “ایر آسیا” و شرکت انگلیسی بریتیش میدلند اعلام کرده اند به خاطر مشکلات ناشی از تحریم‌های غرب علیه رژیم ایران پروازهای خود را به ایران متوقف میکنند.