نامه فوری کمیته بین المللی حقوقدانان به مارتین کوبلر

نامه فوری کمیته بین المللی حقوقدانان متشکل از 8500 وکیل و حقوقدان در اروپا و آمریکا
به مارتین کوبلر نماینده ویژه سازمان ملل در عراق

ما این نامه را در مورد اظهارات شوکه کننده دانایی فر سفیر  رژیم ملایان در بغداد در باره ملاقاتش با شما در 7اکتبر می نویسیم و خواستار پاسخ فوری شما هستم.

دانایی فر در پاسخ به سؤال تلویزیون دولتی ایران راجع به سرنوشت ساکنان اشرف و لیبرتی واینکه در چه کشوری مستقر خواهند شد، گفت ”من امروز جلسه‌ای با آقای کوبلر نماینده سازمان ملل که مسئول این پرونده در بغداد است داشتم بحثهای مفصلی در این زمینه داشتیم و توقعات ما در این جلسه مطرح شد، مشکل اصلی در این‌جاست که اکثر کشورهای دنیا با شناختی که از اینها دارند و شناخت تروریستی و اعمال جنایتکارانه که از اینها دارند پذیرای اینها نیستند، اما تعدادی از کشورها در حال حاضر، گروهی از اینها را اعلام کردند که می‌پذیریم که در مسیر تکمیل پرونده‌های اینها هست برای انتقال اینها به بعضی از کشورهای اروپایی» .

نمایندگان ساکنان، وکلای آنها، کمیته بین المللی در جستجوی عدالت و بسیاری از مدافعان حقوق بشر و حقوق پناهندگی قبلا در رابطه با سفر شما به تهران و گفتگوهایتان با گشتاپوی ملایان راجع به سرنوشت ساکنان اشرف، اظهارات مشاور امنیت ملی مالکی در 24 آوریل در مورد هماهنگیهای شما با دانایی فر  و دیگر مقامات رژیم ایران پیرامون بستن اشرف و همچنین اظهارات 24 و22 ژانویه دانایی فر در مورد مذاکراتش با شما در مورد ساکنان اشرف نوشته و عدم دخالت رژیم ایران در سرنوشت موکلانمان را مرز سرخ عبور ناپذیر توصیف کرده بودیم.

پس از اعتراضهای جهانی شما در 15 ژوئن به خانم رجوی نوشتید:«یکبار دیگر نزد شما تصریح می کنم که به عنوان نماینده ویژه دبیرکل، من وارد مذاکره با دولت ایران در مورد سرنوشت ساکنان کمپ اشرف و کمپ لیبرتی نشده ام و نخواهم شد»

در اطلاعیه 23 ژوئن خود هم اعلام کردید، «دولت عراق تنها طرف مذاکره یونامی در مورد آینده ساکنان اشرف و لیبرتی است».

کمیته بین المللی حقوقدانان به شما خاطرنشان می کند که گفتگو با رژیم ایران در مورد ساکنان اشرف که به تصریح کمیساریای عالی پناهندگان ملل متحد، پناهجویان مورد نگرانی هستند، عملی مجرمانه و نقض آشکار تعهدات شما در نامه 15 ژو؛ن وبیانیه 23 ژوئن است.

اطلاعاتی که شما در این ملاقات در اختیار سفیر فاشیسم دینی حاکم بر ایران میگذارید، عواقب حفاظتی و امنیتی وخیمی برای موکلان ما دارد و راه گشای جنایاتی میشود که شما تماما در آن مسئولیت خواهید داشت.

پورفسور اریک داوید یکی از برجسته ترین کارشناسان حقوق بین الملل در 11 نوامبر 2011 در ژنو اعلام کرد ”سازمان ملل متحد الزام قضایی دارد که حفاظت ساکنان اشرف را در کادر یونامی تضمین کند. اگر این الزام رعایت نشود، میتواند در زمینه حقوقی مسئولیت آور باشد. یعنی یک مسئولیت قضایی سازمان ملل به خاطر خودداری از اقدام، و به خاطر سهل انگاری در اقدام”.

ما اضافه می کنیم که اکنون، موضوع وخیمتر است، زیرا حفاظت ساکنان به خاطر اقدام غیر قانونی شما و سهیم کردن رژیم ایران در سرنوشت آنان به خطر افتاده است.

اگر اظهارات سفیر رژیم ایران صحت ندارد، بلادرنگ این اظهارات را به طور رسمی و علنی تکذیب و محکوم کنید و متعهد شوید از این پس هیچگاه با رژیم ایران در باره سرنوشت ساکنان اشرف و لیبرتی گفتگو نخواهید کرد تا خانواده ها و افکار عمومی و موکلان ما و جامعه ایران را از نگرانی خارج کنید.

ما همچنین خواهان این هستیم که شما به طور اورژانس به سوالات زیر پاسخ دهید

1- آیا شما در ملاقات با دانایی فر در مورد ساکنان اشرف و لیبرتی صحبت کرده اید؟
2- اگر  این صحت دارد، جزییات گفتگوها در باره ساکنان اشرف و لیبرتی و به طور مشخص اطلاعاتی که شما در این باره واز جمله درباره استقرارشان در کشورهای ثالث به او داده اید چیست؟

لطفا توجه کنید که اگر کمیته بین المللی حقوقدانان در روزهای آینده جواب شما را دریافت نکند، ناگزیر خواهد بود این موضوع را با دبیرکل و دیگر مقامات ذیربط بین المللی و با افکار عمومی در میان بگذارد و از دبیرکل بخواهد یک نماینده ذیصلاح در رابطه با اشرف و لیبرتی تعیین کند.

کمیته بین المللی حقوقدانان در دفاع از اشرف

رونوشت :
بان کی مون ، دبیرکل ملل متحد
آنتونیو گوترز، کمیسر عالی پناهندگان
ناوی پیلای، کمیسیر عالی حقوق بشر
کاترین اشتون، نماینده عالی ورئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا
دن فیرید، نماینده ویژه وزیرخارجه آمریکا درمورد اشرف
رابرت بیکرافت، سفیر آمریکا درعراق
آلخو ویدال کوادراس ، نایب رئیس پارلمان اروپا
استرون استیونسون، رئیس هیأت رابطه باعراق در پارلمان اروپا
عفو بین الملل
فدراسیون بین المللی حقوق بشر